Programlamaya başlamak

Android9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ben 13 yaşındayım seneye liseye geçeceğim.Veri tabanı programcılığını istiyorum.Bilmeyenler için veri tabanı programcılığı bilgisayar ile değil uçak ile ilgili.Bu mesleğe girebilmem için hani kod kısmında sıkıntı çıkmaması için bir programlama dili (az çok olsa yeter süper olmasına gerek yok) bilirsem hem bilgisayarda zamanım geçer hem de programlamayı az çok tanımış olurum HTML dilini fazla olmasada bilirim h1 h2 işte body head falan zamanında çalıştım şimdi ne yapsam sizce ? Html'e devam mı etsem yoksa başka dillere mi geçsem.Başka diller iyi olur derseniz hangi dil daha kolay öğrenilebilir.PHP vb. diller zor mu ?
Bunlar hakkında bilgi almak istiyorum.Yardım ederseniz sevinirim. :flowers:

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Uçakla alakası olan ama bilgisayarla alakası olmayan veritabanı programcılığını biraz açar mısın?

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Html programlama dili değildir işaretleme dilidir

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bence uçak felan hiç karıştırma, hazır hevesin varken. Önce HTML ve CSS ile kendini iyice geliştir(Bol bol site ve uygulama yap) Daha sonra Jquery üzerine yoğunlaş zaten bunları iyi bir şekilde bilirsen kesinlikle aç kalmassın. Belki programlama adına yanına bir PHP olabilir. BU arada hevesliyken bunları yap derim öyle yapamadığın durumlarda hemen karamsar olma biraz bırak daha sonra tekrar devam et ama. "Bu arada herşeyi yapıcam diye sakın ola tüm konulara atlama ;)"
CSS Kaynağı olarak http://fatihhayrioglu.com/ kesinlikle tavsiye ederim ;)

Hadi bakalım kolay gelsin sana.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Böyle bir soru sorduğun zaman bir sürü cevap alırsın ve her biri başka bir tavsiyede bulunur ve kafan karışır, hiç bir şeye başlayamazsın. Herkes kendi bildiğini veya hiç bir şey bilmiyorsa bile duyduğunu önerecektir. Bu tür sorulardanda çok sayıda ve uzun uzun cevaplandırılmış olarak zaten neredeyse her forumda rastlayabilirsin.

Ben hiç bir şey önermiyorum, bildiğin gibi devam et.

mrtAkdeniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Madem bilgisayar ile alakasız bir mesele(!) niye bize sordun be gülüm, ne anlarız biz uçaktan :D

Android9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bulaşma güzel bi lise kazan :)

Neden başarılı olan akrabalarım var Sabiha Gökçen'de yüksek puan isteyen liselerden ve açıklamasıyla yazın bulaşma neden , niçin bi problemi mi var açık açık söylerseniz anlarım ;)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bakın şöyle veri tabanı programcılığının açıklamasını şöyle yapayım uçakların programcılığını yapıyorsunuz buda bi programlama dili gerektirir ve söz ettiğim liseden mezun olup çok iyi yerlere gelmiş akrabalarım var.Bu arada HTML işaretleme dili olsa da sonuçta başka bir dil Türkçe ile alakası olmadığı için dedim.İşaretleme dili olduğunu bilmiyordum.Bu programcılığı açayım ben biraz:

Sabiha Gökçen Lisesinde 2 Dal Var "Uçak Bakım" ve "Bilişim Teknolojileri"
Bu dallar da 4'e ve 2'ye ayrılıyor.
Uçak Bakımla bi alakam yok.

Bilişim Teknolojileri 4'e ayrılıyor.
1-Ağ işletmenliği (okulda bu bölüm yok)
2-Web Programcılığı (okulda var)Tanımı
Web Programcısı; Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan nitelikli kişidir.
Görevleri

• İş organizasyonu yapmak,
  • Analiz yapmak,
  • İhtiyaçları değerlendirmek,
  • Algoritma yapmak,
  • Web sitesinin görsel tasarımını yapmak,
  • Tasarlanan sitenin yerel yayınını yaparak test etmek,
  • Mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmektir.

