Protein Tozları Zararlı Mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lqnd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar bu yaz vücut geliştirmek istiyorum ancak protein tozu da kullanıp hızlanmak istiyorum.Elbette bir uzmanın kullanmamı söylediği ölçüde kullanacağım ancak sporu bırakınca karaciğer yağlanması ve göbek yapıyor diyorlar doğru mudur bir çok zararı daha varmış ama ben inanmıyorum çevremde 3-5 arkadaşım kullanarak fitness yapıyor güzel vücutları oldu ama bi zararını gördüklerini söylemediler sizce zararlı olduğu ne derece doğru?

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Kesinlikle kulanma. Çevreden bir tanıdığım 24 yaşında kalp krizinden gitti o tozlar yüzünden.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Kişiden kişiye ve kullanımına göre degişir. Salona gidip deneyimli bir hoca gözetiminde , onun verdigi programa göre çalışırsan sorun olmaz.

UltravioleTT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
spordan önce veya hemen sonra kullanmaktan bir sakınca görmüyorlar, spordan önce tavsiye ederim yaptıklarına sen bile inanamazsın :)

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
spordan önce veya hemen sonra kullanmaktan bir sakınca görmüyorlar, spordan önce tavsiye ederim yaptıklarına sen bile inanamazsın :)

:yes:
935604_659698994045344_520725629_n.jpg

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
hikaye onlar işe yarar bana güven :)
ama sporu bıraktığın zaman hapı yutarsın...

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
kesinlikle kullanmayin.yan etkileri çok fazla.genellikle spor salonlarinda çok fazla teşvik ediliyor.ve nedense hiç yan etkilerinden bahs edilmiyor.onlarin yaptiği vucut zaten görüntü sadece.biiraktiğiniz andan itibaren hem yan etkileri artiyor hemde eski vucut görünümünüzün kalmasi imkansiz.ben de eskiden çok gittim böyle salonlara insan vücüdün hizli gelişmesini istiyor,erken iyi bir görüntü kazanmasini istiyor ancak çok dikkatli olmak lazim.Bir şeyi lizlandirayim derken kökten yavaşlamamak için.yine de kullanmayi düşünüyorsaniz bence kesin bir diyetisyen yada bir doktora danişin derim.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Adı üstünde protein tozu ,vücuduna protein alıyorsun satılan aminoasitlerde var zaten vücuda giren protein aminoasitlere kadar parçalanlıyor.Ama öyle stereoid falan kullanırsanız sorun olur protein tozunu kesince yerine bol protein ağırlıklı besinler tüketirseniz kaslar sönmez.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hiçbir zararı yoktur spordan sonra vicut proteine ihtiyaç duyar yanlış kullananlar ve bilmeyenlerin yazdıklarına kanmayın eğer spor yapmadan alırsanız ozaman zararlı olur tabikide yabancı kaynakları araştırıp daha detaylı ve doğru bilgiler elde edebilirsiniz ama diyetisyen yada bir doktora danışmakta fayda var internette çok yanlış ve farklı bilgiler kafanızı karıştırabilir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sehir efsanesi.

hiçbir zararı yok kesinlikle. zaten dikkat edersen bunu diyenler spor yapmayanlardır çevrende. hertarafi yag baglamistir genelde. sanada vucut gelistirmeyesin diye kıskandiklarindan veya bilmediklerinden kullanma derler. yoksa bunu tüm dünya kullanıyor. eğer zehir veya öldürücü birşey olsaydı zaten bu markalar tüm dünyada satılıp, avrupa ve amerika dahil sağlık bakanlıkları tarafından onaylanmazdı.(oralarda bu onaylari almak ülkemizden 40 kat daha zordur) ve tüm bunlara rağmen inanmiyorsan git bir ölcek iç ve ardindan kan ve idrar testi yaptir doktora bak bakalim ne diyecek sana? hayirdir vitamin minaral ve protein aminoasit degerlerin iyi çıktı diyecek. at gibisin massallah diyecek. b12. b6 vs

ha nasıl zarar verir?

