Psikiyatrik İlaçlarımı Bırakıyorum..

JohnKramer_Jigsaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
1 yıla yakındır ilaç tedavisi görüyorum şikayetlerim saldırganlık saplantılı öldürme düşünceleri vb bu şekilde ilaç tedavisine başladım ancak ilaçlar bahsettiğim şikayetleri giderse de beni tamamen korkusuz kaygısız vurdumduymaz aşırı sakin hale getirdi bu seferde kendime zarar verme düşüncelerim var bugün itibari ile ilaçlarımı bırakıyorum sizce doğru mu yapıyorum

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
Kendinize zarar verme düşüncesi, ilaçların yan etkisi. Bir anda bırakmanız doğru değil. Doktorunuz ile danışın ve kendinize zarar vermeyi düşündüğünüzü söyleyin.

JohnKramer_Jigsaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Kendinize zarar verme düşüncesi, ilaçların yan etkisi. Bir anda bırakmanız doğru değil. Doktorunuz ile danışın ve kendinize zarar vermeyi düşündüğünüzü söyleyin.
Zaten danıştım ancak kendisi bırakırsan daha tehlikeli olur dedi ve dört aylık ilaç yazdı dört ay sonra gel diye burada doktorların ilaç şirketlerine çalıştığını düşünüyorum o yüzden kendim bırakacam bakalım

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
Zaten danıştım ancak kendisi bırakırsan daha tehlikeli olur dedi ve dört aylık ilaç yazdı dört ay sonra gel diye burada doktorların ilaç şirketlerine çalıştığını düşünüyorum o yüzden kendim bırakacam bakalım
Ben öyle doktorun...

Antidepresan yüzünden intihar eden tonlarca insan var. Doktorun ilacı değiştirmesi ya da tedaviyi sonlandırması gerekiyordu. Ancak sizi pek takmamış.

Başka doktora gitmenizi öneririm ama gitmeyecekseniz bir anda bırakmayın. Doz azaltarak bırakın. Mesela 15 gün yarım için, sonra 1 gün aralıklı olarak yarım için. Bu şekilde seyrekleştirerek bırakın.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,775
Tıb konusunda Doktor'dan daha isabetli karar verebileceğinize inanıyorsanız, burada büyük bir sorun var. Birinin canı yanar.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
Tıb konusunda Doktor'dan daha isabetli karar verebileceğinize inanıyorsanız, burada büyük bir sorun var. Birinin canı yanar.
İlacı bırakmasa, intihar etme ihtimali ver. Maalesef böyle intihar eden bir sürü hasta var. Doktorlar bilinçsiz. Tabii kendi kendine bırakması doğru değil. Başka bir doktora gitmeli.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,775
İlaçların etkinliği zaten sakinleştirmesi. Başka bir etkinlikleri yok.

JohnKramer_Jigsaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ben öyle doktorun...

Antidepresan yüzünden intihar eden tonlarca insan var. Doktorun ilacı değiştirmesi ya da tedaviyi sonlandırması gerekiyordu. Ancak sizi pek takmamış.

Başka doktora gitmenizi öneririm ama gitmeyecekseniz bir anda bırakmayın. Doz azaltarak bırakın. Mesela 15 gün yarım için, sonra 1 gün aralıklı olarak yarım için. Bu şekilde seyrekleştirerek bırakın.
Bunu düşünüyorum ancak ilaçları bırakıp bi deneme yapacağım eğer yoksunluk vb aşırı semptomlar gözlemlersem ilaçlarım yanımda zaten bunu biraz deneme yanılma yöntemine bırakacağım ama başka doktora gitme fikrinizi de yakın zaman içerisinde değerlendireceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabi doktorlara güveneceğiz ancak şu anki bulunduğum durum doktordan öte kendime olan güvenim sonuçta bu hayata bir kere geliyoruz beynim bırakmamı söylüyor doktor devam et diyor seçim yapmak zorundayım bakalım

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
Bunu düşünüyorum ancak ilaçları bırakıp bi deneme yapacağım eğer yoksunluk vb aşırı semptomlar gözlemlersem ilaçlarım yanımda zaten bunu biraz deneme yanılma yöntemine bırakacağım ama başka doktora gitme fikrinizi de yakın zaman içerisinde değerlendireceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabi doktorlara güveneceğiz ancak şu anki bulunduğum durum doktordan öte kendime olan güvenim sonuçta bu hayata bir kere geliyoruz beynim bırakmamı söylüyor doktor devam et diyor seçim yapmak zorundayım bakalım
İlacı dengesiz almak çok daha kötü yapabilir. Dikkat etmeniz lazım.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
Arada buraya yazacağım durumumla ilgili gelişmeleri bana destek olursanız çok sevinirim
Elimden geldiğince yardım olurum fakat unutmayın ki ben doktor değilim. Bir ara kullandığım için derin bir araştırma yapmıştım sadece. Kullandığınız ilaçlar nelerdir?