3-Veri Tabanı Programcılığı (okulda var ve istediğim bölüm)
Tanımı
Veri Tabanı Programcısı; Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım yapabilen ve yedek alabilen nitelikli kişidir.
Görevleri

• Analiz yapmak,
  • Algoritma yapmak,
  • Veri tabanına ait tabloları tasarlamak,
  • Veri tabanına ait tabloları program üzerinde oluşturmak,
  • Veri tabanına ait arayüz ortamını geliştirmek,
  • Tamamlanan projenin testini gerçekleştirmek,

4-Bilgisayar Teknik Servisçiliği(okulda yok)

görevlerini okuyunca anlarsınız.Cevaplar için teşekkürler.Uçak'tan ne anlarız diyen büyüğüme şöyle cevap vereyim;
Forumda Yüz Binlerce (abartmış olur muyum bilmem) kişi dolaşıyor en az birkaç yüz kişinin uçak ile ilgili olmalı bu yüzden.

Neyse cevaplarınız için teşekkürler umarım doğru yolu bulurum.

Not:Bilgisayar Mühendisliği'ni düşünüyordum ama bu daha uygunmuş o yüzden bu mesleği seçmekte kararlıyım.
İyi Günler

He bu arada Sabiha Gökçen'in sitesini isteyen olursa özelden yazabilir ben yollarım linki.

Bence uçak felan hiç karıştırma, hazır hevesin varken. Önce HTML ve CSS ile kendini iyice geliştir(Bol bol site ve uygulama yap) Daha sonra Jquery üzerine yoğunlaş zaten bunları iyi bir şekilde bilirsen kesinlikle aç kalmassın. Belki programlama adına yanına bir PHP olabilir. BU arada hevesliyken bunları yap derim öyle yapamadığın durumlarda hemen karamsar olma biraz bırak daha sonra tekrar devam et ama. "Bu arada herşeyi yapıcam diye sakın ola tüm konulara atlama ;)"
CSS Kaynağı olarak http://fatihhayrioglu.com/ kesinlikle tavsiye ederim ;)

Hadi bakalım kolay gelsin sana.

Öneriniz için teşekkürler fakat ben bu liseye girme konusunda kararlıyım.Programlamaya bir aralar hevesim vardı fakat bilmem bu lise bana daha iyi gibi geldi.Ve diğer arkadaşa dediğim gibi bu meslekten çıkıp başarılı olan akrabalarım var.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Veri tabanının sokak Türkçesi ile tam anlamı, bilgi saklama (depolama) dır ve programlamada her ortamda kullanılır. Havaalanındada kullanılacağı yer, bir bilgisayardır. Veritabanı ve programlama ayrı şeyler veya farklı yerlede kullanılan şeyler değiller. Oyunlardada veri tabanı kullanılır, bu forumdada.

Android9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler falat ne dediğinizi tam olarak algılayamadım tamam depolama programcılığı olsun lisenin sayfasından aldım bir yanlış yapacak halleri yok üstte ne yazıyor bir okuyun isterseniz;

3-Veri Tabanı Programcılığı (okulda var ve istediğim bölüm)
Tanımı
Veri Tabanı Programcısı; Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım yapabilen ve yedek alabilen nitelikli kişidir.
Görevleri

• Analiz yapmak,
  • Algoritma yapmak,
  • Veri tabanına ait tabloları tasarlamak,
  • Veri tabanına ait tabloları program üzerinde oluşturmak,
  • Veri tabanına ait arayüz ortamını geliştirmek,
  • Tamamlanan projenin testini gerçekleştirmek,

okulun sitesinden aldım inanmıyorsanız araştırabilirsiniz
  • Sabiha Gökçen Endüstri Teknik Meslek Lisesi olarak Google'da aratın ve Eskişehir'deki Sabiha Gökçen Lisesinin Sayfasına bakın,İstanbuldakine değil.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Demek istediğim,programlama programlamadır, Bir lisede daha farklı diğer lisede bambaşka değil. Lisenin adı sabiha Gökçen olduğundan dolayı illâ pilotluk ile ilgili veya havaalanlarına özel cihazlar üzerinde çalışaksınız anlamına gelmez. Veritabanı programlaması ise programlamanın bir konu üzerine odaklanmışıdır. Önceden biraz fikir edinmek istiyorsan, bir Üniversite projesi olan "Scratch"i scratch mit edu sayfasından inceleyebilirsin. Üniversite öncesi programlamaya hazırlık olarak düşünülmüş ve Üniversitenin öğretim üyeleri tarafından geliştiriliyor ve de ilk sene konusu olarak işleniyor. Genel olarak programlamanın mantıksal işleyişi öğretilmeye çalışılıyor. Sayfa kısmen Türkçe.

mrtAkdeniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çocuğum o uçağa bindirip seni uzaya yollıycam en sonunda. Bak ısrarla, burada kim var kim yoksa söylüyor veritabanı programcılığı sadece uçak ile alakalı bir şey değil, bilgi kirliliği yaratıyorsun diye, sen hala ısrarcısın yaptığın şeyde. Veritabanı programcılığı bilgisayarın her alanında vardır, seninki de uçakla ilgili kısmı. Yani sandığın gibi veritabanı programcılığı uçaktan değil bilgisayardan türemiş, daha sonra uçak sanayiinde kullanılmıştır. Şu at gözlüklerini ve biliyorum tavrını kenara koyduğun zaman başarılı olacağına inanıyorum. Ama bu "ben biliyorum, siz anlamıyorsunuz" tavrını devam ettireceksen bize sorman anlamsız, sen zaten en iyisini biliyorsun, ne biliyorsan git onu yap.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Normal derslerini çalış böyle kodlamaymış bilgisayarmış falan hiç uğraşma derim çünkü boş hayaller ha üniversitede güzel bir yeri kazanırsın o zaman bilgisayar mühendisliği oku o zaman orda ne gerekiyor öğrenirsin şimdi temiz beynini html ile php ile boşuna doldurmana gerek yok matematik fizik kimya ile doldur sağlam bir üniversite kazan lisede falan olacak iş değil.

Android9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Normal derslerini çalış böyle kodlamaymış bilgisayarmış falan hiç uğraşma derim çünkü boş hayaller ha üniversitede güzel bir yeri kazanırsın o zaman bilgisayar mühendisliği oku o zaman orda ne gerekiyor öğrenirsin şimdi temiz beynini html ile php ile boşuna doldurmana gerek yok matematik fizik kimya ile doldur sağlam bir üniversite kazan lisede falan olacak iş değil.

İşte merak ettiğim olay bu neden boş hayaller ? Dediğim gibi o liseden okuyup çıkıp İstanbul'da boğaz manzaralı 5+1 ev alan biliyorum ben.Yani neden ? Bu soruma cevap veren bir insan arıyorum.Ve -tavır yapmıyorum yanlış anlıyor bazı kişiler- bazı liselerden mesleklere daha çabuk ulaşılıyor.Mesela ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'nden hukuk vb. mesleklere geçmek düz lise okuduktan sonra avukatlıın bölümüne geçmekten daha kolay.Sabiha Gökçen'de böyle bir lise olduğunu düşünüyorum.
Sizden tek isteğim neden bu lise ve bu meslek hakkında "boş hayaller,boş iş" gibi şeyler söylediğinizdir.
Öğretmenlerime de danıştım pilotaj bölümü vb. bölümler de var ve uçak pek yok olacağa benzemiyor
bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Çocuğum o uçağa bindirip seni uzaya yollıycam en sonunda. Bak ısrarla, burada kim var kim yoksa söylüyor veritabanı programcılığı sadece uçak ile alakalı bir şey değil, bilgi kirliliği yaratıyorsun diye, sen hala ısrarcısın yaptığın şeyde. Veritabanı programcılığı bilgisayarın her alanında vardır, seninki de uçakla ilgili kısmı. Yani sandığın gibi veritabanı programcılığı uçaktan değil bilgisayardan türemiş, daha sonra uçak sanayiinde kullanılmıştır. Şu at gözlüklerini ve biliyorum tavrını kenara koyduğun zaman başarılı olacağına inanıyorum. Ama bu "ben biliyorum, siz anlamıyorsunuz" tavrını devam ettireceksen bize sorman anlamsız, sen zaten en iyisini biliyorsun, ne biliyorsan git onu yap.