bu ve bu gibi urunlerde kollestrol vardir. eger kalp ve kalple ilgili sıkıntıların varsa (kollestrol, tansiyon, damar tikanmasi, kalp buyumesi, kalp ritm bozuklugu) gibi saglik problemlerin varsa veya genetigin bu ürünleri kabul etmezse vücut tepki yapabilir. o yuzden kullanmadan once bir kardiyologa gidip kalbine baktirmanda fayda var. ve çok fazla içersen karacigeri yorarsin. orasi ayri. ama o zaman bile birşey olmaz. vucut ishal olarak bunun fazlasini otomatikmen disari atar anlarsin zaten. ayrica karaciger yaglanmasi falanda hikaye. karaciger yaglanmasi olmasi icin aşırı bir sekilde yagli seyler yemen gerekir ki bu urunlerde yag orani %1-5 yani. mesela ne gibi şeyler yersen olur: kuyruk yaglari, kebaplar, fast food vs cok yersen olur karaciger yaglanmasi. bunlarla olmaz. ha olandada zaten emin ol hiç cardio yapmiyordur. anca fast-food yiyip, duzensiz agirlik kaldirip, sporu cardiosuz yapiyordur. unutma bunlar steroid veya horman grow gH falan degil. sadece supplement yani besin takviyesi. amerikada insanlar bunu cocuklarina sutle karistirip veriyor gelisme caginda cocuk daha guclu atledik olsun iyi gelissinler diye.(amcamlar, dayimlardan biliyorum)

son olarak şunu söyleyeyim. iddia ediyorum eger bunlari kullanmazsan zaten o resimlerde gordugun mukemmel vucutlari yapman İMKANSIZ!!. zaten onlar sadece bunlarla da yapmıyor. bunlar + üstüne steroid kullaniyorlar. haberin olsun sadece bilgilendireyim dedim. agzi olan konusmuş da yine de..

fth500

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Protein tozunun bir zararını görmezsin aksine kullanım amacına uygun fayda görürsün. 4 yıldır kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım. Ama bu konuda çok fazla detay var bunları araştırırken protein tozu neden zararsız ve neden kullanman gerektiğini anlayacaksın.
Şunu söylemeden geçemicem fazla miktarda protein hangi yolla alırsan al zararlı. Bunun zararlarını bertaraf etmek için bol miktarda su kalsiyum ve diğer gerekli vitaminleride alman gerekiyor.
Amino asit ve protein tozu kombinasyonunu öneririm. ileri ki seviyerlerde çok daha farklı kombinasyonlar var fayda görürsün. Ama her yerden alma ben burdan alıyorum tavsiye ederim
http://www.ekstraprotein.com/protein-tozu Yeni kurulan bir site ama işi biliyorlar ve ciddiyetle yapıyorlar.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Arkadaşlar sakın sakın sakın ama sakın kullanmayın bunların hepsi tuzak. Hiçbir protein vitamini dalından yada hayvanın içinden çıkartıp toz yada hap haline getiremezsiniz bu imkansız doktorlarda söylüyor. Bu protein tozunun içindeki şey sentetik ölü yapıya sahip protein kalıntılarıdır bununla vücudunuzu kandırıyorsunuz. Sadece kaslarınız büyümüyor kalp damar ve diğer iç organlarınızda büyüyor damar yırtılmaları kalp krizleri hepsi bundan dolayı oluyor. 2 sene önce arkadaşımızı kaybettik bu yüzden aman ha sakın ağzınıza sürmeyin önerenleride bilgilendirin. Bu işin sonunu söyleyeyim ben size. En iyi ihtimal kaslarınız sarkık durur geri toparlamanız için kaslarınızı protein tozu kullanmadan yenilemeniz gerekicek buda uzun zaman alır öyle hemen olacak birşey değil. Kesinlikle uzak durun bu protein tozlarından siz gerçek hayvansal yada bitkisel protein var mı sanıyordunuz sizce bu mümkün olabilir mi ? Proteinin hava ile temasında zaten belli bir süre sonra protein ölüyor işlevini yerine getiremiyor siz gelip protein tozunu savunuyorsunuz siz çok biliyorsunuz değil mi hiç düşünmüyor musunuz bu işte nasıl paralar dönüyor doktorlara para verdiriyorlar programa çıkıp protein tozunu savunduruyorlar. Ayrıca aşırı kıllanma yapıyor bu protein tozu kesinlikle az kullanımıda zararlı ağzınıza sürmeyin.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Gelip buraya kimse protein tozunu önermesin. Adam gibi tavuk ve türevleri, süt, yumurta tüketin. Sonuç alirsiniz. Hersey düzenli beslenmeden geçer. Önüne gelen protein tozu öneriyor. Bu toz yüzünden 20-25 kilo kaybettim. 3 ay hastanede kaldim. Yatakta ölümü bekliyordum. Bazi günler bir bardak suyla günüm geçti. Sinir sistemimde hala kalan izler var. 4 senede anca toparlandim. Kimse gelip burada çok masummuş gibi övmesin. Bu sadece sana oldu ben hiç duymadim da demeyin. Kullanan herkes aday.

