Project1 Sorunu

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan bthnks3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bthnks3

Öğrenci
Katılım
13 Nisan 2012
Mesajlar
31
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Öncelikle herkeze iyi akşamlar.
Son 1-2 aydır pc'mde bu hatayı alıyorum.Önceden önemsemiyordum sonuçda pc açıldığında mouseye tıklamam yetiyordu.Ama bugün Hatanın adını araştırdığımda bir virüs olduğunu gördüm.
Çözüm olarak anlattıklarını denemek istedim ama kayıt defterimde vs hiçbir benzeri dosya vs. birşeyle karşılaşmadım.AV olarak Microsoft Security Essentials kullanıyorum ve hiçbir virüs benzeri dosya bulmadı.(Gariptir Knight Online sembolu var)

dqk4g.jpg


Bu konuyu takiben görev yöneticisinden explore.exe lerin dosya konumuna gidiyorum 1 tanesi hariç hepsinin içi boş.Dosya konumunu 1 adım geri aldığımda içinde bulunduğum klasörde kayboluyor , yani o explore.exe klasörüne sadece görev yöneticisinden ulaşabiliyorum silmek istediğimde içinde bulunduğu klasöre geldiğimde klasör gözükmüyor(Gizli dosya vs değil)... Bu konu ile bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)
dqkj7.jpg


Bu nasıl bir virüs yada neyse pc başlangıcı içinde de var bir çözüm bulana kadar açılışta çalışmasını durdurdum..
Not: Pc kapanıp açıldıktan sonra bu virüsümsü şey kendini t​ekrardan aktif hale getiriyor...

dqkqq.png
 

bthnks3

Öğrenci
Katılım
13 Nisan 2012
Mesajlar
31
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
project1 hatam "windows hizmetleri için ana bilgisayar işlemi çalışmayı durdurdu" hatasına döndü nasıl olduğunu anlamadım. Combofix adlı bi program ile pc mi güvenli mod da tarattım ve şuan hiçbir virüs kalmadı pc de , sor​un giderildi :)

Not: Virüsün adı HEUR/HTML.Malware , HTML kodları arasına bulaşan bir virüs.
 

bthnks3

Öğrenci
Katılım
13 Nisan 2012
Mesajlar
31
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Çözümden sonra öncelikle ;
Pc açılırken yada herhangi bir zamanda uyarı almıyorum
İnternet hızında gözle görülür bir şekilde artış oldu (virüs varken son zamanlarda 360p video yu donarak izler olmuştum )
Virüs kendini bir sistem hata sı olarak gösterdiği için pc de performans düşüklüğü yaşanıyordu.
Ve son olarakda virüs internet kotasından kullanıyordu.Kotayı ne yaptı ne amaçlı kullandı bulamadım ama benim kullanmamama karşın kota da bir fazlaca bir artış olmuştu.
İyi günler iyi forumlar :)
 
Üst