Programlamaya Başlangıç (Bir Şey Bilmeden)

LordThyphon

Öğrenci
Katılım
9 Eylül 2014
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar Ben LordThyphon Kanalından Tarık Ben Orta 2 ye Yeni Başladım Programlamaya Bir Hevesim Oldu Ama Başaramadım Zor Bir Programdı Sizin Bana Programlama İçin Önerebileceğiniz Bir Program Ve Program Dili Varmı ?
 

orcnd

Dekan
Katılım
13 Ekim 2008
Mesajlar
6,394
Reaksiyon puanı
255
Puanları
243
önce bulabilirsen canlı bir algoritma eğitimi al. sonrasında visual basic.net kitabı edin pusula yayınevinden kitabı bitirdiğinde temel seviyeyi geçmiş olacaksın.
sonrasına da aklındaki projelere karar verirsin
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
abi ben yeni başlıyorum ne diyorsun :F Orta 2 ye Geçtim Şimdi Şöyle Diyorsun Git Şu Pc Dilinin Kursunu Al Sonra Şu Programın Kitabını Al Bitirdiğinde İşi Kaparsın Diyorsun Dimi
 

LordThyphon

Öğrenci
Katılım
9 Eylül 2014
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
1
Puanları
1
Dur Yavaş Ben Daha Hiç Birşey Bilmiyorum Şuan pyhthon Adlı Bir Progrma Kullanıyorum Biligsayardan Çok İyi Anlarım Çok Çabuk Kavrarım ama Benim İngilizce Daha Tam Değil Ama İyi şimdi sen bana şu programlama dilini öğren şu programın kitabını al oku bitirdikten sonra artık herşeyi yaparsın mı diyorsun

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu arada İlgilendğin İçin Sağol Like Atıyorum :)
 

batuhance

Asistan
Katılım
13 Ocak 2013
Mesajlar
167
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
herşeyi yaparsın demek biraz iddialı olur :) [MENTION=45352]orcnd[/MENTION] aslında tam olması gerekeni söylemiş. bazıları programlama dilinin syntax ını (yazım kuralları vs.) öğrenince kendini programlama öğrendim sanıyor ama öyle değil. Kod yazarken karşımıza çıkan problemlerin birden fazla çözüm yolu olabilir, bizim bunlar içinden o projede ihtiyacımız olan girdiye uygun olanını seçip (mesela hız mı istiyoruz, yoksa istikrar mı ya da güvenlik mi gibi ?) ona göre kodumuzu yazmalıyız. Buda da arkadaşın dediği gibi algoritma öğrenmekle olur. Sadece dili öğrenmek alelade programlar ortaya çıkmasından başka bi işe yaramaz. Senin yaşında biri için bu algoritmaların mantığını kavramak bazı yerlerde sıkıntılı olabilir. Ama sen kendini bu alanda geliştirmek istiyorsan, sana kolay gelen bir dili öğren, ufak tefek uygulamalar yap, ingilizcenin mutlaka çok iyi olması lazım (bu işin profesyonel alandaki dili bu maalesef). İnşallah vazgeçmezsin de güzel bir meslek sahibi olursun ileride :) Kolay gelsin
 

kmurat

Müdavim
Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,589
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,755
Puanları
1,358
Programlama, üç ayda, beş ayda, veya bir kitap okuyarak, yada birilerinden bir kaç numara öğrenerek öğrenilmea. Programlama Mantık, Matematik, Analiz kabiliyeti ve İngilizce bilgisi gerektirir. Programlamayı düzgün olarak öğrenebilmek, seneler sürer. En basitinden (yeniden ve en baştan) başlamak isteği, bir süre sonra, her programlamaya ilgi duyanın, çözüm olarak aklına gelen oluyor. Başlangıçte basit olarak Basic, Python, Php gibi diller var. Bu diller aslında çok kapsamlıdır ve öğrenmekle bitmez, bir sürü yöntem bu yöntemleri kullanan modül veya modüller ile karşılaşırız.

Kişisel önerim, önce herhangi bir modülü (henüz) olmayan ve sadece temel işlevler ile sınırlı bir derleyici veya İde ile başlamak, ve daha sonra daha kapsamlı uygulamalara geçmek olur. Basic ile bu mümkün, Basic için bir çok derleyici veye tümleşik programlama aracı (İde) mevcut. Ancak her farklı araç, yine kendi Basic diline sahip. Ve bunlar, geleneksel, procedural ve nesne yönelimli olarak üç ana gruba ayrılıyorlar. Geleneksel çizgide olanlar (veya ANSI standardına uygun yada yakın olanlar ) genelde daha kolay anlaşılabilir yapıdalar.

Bir de çok basitmiş gibi görünen veya öyle algılanılması istenen, ancak çok gelişmiş olan ve genelde belirli amaçlara sınırlandırılmış olan, programlamaya giriş için uygun görülen (tümleşik) programlama araçları var. Bunlar arasında günümüzde en yagın olanı "Scratch", diğer duyduklarım, "Alice", "eToys" e Linux'ta Kturtle var. Benim denediğim tek "Scratch". Daha önce bir video2da izlemiştim ve çok etkilenmiştim. Aynı video'yu arasam, (aramıştım) bir daha bulamam. Çünkü Scratch hakkında binlerce video var Youtube'da özellikle.

Türkçe kaynak bulunabilsin istiyorsanız, Microsoft SmallBasic için kendi sitesinde Türkçe çevirisi mevcut ve çok güzel yazılmış. Her aptalın anlayacağı şekilde yazılmaya özen gösterilmiş. Yine Basic hakkında, İnternette aradığınızda ve google seçenekleri arasında "Sadece Türkçe kaynaklar" seçtiğinizde, çok güzel ve kapsamlı kaynaklar bulabilirsiniz. Genelde, eski kaynaklar kapsamlıdır. Yeni yazılar ise, genelde özenenlerin bir taklit girişimi, veya başarısı tartışılabilec tercümelerden oluşuyorlar.

Mühim olan, bir programlama aracına sahip olmak değil, en iyisine sahip olamk ta değil, bir kaynağa sahip olabilmek. Ya iyi bir Kitapçıdan, iyi bir kitap satın alırsın, yada anlayabileceğin bir kaynak bulursun. Bulduğun kaynak sana neyi öneriyorsa, onu öğrenirsin.

Hiç bir şey öğrenemezsende, sorun değil, çünkü üç, beş ayda sadece hiç bir şey öğrenilebilir. Türkçe dilin de (kendi dilimiz) orta seviyede öğrenebilmemiz 20 sene sürüyor.
 

Zafer Computer

Doçent
Katılım
16 Mart 2014
Mesajlar
980
Reaksiyon puanı
9
Puanları
18
App Inventor, Scratch Scratch için kaynak gerekirse videolarım var Youtube'da istersen atarım link basit araba oyunu falan, App Inventor ise Android programlama için o da çok güzel Paintten tut kullanışlı bir mesajlaşma uygulamasına, Twitter entegrasyonu olan uygulamalar yapılabiliyor
 

Zafer Computer

Doçent
Katılım
16 Mart 2014
Mesajlar
980
Reaksiyon puanı
9
Puanları
18
Kanal linkini de veriyim en alttaki videolardan bakarsınız scratch için Youtube.com/user/Scratchci
 
Üst