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,554
Gelip buraya kimse protein tozunu önermesin. Adam gibi tavuk ve türevleri, süt, yumurta tüketin. Sonuç alirsiniz. Hersey düzenli beslenmeden geçer. Önüne gelen protein tozu öneriyor. Bu toz yüzünden 20-25 kilo kaybettim. 3 ay hastanede kaldim. Yatakta ölümü bekliyordum. Bazi günler bir bardak suyla günüm geçti. Sinir sistemimde hala kalan izler var. 4 senede anca toparlandim. Kimse gelip burada çok masummuş gibi övmesin. Bu sadece sana oldu ben hiç duymadim da demeyin. Kullanan herkes aday.
Bir tane sayfada whey protein tozu sağlıklıdır diyordu.Ya aslında haklısın en güzeli normal beslenmek ama ben yumurtadan soğudum yurtta bende spora gitmeyi ve toz kullanmayı düşünüyordum şimdi bu yazıyı görünce ne yapacağımı bende bilemedim açıkçası :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
protein tozu kandırmaca işe yaramaz tek yaradığı öldürmek.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Çok kullandım ekstra bir faydasını görmedim.Beslenmenize dikkat edip protein ağırlıklı beslenirseniz çok daha verimli sonuç alırsınız.Şuanda kaliteli bir protein tozu 2250 gr, 200 TL civarı.200 liraya 15 kg tavuk göğsü alıp hergün 500 gr tavuk eti yesen bir ayda içeceğin 2,5 kilo protein tozundan çok daha kaliteli, iyi ve sağlıklı sonuç alırsın.Bunun yanında sabah kahvaltında yiyeceğin 2 tane haşlanmış yumurta, peynir(Lor peyniri en kaliteli proteine sahip gıdadır), tam tahıllı ekmekten alacağın proteinde cabası.500 gr tavuk eti abartı bir değer tabi ki.Bunu aynı parayla çok daha kaliteli ve sağlıklı proteine ulaşabileceğin hususunda örnek vermek için yazdım.Günde 200 gr tavuk yemen yeterlidir.100 gr tavuk etinde 23 gr protein vardır.Bir adat haşlanmış yumurtada 6 gr protein, 100 gr lor peynirinde 25 gr protein vardır.Sadece bunları yiyerek günde 83 gr protein alırsın.Onun haricinde yediğin hemen hemen her besinde az veya çok protein vardır.Yani sadece şu saydıklarımı yiyerek ve normal beslenmene devam ederek günde 100 gr dan fazla protein alırsın vücuduna.Ve bu proteinler hem doğal hem yüksek kalitede vücut tarafından emilimi kolay olan proteinlerdir.Protein tozları gibi vücudun kimyasını bozmaz.Kaliteli olarak kabul edilen Optimum Nutrition marka protein tozunun bir ölçeğinde 23 gr protein vardır.Spordan önce ve sonra birer ölçek olarak kullanılır.Günde 46 gr yapar.Ve 1 ay zor yeter bi kutusu.Ve 200 lira bayılırsın buna.Benim sana tavsiye ettiğim gıdaları yiyerek aynı paraya neredeyse 3 katı daha fazla protein alırsın vücuduna ve sağlığınada olumsuz etki etmezsin.

