Programlamaya Başlangıç

Million

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar.Programlama işine başlamak istiyorum ve tabiki bu konuda deneyim sahibi arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.
Dil öğrenmekle başlamam gerektiğini okudum araştırmalarım sonucu fakat hangi dili seçeceğim konusunda biraz kararsızım.
Bir kaç forum sitesinden baktığımda bilgisayar programları yapmak için ayrı bir dil ve web programcılığı yapma için ayrı bir dilden başlamanın gerekli olduğunu öğrendim.Ben bilgisayar programcılığı üzerine yoğunlaşmak istiyorum.Bunun için okuduğum yazıların %60ı php, geri kalan kısmı ise VB öneriyorlar.
Bende buradan hareket ederek tamindir den php(11 küsur mb)yi indirdim,bilmiyorum ne kadar doğru yaptım.Bu dosya rarlı idi,uygun bir yere çıkardım fakat daha çaylak olduğum için :laugh: kullanmaya başlayamadım.Daha doğrusu nereden bunu açarız,işlem yapmaya başlarız çözebilmiş değilim.Öncelikle sizden ricam,sizde bu süreçlerden geçmişsinizdir az çok bilginiz vardır muhakkak.Ben ne yapmalıyım şimdi,nasıl başlamalıyım,doğru dili mi seçmişim,bu dili öğrendikten sonra hangi dili geçmeliyim vs.aydınlatırsanız çok müteşekkür olucağım.Vereceğiniz her türlü site,video bana yardımcı olucaktır.Sağolun şimdiden...

sdmus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kısaca bazı önerilerde bulunayım.

Eğer php öğrenirsen ve bunun yanına html, css altyapısındıa öğrenirsen işin büyük bölümünü halledersiz. Bir defa programlama dilleri mantık olarak birbirlerine çok benzerler. Örneğin C, PHP ve Basic birçok kod yönünden çok benzeşir.

Dolayısıyla bu yazılımlardan birini adam gibi öğrenmen sonucunda diğerlerini kavraman çok çok kısa sürede gerçekleşir.

İşe PHP öğrenerek başla derim. İngilizcen var ise http://www.w3schools.com/php/ mükemmele bir kaynaktır. hem php hem html ve css için.

Şimdiden kolay gelsin diyim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Microsoft Small Basic kur ve çalıitır ve öğrenmeye başla. Kendi sitesinde ve de yardım bölümünde yeterince anlatım var. Neyin nasıl çalıştırılacağı konusundada fazla araştırmana gerek yok. Simgesini tıklıyorsun (veya başlat menüsünü) ve çalışıyor. Hepsi o kadar.

(Kod'ların benzeşmesine gelince, GwBasic ve Small Basic ve Visual Basic'in kodları birbirlerine pek de benzemiyorlar. Mantık olarak ise her üçü de Basic olduğu için işleyiş olarak benzerlikleri var. Small Basic, diğer saydıklarımdan daha yeni ve daha kolay.)

Programlama öğrenmek, bir program öğrenmeye benzemez, sene'ler sürer. Arada Araba kullanmak ve Araba üretmek gibi bir fark var.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
c# öneririm.
visual basic syntax'i güzel değil ve popularitesi azalmakta.
ayrıca c# öğrenirsen c++, java gibi diller öğrenirken daha rahat geçiş yaparsın.