Proje yönetimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bug
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bug

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Değerli arkadaşlar, bu sene dönem projesi olarak hocamız bize bir sistem hazırlamamızı söyledi. Şimdi bizim takım birden fazla kişiden oluşuyor ve bu kişilerin hepside ayrı yerlerde, benim iki şeye ihtiyacım var.

1- Ortak olarak kodları yazabileceğimiz bir alan.

Bunun için Tortoise SVN'yi buldum nasıl kullanılacağını felan çözdüm ama dosyaları bir servera göndermek gerekiyor. 2 ihtimal var ya kendi pc'imi kullanıcam server diye (ki pek yanaşmıyorum biraz dandik cihaz sürekli açık kalırsa infilak edebilir :) ) yada öğrendiğim kadarıyla server kiralayarak SVN kullanabiliyomuşuz. Ayrıca ip adresimi sabit tutmam gerekiyor sürekli. Bildiğiniz server varsa paylaşırsanız çok makbule geçer veya alternatif bir çözüm sunarsanız.

2- Kodlarda bulunan hataları bildirecek bir geribildirim sistemine.

Şimdi ekipten birisinin görevi sistemi test etmek ve bulduğu buglarıda raporlaması gerekiyor bize. Açık kaynak birçok bug tracking system mevcut. Sanırsam Bugzilla en popüler olanı. Bugzilla'yı herhangi bir php destekleyen host kiralayıp kursam kullanabilir miyim?

:flowers:

--- Mesaj Güncellendi ---

Biraz araştırdım ve bir çözüm buldum. İlgilenen arkadaşlar varsa burayada yazayım;

http://www.etraxis.com/

bu siteye girdiğiniz zaman hem bug tracking için hemde svn'yi bir arada yürütmek için çeşitli hesaplar mevcut. Free kullanıcılar ücretsiz bug tracking servisini kullanabiliyor. Herhangi bir kurulum yapmanızada gerek yok. Sitenin kendisi bir subdomainde sizin için kurulumu yapıyor. Svn'yle ortak kullanmak istiyosanızda minimum 10 dolardan başlayan hesaplar var. Gerekli detaylarada ulaşabilirsiniz.

Ama başka çözüm önerilerini beklemiyor değilim. Bilen arkadaşlar bişeyler paylaşırlarsa güzel olur.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Bir kaç server-client tabanlı uygulama var, araştırmalarımda ben dişe dokunur güzel yazılımlar bulmuştum, fakat aradan uzun zaman geçti hatırlayamıyorum. Yakınlarda bir daha araştırmaya niyetim var; zira bana da lazım..

SerdarGokcen

Asistan
Reaksiyon puanı
3
http://www.codeplex.com/ visual studio ile çalışacaksan al buradan yak. işine çok yarayacaktır. Microsoftun ürünü, vs ile tam entegre(vs 2008 ts vs 2010 pro ve üstü)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Hep ücretli çözümler. Fakat server-client tabanlı uygulamalardan ücretsiz ve güzel olanları da var. Yani kendi SVN ve repository'ni oluşturabileceğin ayrı bir host gerektirmeyen yazılımlar. Benim gibi ağzı kokan açık kaynakçılar için şart :) Ki bu konuda başarılı olan bir iki tane olduğunu hatırlıyorum

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Küçük bir araştırma yapayım dedim tekrar; fakat istemeden çok büyüdü :)

Internet çok hızlı büyümüş çaktırmadan. Çok fazla yazılım ve hizmet var ve bunlar %99 oranında ücretli. Hepsini bir kere denemek istesen zaten yazılımda jübileni yaparsın.

Benim gözüme en çok çarpan ücretsiz uygulamalar:

1. PHP, C/C++, Web, Java ve eklentilerle başka diller için genel: Netbeans (Developer Collaboration)

2. Genel: (Linux ve MacOS için Facebook tarafından geliştirilmiş, Windows desteği yok): Phabricator

3. JDeveloper ile Java yazılımlar için: Oracle Team Productivity Center

Eğer Microsoft Office 2007 lisansın varsa ve lisans paketi Groove içeriyorsa, onu da kullanabilirsin; kod geliştirme platformu olmasa da proje yönetimi konusunda başarılı olduğunu düşünüyorum. (2007'den sonra SharePoint oldu bütünüyle, yani pahalı bir çözüm. Bunun yerine Team Foundation kullanmak daha isabet olur programcılar için.)

Eğer kodlama yapmadan sadece proje yönetimi istiyorsan, piyasa ücretli-ücretsiz yazılım kaynıyor zaten. En basiti Wiki'deki listeye göz atabilirsin:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_project_management_software

algea

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Sanırım benim de böyle birşeylere ihtiyacım var bir türlü kendimi işin içine katıp yönetimimi bir türlü hesaplayamıyorum.