Öncelikle tavır yapmıyorum.SDN okurunun ne dediğini anlamadığım için bir soru sordum.
Ben biliyorum diye bir şey kesinlikle dediğim yok , zaten çok bilmiş olsaydım size bu soruyu sormazdım.Sizde en iyisini biliyorsanız insanları lütfen anlayarak cevap vermeye çalışın,sonuçta ben de bir insanım.
Veri tabanı programcılığı bilgisayarla ilgili olabilir.Ama sonucunda uçak sanayiinde kullanılıyor.Ve uçak ile ilgili.
Bakın yine söylüyorum ben biliyorum veya siz anlamıyorsunuz demiyorum.
Üyelerden bazıları boş iş , boş hayal diyor neden ? Bir kusuru mu var mesleğin ?
Ben zaten bu sene derslere asılacağım.Sadece hedefimi düzgün belirlemek istiyorum.Ve bilgisayar mühendisliğini de düşünmüştüm eskiden çok istiyordum fakat bilgisayara ve uçağa ilgim burada birleşti.Ben sadece veri tabanı programcılığı programlama ile alakalı mı ? Alakalıysa bir programlama dili çalışayım mı ? Sorusunu sordum. buna cevap arıyorum.Bana doğru yolu görmemde yardımcı olmanızı istiyorum cevap verirseniz sevinirim.

Yorumunuz için teşekkürler .

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Veri tabanı programlamanın günümüzde vazgeçilmez bir bölümü. Her alanda, özellikle çok sayıda verinin yönetilmesi gerektiği alanlarda kullanılır. Küçük çapta bilgileri her hagi bir programlama dili ile gliştirdiğiniz kendi dosya okuma yönteminiz ile gerçekleştirebilirsiniz. Veri tabanı programcılığı ise bu daha basit işlemin daha geliştirilmiş ve dosyaları veya bilgileri sadece okumakla değil, aranan terimleride farklı şekilde arayıp, bulabilmenizi sağlayan bir sıralama destekleyen, ve kendine öz bir programlama dili kullanan bir yöntem. Çoğu yaygın kullanılan diğer programlama dilleride, bu yönteme ulaşım sağlayan bileşenlere sahiptir. Sabiha Gökçen'deki derslerde havaalanında kullanımı örnek alabilirler, ancak veritabanı programlamanın doğrudan uçağın kendisi ile bir ilgisi yok. Günümüzde yeni otomobillerin bir dahili blgisayarları olduğu gibi, uçaklardada bilgisayar kullanımı kaçınılmaz. Hepsi o kadar.

Bir de şöyle anlatayım: Eskiden bilet satışları dosyalara kayıt edilirdi ve bir satışın bilgilerine ulaşmak için, önce raftaki doğru klasör bulunup, indirilirdi ve ardından satış numarasına göre bir dosyalama sırası gözetilmişse, satış numarası aranırdı. Müşteri ismine göre bir dosyalama tercih edilmişse, alfabetik sıra takip edilerek, isim bulunurdu. Dosyalamayı yapan, satış tarihine göre de bir dosyalama sırası kullanmış olabilir. Bu durumda satış tarihine göre, klasördeki dosyalar arasında, doğru dosyanın yerini bulabilmek için aramak gerekirdi.

Günümüzde, tüm kayıtlar artık bilgisayar ortamında gerçekleşiyor ve dosyalama işlemide klasörlerde değil, bilgisayarda kayıtlı dosyalara yapılıyor. Arama yöntemi ise yine klasörlede olduğu gibi. Ancak veritabanının sağladığı kolaylık ise şu oluyor. bilgi arayan kişi artık bilgiyi kayıt eden kişini yöntemine göre aramak mecburiyetinde değil. Çünkü, veritabanı gelişmiş bir dosyalama sistemi ve size arama yaparken, dosyaları, tarihe göre, müşteri numarasına göre, işlem numarasına göre veya müşteri ismine göre yada istediğiniz her hangi bir veri türüne göre yapabilmenizi sağlıyor.

Bilgisayarında Microsoft Office kuruluysa, bir veri tabanıda birlikte mutlaka kuruludur.

Hayal kurmak güzeldir. Tabii hayaller gerçeklerden uzak olunca, bunalıma sebep verebiliyorlar. Her başarının arkasında bir hayal vardır. Tabii bütün hayallar gerçekleşmez, hatta gerçekleşen hayal değilde, hayalin yönlendirdiği herhangi bir şey olabilir. (Aslında hayaller hiç gerçekleşmez ) Büyük başarısızlıkların, hatta felaketlerin ardındada her zaman bir hayal vardır.

Bir konuda bilgi edinebilmek için, önce, gerçek dışı bilgi ile gerçek bilgi arasında doğru seçim yapabilme yeteneği kazanmak gerekiyor. Çünkü bilgi kaynaklarıda yine birisinin hayal ürünü olabiliyorlar.

