Psikolog Arıyorum!!

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Yani geyik olsun diye değil gerçekten arıyorum, önerebileceğiniz bir psikolog var mı? ''Açılın! Ben doktorum.'' diyen var mı? :P
Neyse, arkadaşlar yakınlarımdan biri manik depresif ruh hallerinde, devlet hastanesine gitti psikoloğa sonuç alamadı. Yani ordaki doktor da haklı tabii, kaç deliyle uğraşıyo kim bilir? Ben hastalarımın adını bile hatırlamazdım. Bi anti-depresan ilacı vermiş okadar, '6 ay kullan kontrole gel,çok kötü hissedersen uğra ara ara' demiş, göndermiş ismini vermek istemediğim yakınımı :D vallahi ben değilim o manik depresif adam, ben olsam benim derdim. :) Kötü bişi değil,her kesin başına gelebilecek bişi, lakin ağır dönemlerde intiharla felan sonuçlanabildiğini okudum internetten, korktum.
İyi- kötü diye ayırt etmek ne kadar doğru tartışılır ama önerebileceğiniz iyi bir psikolog var mı?

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Reklam yapmak istemiyorum şimdi burda :)
Yok gerçekten tanıdığım bir psikolog ama İzmir'de isen Ege üniversitesine gitmeni öneririm.Üniversite hastahaneleri nispeten daha ilgililer gibi göründü bana :)

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim ama,
İzmir uzak kalıyo, Ankara yok mu?

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
en iyi psikolok insanın kendisidir. psikologta senn gibi sorunları olan bi insandır sonuçta. ayrıca senin bildiğin şeyleri sana tekrarlar. bi insan depresyondan kurtulmak istiosa eğer, önce hayata tutnacak bişiylere sahip olması gerek. mesela bi aile, bi iş yada sevdikleri veya sevgilisi çocuğu. eğer hayatında tutunacağı şeyler yoksa depresyona girebilr. ayrıca insanları çok dinlemesin.. :) önce kendini dinlesin. doğrularıyla yanlışlarıyla hayatını sevsin yaşamını sevsin.

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
İnsan ruh sağlığı bozukken bunları nasıl düşüncek yaf? Düşünebilse böyle bi sorun olmazdı zaten. :)

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
EzOhİsTaN dedi ki:
en iyi psikolok insanın kendisidir. psikologta senn gibi sorunları olan bi insandır sonuçta. ayrıca senin bildiğin şeyleri sana tekrarlar. bi insan depresyondan kurtulmak istiosa eğer, önce hayata tutnacak bişiylere sahip olması gerek. mesela bi aile, bi iş yada sevdikleri veya sevgilisi çocuğu. eğer hayatında tutunacağı şeyler yoksa depresyona girebilr. ayrıca insanları çok dinlemesin.. :) önce kendini dinlesin. doğrularıyla yanlışlarıyla hayatını sevsin yaşamını sevsin.

+1 sonrada nereye gidersen git ;) ama emin olun gerek kalmaz ;)

Tartarus dedi ki:
İnsan ruh sağlığı bozukken bunları nasıl düşüncek yaf? Düşünebilse böyle bi sorun olmazdı zaten. :)

kitap okuyarak. Çok güzel kitaplar var ;)

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Tartarus dedi ki:

psikolog demişsin onun için bu yorumu yaptım. psikiyatr deseydin iş değişirdi. sonuçta hastalığın çeşitli cinsleri var yani..

ama eğer sadece depresyona girdiyse ve psikologla çözülcek bi mevzuysa emin ol kendi kendinede çözebilr. çünkü hiçbi psikolog elinde shirli değnekle dolaşmıo. ayrıca her insan zaman zaman depresyona girebilr. benimde başıma gelen bişiy. psikoloğa gitmeyi zamn zamn düşünüorum ama biliorumki onunda bana söylicekleri aynı yani benm bildiğim şeyler. en iyisi düşünce gücüyle, sevdiklerinle, arkadaşlarınla, ailenle paylaşıp onları psikolog gibi görüp kendini yenilemeye çalışmak.

işte asıl ozaman gerçekten düzeliyosun.