Diğer arkadaşlarda protein tozu öldürür falan demişte bu konuda biraz bilgisizliklerine veriyorum.Protein tozu elbette öldürmez.Bu zamana kadar ne ölen, ne bayılan ne ayılan ne de zararını gören olmuştur.Öldüren sporcu takviyeleri vücuda enerji vermek için kullanılan damardan veya oral yolla alınan kalbi ve iç organların kimyasını değiştirerek olmayan enerjiyi varmış gibi göstererek vücuda kapasitesinden fazla yüklenilmesi sonucu ölüm meydana gelir.Bu tür enerji verdiği söylenen bir çok sporcu takviyesinin hem çok kaliteli olanlarıda vardır hemde merdiven altı diye tabir edilenleride vardır.Ancak protein tozlarının böyle bir etkisi yoktur.Sadece spor esnasında kaslarda gerçekleşen yıkılmanın protein ile tedavi edilmesi amacıyla üretilen sporcu gıdalardır.Fiziksel veya psikolojik olarak farkedilir bir etki vermezler kullanan kişiye.Çok kısa bir araştırmayla hangi markalara güvenilip güvenilmeyeceği öğrenilebilir.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Çok kullandım ekstra bir faydasını görmedim.Beslenmenize dikkat edip protein ağırlıklı beslenirseniz çok daha verimli sonuç alırsınız.Şuanda kaliteli bir protein tozu 2250 gr, 200 TL civarı.200 liraya 15 kg tavuk göğsü alıp hergün 500 gr tavuk eti yesen bir ayda içeceğin 2,5 kilo protein tozundan çok daha kaliteli, iyi ve sağlıklı sonuç alırsın.Bunun yanında sabah kahvaltında yiyeceğin 2 tane haşlanmış yumurta, peynir(Lor peyniri en kaliteli proteine sahip gıdadır), tam tahıllı ekmekten alacağın proteinde cabası.500 gr tavuk eti abartı bir değer tabi ki.Bunu aynı parayla çok daha kaliteli ve sağlıklı proteine ulaşabileceğin hususunda örnek vermek için yazdım.Günde 200 gr tavuk yemen yeterlidir.100 gr tavuk etinde 23 gr protein vardır.Bir adat haşlanmış yumurtada 6 gr protein, 100 gr lor peynirinde 25 gr protein vardır.Sadece bunları yiyerek günde 83 gr protein alırsın.Onun haricinde yediğin hemen hemen her besinde az veya çok protein vardır.Yani sadece şu saydıklarımı yiyerek ve normal beslenmene devam ederek günde 100 gr dan fazla protein alırsın vücuduna.Ve bu proteinler hem doğal hem yüksek kalitede vücut tarafından emilimi kolay olan proteinlerdir.Protein tozları gibi vücudun kimyasını bozmaz.Kaliteli olarak kabul edilen Optimum Nutrition marka protein tozunun bir ölçeğinde 23 gr protein vardır.Spordan önce ve sonra birer ölçek olarak kullanılır.Günde 46 gr yapar.Ve 1 ay zor yeter bi kutusu.Ve 200 lira bayılırsın buna.Benim sana tavsiye ettiğim gıdaları yiyerek aynı paraya neredeyse 3 katı daha fazla protein alırsın vücuduna ve sağlığınada olumsuz etki etmezsin.