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
Lustral 100 MG ve Rileptid 1 mg yarım
Lustral birkaç yakınım kullanıyor. Maalesef yan etkileri biraz fazla. Genel olarak uzun kullanım için diye biliyorum.

Rileptid ile ilgili bilgim yok.

Büyük bir depresyondan çıkıyorsunuz muhtemelen. Depresyon anında insan genelde kendine zarar verecek gücü bulamaz. Hastalığın etkisi azaldıkça intihar düşüncesi artar. Hastalık bitene kadar devam edebilir.

Doktorun bunu biliyordur muhtemelen. Bu durumun geçeceğini düşünüyordur. Biraz cesur bir karar almış diyebiliriz. Böyle yapmaması gerekirdi.

Senin bu kötü düşüncelerin, eyleme geçmiyorsa bırakma bence ilaçları. Tek başına kalma. Yanında mutlaka birileri olsun. Bu durumun geçeceğini bil. İlacına devam et ya da başka bir doktora git.

İlla bırakacağım, yoksa kendime zarar veririm diyorsan; sana kalmış.

Reaksiyon puanı
1,619
İlaçları birden bırakmak akıl sağlığınıza kötü yönde etki edebilir. Başka bi doktora gözükmen daha yararlı olacaktır. Gözetim dahilinde ilacın dozu azaltılabilir veya daha hafif ilaç alınabilir.

JohnKramer_Jigsaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Lustral birkaç yakınım kullanıyor. Maalesef yan etkileri biraz fazla. Genel olarak uzun kullanım için diye biliyorum.

Rileptid ile ilgili bilgim yok.

Büyük bir depresyondan çıkıyorsunuz muhtemelen. Depresyon anında insan genelde kendine zarar verecek gücü bulamaz. Hastalığın etkisi azaldıkça intihar düşüncesi artar. Hastalık bitene kadar devam edebilir.

Doktorun bunu biliyordur muhtemelen. Bu durumun geçeceğini düşünüyordur. Biraz cesur bir karar almış diyebiliriz. Böyle yapmaması gerekirdi.

Senin bu kötü düşüncelerin, eyleme geçmiyorsa bırakma bence ilaçları. Tek başına kalma. Yanında mutlaka birileri olsun. Bu durumun geçeceğini bil. İlacına devam et ya da başka bir doktora git.

İlla bırakacağım, yoksa kendime zarar veririm diyorsan; sana kalmış.
Bugün ilaçlarımı almadım sarı kantaron çayı içiyorum o gayet antidepresan etkisi gösteriyor. Ancak dediğiniz gibi yakın zamanda başka bir doktordan randevu alacağım ona da danışacağım

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
Bugün ilaçlarımı almadım sarı kantaron çayı içiyorum o gayet antidepresan etkisi gösteriyor. Ancak dediğiniz gibi yakın zamanda başka bir doktordan randevu alacağım ona da danışacağım
Evet sarı kantaron güçlü bir antidepresandır. Başka bir doktora danışın bir an önce.

JohnKramer_Jigsaw

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Evet sarı kantaron güçlü bir antidepresandır. Başka bir doktora danışın bir an önce.
Yakın bir doktor tanıdığım vardı kendisi bahsettiğim ilaçların bu tür yan etki yapabileceğini söyledi ilaçları aksatmadan devam edip en yakın zamanda bir doktordan randevu alıp ilaç değişikliği vb yapılabileceğini ya da doz düşürümü yapılacağını söyledi. Bende ilaçlarımı almaya devam etme kararı aldım.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
Yakın bir doktor tanıdığım vardı kendisi bahsettiğim ilaçların bu tür yan etki yapabileceğini söyledi ilaçları aksatmadan devam edip en yakın zamanda bir doktordan randevu alıp ilaç değişikliği vb yapılabileceğini ya da doz düşürümü yapılacağını söyledi. Bende ilaçlarımı almaya devam etme kararı aldım.
İlaçlarınızı alın ama tek kalmamaya bakın siz. Tek kalmak pek çok şeyi tetikler. Ve yakınınızın da söylediği gibi, başka bir doktora gitmenizi tavsiye ediyorum.

Kararsız23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,124
Doktorun sözünden çıkmayın. Sonuçları kötü olabilir. Doktorunuzu dinleyin. Hala aklınıza yatmıyorsa bir kez daha gidin konuşun ama sözünden çıkmayın.