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Psikiyatra gitti zaten dediğim gibi, ama işe yaramadığını söylüyo. Aldığı ilaçlarıda 1 yıl düzenli kullanması mı ne lazımmış ben intihar ederim o zamana kadar diyo...O yüzden diyorum yani intihar etmeyi düşünen bir insan kitap okuyarak, ailesiyle zaman geçirerek düzelemez...Bu iş üzerine eğitim almış insanlara gerek duyar.Adamlar sihirli değnek taşıdığından değil, bu durumdaki bir insana nasıl davranılması gerektiğini bildiklerinden var zaten.Ayrıca toplumumuzdaki önyargı öyle: Psikolojik rahatsızlıklar hastalık değildir mutlu olunca geçer... Böyle bir şey yok, sorun ruh sağlığı bozuk insanın mutlu olmama sorunu değil mutlu olamama sorunudur.Fiziksel bir yaralanma farkedilp ilaçlarla iyileştirilir ama ruh daki yaralar görülemez,anlaşılamaz ve vücuttan bağımsız,bilince bağımlı olduklarından sadece beyni etkileyecek ilaçlar tarafından iyileştirilebilirler. Aileyle zaman geçirmek, tatil yapmak gibi mutlu edici şeyler alternatif tedavilerdir...
Umarım anlaşılmışımdır, yorumlarınız için teşekkürler.

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
se7en dedi ki:
ya bence illa psikologa ihtiyac yok benim yakın bi arkadasimdada manik depresif vardı...psikolog felan ilaclar vsvsvs

olmadı da olmadı...

yani öyle bir hastalik ki biran neseli biran üzgün...bir hafta capcanli bir hafta tamamen durgun..ve bu tipler cevresinde hic insan olmasin isterler..hayattan soyutlanmak..bir baslarina kalmak isterler..

yani diyecegim sudur..psikolog aramaktansa...eger imkanın varsa ve basarabilecegine inanıyorsan onla iletisim kurmaya calis..tüm olumsuzluklara ragmen onla beraber olumsuz seylerin olumlu taraflarını yakalamaya bak..sana güvenmesini sagla vvsvsvs..

psikolog ariyorm dedin ama :D onun cevabını veremedim..ama bir gercek var yukarıda dediklerimi ben uyguladim..belki inanması güc ama destek oldugum arkadasim normaline dönmeye basladi... :)
Bunu denerim teşekkürler, hakkaten dediğin gibi bir mutlu bir mutsuz... Yalnız bırakmaya korkuyoruz valla...

se7en

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Tartarus dedi ki:
se7en dedi ki:
ya bence illa psikologa ihtiyac yok benim yakın bi arkadasimdada manik depresif vardı...psikolog felan ilaclar vsvsvs

olmadı da olmadı...

yani öyle bir hastalik ki biran neseli biran üzgün...bir hafta capcanli bir hafta tamamen durgun..ve bu tipler cevresinde hic insan olmasin isterler..hayattan soyutlanmak..bir baslarina kalmak isterler..

yani diyecegim sudur..psikolog aramaktansa...eger imkanın varsa ve basarabilecegine inanıyorsan onla iletisim kurmaya calis..tüm olumsuzluklara ragmen onla beraber olumsuz seylerin olumlu taraflarını yakalamaya bak..sana güvenmesini sagla vvsvsvs..

psikolog ariyorm dedin ama :D onun cevabını veremedim..ama bir gercek var yukarıda dediklerimi ben uyguladim..belki inanması güc ama destek oldugum arkadasim normaline dönmeye basladi... :)
Bunu denerim teşekkürler, hakkaten dediğin gibi bir mutlu bir mutsuz... Yalnız bırakmaya korkuyoruz valla...

sanırım 1 yıl yada daha fazla ugrastim :)

gün geldi kendimi daglara taslara vurmaya calistim ama :D

sabır sabır dedim..suan bulungunuz durumu cok iyi anliyorm...ama unutma olayın kücük bir kısmı bendim...manik olan kisininde kendisinin düzelmesini istemsi lazım...

ayrıca okudugun icin ben tsk ederim... ^^

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
en iyisi düşünce gücüyle, sevdiklerinle, arkadaşlarınla, ailenle paylaşıp onları psikolog gibi görüp kendini yenilemeye çalışmak.

bunu yazmamın sebebi zaetn ona senin bile yardım edebileceğindir. psikiyatri bile yardım edememişse ya çok ciddi bi sorunu var, yada bazı şeyleri kendi kendine sorun haline getiren biri.

ayrıca dediğim gibi benimde bunalıma girdiğim dnemler var bunları yaşamış biri olarak yazptım bu yorumları..

neyse geçmiş olsun :) umarım atlatır..

SoundOfLife

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ailen yanında oldugunda herşeyi atlatırsın birazda zaman.
zaten bu zamanda Normal insan kaldımı psikolojisi düzgün ???