Diğer arkadaşlarda protein tozu öldürür falan demişte bu konuda biraz bilgisizliklerine veriyorum.Protein tozu elbette öldürmez.Bu zamana kadar ne ölen, ne bayılan ne ayılan ne de zararını gören olmuştur.Öldüren sporcu takviyeleri vücuda enerji vermek için kullanılan damardan veya oral yolla alınan kalbi ve iç organların kimyasını değiştirerek olmayan enerjiyi varmış gibi göstererek vücuda kapasitesinden fazla yüklenilmesi sonucu ölüm meydana gelir.Bu tür enerji verdiği söylenen bir çok sporcu takviyesinin hem çok kaliteli olanlarıda vardır hemde merdiven altı diye tabir edilenleride vardır.Ancak protein tozlarının böyle bir etkisi yoktur.Sadece spor esnasında kaslarda gerçekleşen yıkılmanın protein ile tedavi edilmesi amacıyla üretilen sporcu gıdalardır.Fiziksel veya psikolojik olarak farkedilir bir etki vermezler kullanan kişiye.Çok kısa bir araştırmayla hangi markalara güvenilip güvenilmeyeceği öğrenilebilir.

İlk satırda yazdıkların çok doğru fakat son satıra pek hak veremicem çünkü protein tozu damar yırtılmasına sebep oluyor sadece kaslar değil mide karaciğer böbrek akciğerlerde bu sırada büyüyor.

Anti-Code

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar bu yaz vücut geliştirmek istiyorum ancak protein tozu da kullanıp hızlanmak istiyorum.Elbette bir uzmanın kullanmamı söylediği ölçüde kullanacağım ancak sporu bırakınca karaciğer yağlanması ve göbek yapıyor diyorlar doğru mudur bir çok zararı daha varmış ama ben inanmıyorum çevremde 3-5 arkadaşım kullanarak fitness yapıyor güzel vücutları oldu ama bi zararını gördüklerini söylemediler sizce zararlı olduğu ne derece doğru?

Protein tozu ancak yemeklerden aldığın protein yetmediği zaman kullanılır. 1 2 yıl çalışıp vücudun iyice şekil almaya başladıktan sonra.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Protein tozu ancak yemeklerden aldığın protein yetmediği zaman kullanılır. 1 2 yıl çalışıp vücudun iyice şekil almaya başladıktan sonra.

Kardeşim iyide sentetik protein benim ne işime yarayacak sen tavuğun yada peynirin içinden alıp proteini toz haline getiremezsin getirsende ölü protein olur o vücudu kandırmaktan başka bişey değil bu

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kardeşim iyide sentetik protein benim ne işime yarayacak sen tavuğun yada peynirin içinden alıp proteini toz haline getiremezsin getirsende ölü protein olur o vücudu kandırmaktan başka bişey değil bu

protein canlı bir organizma değilki zaten :D kas kütlesi artınca besinlerdeki protein yetersiz kalır doğru söylüyor takviye lazım ama gel gör ki konuyu açalı 1.5 sene olmuş ben hala aynı ben :D

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
protein canlı bir organizma değilki zaten :D kas kütlesi artınca besinlerdeki protein yetersiz kalır doğru söylüyor takviye lazım ama gel gör ki konuyu açalı 1.5 sene olmuş ben hala aynı ben :D

Ahh alacaksınız elinize zavallı organlarınızı üzülüyorum şu protein tozunu kullananlara

- - - Mesaj Güncellendi - - -

http://www.youtube.com/watch?v=ohwhBeWwD0w

02:08 den itibaren

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
02:08 den itibaren

Bilincsizce kullanilan ilaclar diyor hocam. Protein tozunu yillardir kullanan arkadaslarim var, bu zamana kadar hicbir yan etkisi olmadi. Olmadi diyorum cünkü kendileriyle bu konu hakkinda daha yeni konusmustum.

