Programlar silindikten sonra bilgisayarda bir dosya bırakıyor mu?

vctmgnt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bir program kullanıyordum 60 günlük deneme süresi vardı doldu.Programı bilgisayardan kaldırdım,sonra tekrar kurmaya çalıştım ama izin vermiyor.kayıt defterinde herhangi bir dosya bırakmış olabilir mi,öleyse nasıl bulurum dosyayı ya da format atmak sorunun çözer mi.Bu konuda fikri olan varsa paylaşabilir mi?

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
zaten deneme kullandığın için ikinci kez kurmana izin vermez. kayıt defterleri v.s le ryüzünden.

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
evet deneme sürümüde olsa tam sürümde olsa her program kayıt defterine kendi açılış anahtarını kayıt eder.. sen programı kaldırsanda kayıt defterinde o anahtar yinede kalır. Seninde başına geldiği gibi programı yeniden kurmak istediğinde, kur dosyası eski kayıt anahtarını görerek sana tekrar deneme sürümünü kullanmana izin vermez. Ben wintools.net adında bir program kullanıyorum ama biraz profesyonellere yöneliktir. Google da " registry clean " olarak aratırsan alternatif programları deneyebilirsin..

vctmgnt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki format sorunu çözmez mi ya da kayıt defterinden dosyayı bulabilirmiyim.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Bu tip programları kaldırırken REVO UNİNSTALLER gibi programları kullanınki o kayıt defterindeki anahtarları silsin... veya da şöyle yapın... Başlat/Çalıştır/regedit.exe i çalıştırın
(Çalıştır'ı klavyeden çalıştırmak için win tuşu ile R tuşuna basın.)

(Bilgisayarım \HKEY_LOCAL_MACHINE\ Software\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ Uninstall)

1- HKEY_LOCAL_MACHINE 'i yanındaki + yı tıklayın açılan listeden

2- Software 'i açın, aynı şekilde takip edin

3- Microsoft 'u açın

4- Windows 'u açın

5- CurrentVersion 'u açın

6- Uninstall' ı açın

Burada Program-Ekle kaldır daki listeyi göreceksiniz. Listeden kaldıramadıklarınızı DEL tuşuna basarak silin.İşlem tamamdır.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Ve program kaldırmak istediğin zaman RevoUninstaller gibi programlar vardır. Bunlarla kaldırırsan o kayıtlar dahil hepsini siler.

DorukC

Asistan
Reaksiyon puanı
1
calistir a (windows tusu + r ) regedit yaz. duzen menusunden bul a gel ve oraya programin ismini yaz, cikan anahtarlari sil. Bu islemlerden sonra buyuk olasilikla programi yeniden kurabilirsin.

vctmgnt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam teşekkürler,işimi görür.