Programsız Resetsiz İp Değişikliği

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar bilmeyen üye ve ziyaretçilerimiz için yararlı olacağını düşündüm o yüzden paylaşıyorum :) ip nizi değiştirmek istediğiniz zaman program kullanmak ve ya modeme reset atmak istemiyorsanız yazdığım işlemleri yapın.
Hem dns önbelleğinizi temizler hemde modeminiz yenilenmiş olur.

altta verdiğim kodu :

Yeni metin belgesi açın > verdiğim kodları içine kopyalayır > herhangi bir yere metinadi.bat olarak kayıtedin

HTML:
@echo off
echo Eski ip siliniyor
ipconfig /flushdns
ipconfig /release
echo ip güncelleniyor
ipconfig /renew
exit

kodar bunlar kesinlikle oluyor en azından bende oluyor.

Not: Konuyu forumda araştırdım aynısından göremedim eğer varsa hatamız affola .

Reaksiyon puanı
2,148
Bu kodlar 192.168.x.x li olan yerel IP'ni değiştiriyor, internete çıktığın IP'ni değiştirmiyor diye biliyorum.

http://www.whatismyip.com/ sitesinden değiştirmeden önce ve değiştirdikten sonra bakıp teyit ettin mi?

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bu kodlar 192.168.x.x li olan yerel IP'ni değiştiriyor, internete çıktığın IP'ni değiştirmiyor diye biliyorum.

http://www.whatismyip.com/ sitesinden değiştirmeden önce ve değiştirdikten sonra bakıp teyit ettin mi?

hocam ben rahat on kez değiştirdim bende kesin çalışıyor eminim bundan hee ayrıca bir şey eklemeyi unutmuşum modem kapanıp açıldıktan sonra etki ediyor bildiğiniz 88.---- giden ip yi deistiriyor

Reaksiyon puanı
2,148
Senin modemin bi değişikmiş o zaman. Bizim modemler kapanıp açılınca IP değiştiriyor.

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
tp link td854 w belki de bir sorun vardır ?

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
modem reset görmeden ip değişmez.yerel ağ iplerini değiştirir çok çok.

eskiden airties modem resetleme aracı diye bişiler dolanıyordu piyasada
(bişi için bkz. bat dosyası)

uygun modeme göre bat dosyası arayabilirsiniz.

hasansengun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yaklaşık 10 tane modemim oldu hepsinde ip değiştirmek için modemi aç kapa yapardım kesin çözüm :) hani şu rapidshare vs. vardıya gerçi hayla var ama ozaman pek çözüm yokdu modemi açıp kapardım sürekli :)

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
modem reset görmeden ip değişmez.yerel ağ iplerini değiştirir çok çok.

hocam ama oluyor belkide sadece bende öyle gözüküyordur :) ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

o zaman bir hata var modlar lütfen konuyu silsin düzgünün bulup getirecem :)

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
hocam ama oluyor belkide sadece bende öyle gözüküyordur :) ?

o zaman bir hata var modlar lütfen konuyu silsin düzgünün bulup getirecem :)

Senin verdiğin kodlar iç ip adresini yeniler ki muhtemelen yine aynı iç ipyi alır bilgisayar. Modem ipsi değişmez. Ancak asıl kafama takılan td854w modeli tp linkin sitesinde dahi yok. Yani senin modemde bir sıkıntı var.

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Senin verdiğin kodlar iç ip adresini yeniler ki muhtemelen yine aynı iç ipyi alır bilgisayar. Modem ipsi değişmez. Ancak asıl kafama takılan td854w modeli tp linkin sitesinde dahi yok. Yani senin modemde bir sıkıntı var.

allah allah dediğiniz gibi olmalı zaten yeni modem alıcaktım bahanem oldu

Hakan_E_Deniz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=183119]echo[/MENTION] off
echo Eski ip siliniyor
ipconfig /flushdns //Dns kayıtları silmede kullanılır
ipconfig /release //dns ön belleği temizler
echo ip güncelleniyor
ipconfig /renew //yeniden oluşturur
exit

yaniki bu durumlar modemden bağlantıyı kesmeden olmaz kod modemine reset attırıyor olabilir bile ama başka türlü ip ni değiştirmez

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
benim modemde aynı marka Sentim Bilişim yazıyor belgelerinde

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar anladığım kadarıyla bu kodu kullandığımız zaman örneğin ban yediğimiz bir cs sv sine girebiliyoruz o işe yarıyor tek galiba ?

Hakan_E_Deniz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar anladığım kadarıyla bu kodu kullandığımız zaman örneğin ban yediğimiz bir cs sv sine girebiliyoruz o işe yarıyor tek galiba ?

bak o işe yarar çünkü bazen ban yedikten sonra logout olup yeniden üye olmak istersin ve olamazsın çünkü önbellekten yükler siteyi....bu kodlarla önbelleği temizlediğinden logout eder seni; ip ban yemediysen işine yarar yeniden üye olur girersin siteye

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
allah allah dediğiniz gibi olmalı zaten yeni modem alıcaktım bahanem oldu

benim modemde aynı marka Sentim Bilişim yazıyor belgelerinde

Modemin modelini araştırdım TTnet için üretilen ve garantisi ve desteği TP Link değil, Sentim Bilişim diye firmaya ait. Yani yazılım güncellemek isteseniz dahi Sentim Bilişim firmasının izin verdiği ölçüde güncelleyebiliyorsunuz. Size tavsiyem tez elden retail bir modem almanız. Zyxel yada Airties ürünlerini tavsiye ederim.

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Modemin modelini araştırdım TTnet için üretilen ve garantisi ve desteği TP Link değil, Sentim Bilişim diye firmaya ait. Yani yazılım güncellemek isteseniz dahi Sentim Bilişim firmasının izin verdiği ölçüde güncelleyebiliyorsunuz. Size tavsiyem tez elden retail bir modem almanız. Zyxel yada Airties ürünlerini tavsiye ederim.
hocam benim zxyel vardı pili yanınca gittim bana yeni modem verin dedim bunu verdiler kurulumsuz dediler bende hee dedim geçtim işim çok vardı ilgilenmedim :)

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
hocam benim zxyel vardı pili yanınca gittim bana yeni modem verin dedim bunu verdiler kurulumsuz dediler bende hee dedim geçtim işim çok vardı ilgilenmedim :)

Beleş sirke baldan tatlıdır o başka mesele ama ilk fırsatta değiştirmekte fayda var :)

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Beleş sirke baldan tatlıdır o başka mesele ama ilk fırsatta değiştirmekte fayda var :)

valla iyi olur çok yumrukladım bunu :)

önerdiğiniz kullandığınız herhangi bir modem varmı hocam ?

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34

totleben

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu şekilde usb'den bağlanan modemlerin ip adreslerini değiştirebilirsiniz ;) Diğer ethernetten bağlanan modemlerde ise işe yaramaz maalesef. Muhtemelen kodlar çalışıyor diyen arkadaşın modemi usb modem, çalışmıyor diyen arkadaşların modemi ise ethernet modem.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
@OnurFK zyxel linkini yanlış atmışım şimdi güncelledim :)

Performans farkı olur tabi. Ama gözle görülür bir artış olmaz.