Kullanmasini bilene. Bu videodaki sahis bildigin bodoslama haplara dalmis.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bilincsizce kullanilan ilaclar diyor hocam. Protein tozunu yillardir kullanan arkadaslarim var, bu zamana kadar hicbir yan etkisi olmadi. Olmadi diyorum cünkü kendileriyle bu konu hakkinda daha yeni konusmustum.

Kullanmasini bilene. Bu videodaki sahis bildigin bodoslama haplara dalmis.

Benim arkadaşlarıma tam tersi olmuş demek ki nasıl oluyorsa saç dökülmesi saç harici diğer bölgelerde aşırı kıllanma baş ağrısı bulanık görme. Bide şöyle birşey var aşırı balık tüketiminin hiçbir zararı yoktur. Balığın içindede protein var fakat bu protein tozunu az tüketsen bile karaciğerini mahfediyor ben ne zaman doktora gitsem sorarım çünkü bende en başından zararı var mı yok mu diye araştırdım merak ettim bilenlere falan sordum sorduğum doktorların %80 kesinlikle tavsiye etmiyor. Bende 1 sene fitness salonlarında sürttüm hatta alacaktım ama iyi ki almamışım.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION]

En iyisi dogal yolla protein almak. Protein tozunu falan destekledigim yok aslinda :)

Ama ilaclari yutup sonra protein tozuna suc atmak biraz sacma olmus. Bir cogu zaten kullandigi ürünü bilincsiz bir sekilde tüketiyor.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
@Seyhoo

En iyisi dogal yolla protein almak. Protein tozunu falan destekledigim yok aslinda :)

Ama ilaclari yutup sonra protein tozuna suc atmak biraz sacma olmus. Bir cogu zaten kullandigi ürünü bilincsiz bir sekilde tüketiyor.

Aynen öyle sağlıklı kas yapmak varken geçici kas yapmak çok abes

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
[video=youtube;Am9GEeP1HhE]http://www.youtube.com/watch?v=Am9GEeP1HhE[/video]
[video=youtube;EPALmeeDJ9M]http://www.youtube.com/watch?v=EPALmeeDJ9M[/video]
[video=youtube;Lm1L5g73vik]http://www.youtube.com/watch?v=Lm1L5g73vik[/video]
bunlara bakın.
[video=youtube;OKNlv5LROF0]http://www.youtube.com/watch?v=OKNlv5LROF0[/video]

major24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dayanamadım , üye olup yorum yazma gereği duydum. 7 yıldır bu sporla uğraşırım Hiç mi değişmez bu insanlar... Aç google'u yaz. Baktın kafan yatmadı vücudun nasıl çalışıyor , kas gelişimi nasıl oluyor bunları araştır, mantık yürüt. Bİri diyor protein tozu zararlı .....biri diyor yararlı .... ama vatandaş hemen atlıyor zararlıymış tozlar diye.... 2600TL ye İphone almak için akşamdan sıraya giriyorlar ama o telefondan girip 1-2 saat araştırma yapmıyorlar.

www.youtube.com/watch?v=ohwhBeWwD0w
Bu linkteki vatandaşın vücuduna bakın, Hiç kas görüyor musunuz ? Hayır. Bu bilinçsiz vatandaş spora yeni başlamış, daha vücudunu,kalbini bu yoğun tempoya alıştırmadan Supplement almak bir yere dursun Yetmemiş bir de Steroid almış (iğne yaptığı söyleniyor videoda) . O Ölmediğine şükretsin.

ConfickerBelasi nickli arkadaşın paylaştığı videolara gelirsek. Madem televizyonlara çıkan kişilere inanıyorsunuz öyleyse bir de " DR. Mehmet Öz" ün Protein tozları hakkındaki görüşlerine bakın. Bakın Protein tozu yani supplement diyorum Steroid ile karıştırmayın. O televizyonlarda ölen kişiler protein tozlarından ölmediler. Kimisi tarım ilacı içti öldü , kimisi steroidden kimisi ne olduğu belli olmayan ürünlerden.

