Soru PSU Patlaması Diğer Bileşenlere Zarar Verir mi ?

Ahmet Eren OZD

Doçent
Reaksiyon puanı
271
İyi forumlar.Corsair Vs 550 PSUm iki hafta önce patladı peki sorum şu patlama diğer bileşenlere zarar verir mi?Ve patlamanın nedeni neler olabilir?PSU da 80+ serfitikası bulunuyor.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Güç dalgalarından olabilir akım fazla gelmiştir belki. Genelde bozmaz diğer parçaları ama bakmak lazım.

SIR_INDO_SCARF

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Güç kaynağında 80+ sertifikası var diye içerideki parçalar bozulmaz olmuyor. İçerisindeki mosfetler yanabilir kısadevreye düşebilir. Kondansatörler patlamış mısır gibi patlayabilir. Bunlar çoğunlukl aya kısa devre yada voltaj fazlalığından olur. Direnç çok etki etmez.

Ahmet Eren OZD

Doçent
Reaksiyon puanı
271
Güç kaynağında 80+ sertifikası var diye içerideki parçalar bozulmaz olmuyor. İçerisindeki mosfetler yanabilir kısadevreye düşebilir. Kondansatörler patlamış mısır gibi patlayabilir. Bunlar çoğunlukl aya kısa devre yada voltaj fazlalığından olur. Direnç çok etki etmez.
Yani bios güncellemiştim hiçbir ayarla oynamadım zaten sistem çok zorlayacak bişe değildi anakart ve psu dan şüphelendi bilgisayarcı bana getir dedi ben çok yanaşmadım bi garantiye yolluyayım değişirlerse iyi olur