Programsız Resetsiz İp Değişikliği

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
zaten eylülde bitecek abonelik fiber alsam nasıl olur acaba ? çok pahalı ama çok ta hızlı ?

O konuda pek bişi diyemem ama bölgende fiber olup olmadığına bak önce. Birde fiber modemler çok pahalı yine ttnetin vereceği modemlerden kullanırsın o zaman.

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
O konuda pek bişi diyemem ama bölgende fiber olup olmadığına bak önce. Birde fiber modemler çok pahalı yine ttnetin vereceği modemlerden kullanırsın o zaman.

fiberi turkcell 5-6 ay önce döşüyodu kazdılar her tarafı valla hocam para çok değil fiberi alırsam modem ttnetten :)

Reaksiyon puanı
2,148
Bu şekilde usb'den bağlanan modemlerin ip adreslerini değiştirebilirsiniz ;) Diğer ethernetten bağlanan modemlerde ise işe yaramaz maalesef. Muhtemelen kodlar çalışıyor diyen arkadaşın modemi usb modem, çalışmıyor diyen arkadaşların modemi ise ethernet modem.

Bilmiyordum bunu, elimde usb bi modem var bi ara deneyeyim bakalım.

Reaksiyon puanı
2,148
Deneyemiyorum USB Modem çok eski x64'de çalışmıyor driver kuramadım. :) Hatırlıyorum W7 x86'de çalıştığını. Neyse artık..

Peki senin modem USB mi? [MENTION=18139]totleben[/MENTION] arkadaşın söylediğini teyit etmek için soruyorum.

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
valla hocam bende ethernet ten kullanıyorum :)

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Modemin modelini araştırdım TTnet için üretilen ve garantisi ve desteği TP Link değil, Sentim Bilişim diye firmaya ait. Yani yazılım güncellemek isteseniz dahi Sentim Bilişim firmasının izin verdiği ölçüde güncelleyebiliyorsunuz. Size tavsiyem tez elden retail bir modem almanız. Zyxel yada Airties ürünlerini tavsiye ederim.
Ben interneti yeni aldığımda modemimi eski zyxel modemimle değiştirecektim TTNET'i aradım modemi değiştiremezsiniz dediler

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Ben interneti yeni aldığımda modemimi eski zyxel modemimle değiştirecektim TTNET'i aradım modemi değiştiremezsiniz dediler

Yoo değiştirirsin bir sorun yok. Kendi paranla aldığın modemin ttnet ile bir alakası olmaz. TTnet kullanıcı adını ve şifreni yazdığın zaman internete erişirsin.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
P
Yoo değiştirirsin bir sorun yok. Kendi paranla aldığın modemin ttnet ile bir alakası olmaz. TTnet kullanıcı adını ve şifreni yazdığın zaman internete erişirsin.
Benim eski modemde TTNET'in modemi Zyxel P660RU-T1 v2 interneti ilk aldığımda verdikleri modem ben bunu kullanmak istiyorum kablosuzu olmadığı için daha güvenli

newmanyak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işe yaramıyor bunu reset atmadan da yapabilirsiniz. sadece mtu ayarının olduğu sayfada hiç bir şeyi değiştirmeden kaydet butonuna basın resetten daha kısa sürede dsl yi yeniden başlatmadan saniyeler içinde ipiniz değişir.

www.whatmyip.us bu siteden de test yapabilirsiniz.

Hakan_E_Deniz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
işe yaramıyor bunu reset atmadan da yapabilirsiniz. sadece mtu ayarının olduğu sayfada hiç bir şeyi değiştirmeden kaydet butonuna basın resetten daha kısa sürede dsl yi yeniden başlatmadan saniyeler içinde ipiniz değişir.

www.whatmyip.us bu siteden de test yapabilirsiniz.

o yaptığın olayda da pc ile modem arasındaki bağlantı kesildiğinden oluyor
:)

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
P Benim eski modemde TTNET'in modemi Zyxel P660RU-T1 v2 interneti ilk aldığımda verdikleri modem ben bunu kullanmak istiyorum kablosuzu olmadığı için daha güvenli

Kablosuz modemlerin kablosuz özelliğini yönetim panelinmden pasif yapabilirsin. Lazım olduğunda aktif eder kullanırsın, lazım olmadığında pasif yaparsın. Yeri gelir olmazsa olmazın olabilir kablosuz özelliği.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Kablosuz modemlerin kablosuz özelliğini yönetim panelinmden pasif yapabilirsin. Lazım olduğunda aktif eder kullanırsın, lazım olmadığında pasif yaparsın. Yeri gelir olmazsa olmazın olabilir kablosuz özelliği.
Bilgisayarım masaüstü zaten kablolu bağlıyorum