Canan Karatay'ın söylediklerini uygulayarak vücut geliştirilebilir mi bir insan ? Kahvaltıda 2 yumurta yiyerek vücut mu gelişir ? Hadi onu geçtim ben günde 2 öğün yiyerek hayatta kalamam. Herkesin bir açlık , tokluk sınırı vardır.

Vücut geliştirmeye başlayan birinin en az 6 ay hiçbir supplament (EK besin)'e ihtiyacı olmaz. Gerek yok çünkü. Vücudun ihtiyacı olan Protein , yağ, karbonhidrat,vitamin'i normal beslenme ile karşılar o kişi. Ha bu süre 1 yıl da olur ama idmanlarının hakkını veren , beslenmesini iyi yapan biri 6 aydan sonra aminoacid yada protein tozu kullanabilir. Supplement kullanabilir dediysemde gidip en ucuzunu almasınlar. Adını vermeyeceğim bir ürün var. Bunlar büyük kutularda gelirdi spor salonuna , içlerinden araba lastiği gibi siyah parçalar çıkardı , uygun kutulara doldurup fahiş fiyattan satarlardı ve bir etkisini görmezdi kimse.

Kilo almak,vermek için spora başlamak yerine önce dahiliye'ye gidip kan testi yaptırmalılar , oradan da endokronoji bölümünden hormonlarını test etttirmeliler. Yani önce sen bir doktora git , bakalım sorun beslenmende mi yoksa hormonlarında mı ? Hormonlarında sıkıntı varsa sen istediğin kadar spor yap , supplament kullan gelişemezsin. Önce sorunu belirse Sonrasında spor 'a başla. Supplement almak istediğinde ise oradaki eğitmenlerin verdikleri ürünleri alıp geçme , forumlara girip araştırma yap ve kendinkarar ver.

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
protein tozunun zarar verdiği kişiler bu kişilerin tozları yanlış kullanması ve vücudunu tanımamasından kaynaklanıyor major24 ün dediği gibi hormonlar kandaki değerler vücudun aldığınız besinleri nasıl ve ne kadar kullandığına bir referanstır vitamin hapı kullanırken bile kan testi yapmak lazım kulaktan duyma şeylerle efendim benim şuramda şu var o zaman sen git şu vitamini al demek yanlış neyin neyden kaynaklandığını bırakın doktorlar ve kanınız söylesin

canan karataya gelince kendisi günde 40 zeytin yenebileceğini söylemiş bir insandır tansiyon hastaları bunu yapıp ölürse hesabını kim verecek ? 10 yumurta diyor 10 yumurtanın mideye yüklediği yükü bir düşünün 2 yumurtadan sonra bile sindirim zorluğu yaşayan insanlar var..

elektronik cihazların parçaları bile bir uyum içinde çalışırken vücuda şunun için sana şunu ekliyorum bunu düzelt demek yanlıştır her şey uyum içinde olmalı en basitinden bir örnek anti inflamatuar ilaçlar mideye zarar verdiği ve bulantı kusma yapabildiği için mide koruyucu ile içilmesi öneriliyor bir yeri yapayım derken diğer yeri yıkmanın alemi yok

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
c vitaminin fazlası bile zararlı tabi sarı işemek hoşuna gidiyorsa zararsız...

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
c vitaminin fazlası bile zararlı tabi sarı işemek hoşuna gidiyorsa zararsız...

bizim millet bilinçsiz.adam yemeğine gereken önemi vermiyor.gidiyor.abitik kubitik tozlara para veriyor.doz da yok istediği kadar.gidin bütün araştırmalara bakın.hap toz olarak alınan vitaminler proteinlerin. etkinliği tartışılır.