Android9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SDN Okuru yazdığın için teşekkür ederim ben bu liseye gitmeye karar verdim.Çünkü çoğu kişi (öğretmenlerim dahil ) bu lisenin çok iyi olduğunu söylüyor fakat dallarda bir kere daha düşünmeliyim pilotaj,iletişim,motor bakım gibi bölümlerin arasından bir seçim yapacağım.Yorumun için çok teşekkürler.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
İşte merak ettiğim olay bu neden boş hayaller ? Dediğim gibi o liseden okuyup çıkıp İstanbul'da boğaz manzaralı 5+1 ev alan biliyorum ben.Yani neden ? Bu soruma cevap veren bir insan arıyorum.Ve -tavır yapmıyorum yanlış anlıyor bazı kişiler- bazı liselerden mesleklere daha çabuk ulaşılıyor.Mesela ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'nden hukuk vb. mesleklere geçmek düz lise okuduktan sonra avukatlıın bölümüne geçmekten daha kolay.Sabiha Gökçen'de böyle bir lise olduğunu düşünüyorum.
Sizden tek isteğim neden bu lise ve bu meslek hakkında "boş hayaller,boş iş" gibi şeyler söylediğinizdir.
Öğretmenlerime de danıştım pilotaj bölümü vb. bölümler de var ve uçak pek yok olacağa benzemiyor
bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Öncelikle tavır yapmıyorum.SDN okurunun ne dediğini anlamadığım için bir soru sordum.
Ben biliyorum diye bir şey kesinlikle dediğim yok , zaten çok bilmiş olsaydım size bu soruyu sormazdım.Sizde en iyisini biliyorsanız insanları lütfen anlayarak cevap vermeye çalışın,sonuçta ben de bir insanım.
Veri tabanı programcılığı bilgisayarla ilgili olabilir.Ama sonucunda uçak sanayiinde kullanılıyor.Ve uçak ile ilgili.
Bakın yine söylüyorum ben biliyorum veya siz anlamıyorsunuz demiyorum.
Üyelerden bazıları boş iş , boş hayal diyor neden ? Bir kusuru mu var mesleğin ?
Ben zaten bu sene derslere asılacağım.Sadece hedefimi düzgün belirlemek istiyorum.Ve bilgisayar mühendisliğini de düşünmüştüm eskiden çok istiyordum fakat bilgisayara ve uçağa ilgim burada birleşti.Ben sadece veri tabanı programcılığı programlama ile alakalı mı ? Alakalıysa bir programlama dili çalışayım mı ? Sorusunu sordum. buna cevap arıyorum.Bana doğru yolu görmemde yardımcı olmanızı istiyorum cevap verirseniz sevinirim.

Yorumunuz için teşekkürler .
Ben sana oku demiyorum oku ama güzel üniversite oku diyorum zaten güzel bir üniyi kazandığında hayallerine kavuşmuş olursun başkalarının 5+1 evi varmış falan boğaz manzaralı bunlar zenginin malı züürdün çenesini yorar hesabı adam bir yerden tutturmuş gitmiş senin öyle olacağın nerden belli.

Android9

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben sana oku demiyorum oku ama güzel üniversite oku diyorum zaten güzel bir üniyi kazandığında hayallerine kavuşmuş olursun başkalarının 5+1 evi varmış falan boğaz manzaralı bunlar zenginin malı züürdün çenesini yorar hesabı adam bir yerden tutturmuş gitmiş senin öyle olacağın nerden belli.

Şöyle ki ben bu sene dersleri zaten sıkı tutuyorum zaten sınavlara bol bol çalışıyorum.Benim öyle olamayacağım nerden belli ? Ve ben bu 5+1 olayını neden dediğimi biliyor musunuz ? Çünkü boş hayaller dediğiniz işten 5+1 ev alan akrabam var dedim.Zaten Sabiha Gökçen Endüstri Teknik Meslek Lisesinden sonra üniversiteye de gideceğim.Bu sadece lise.Bu kadar büyütmeye gerek yok.

Ve herkese çok teşekkür ederim öğretmenlerime danıştım bir yol buldum.Tavsiye veren herkese çok teşekkürler.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Şöyle ki ben bu sene dersleri zaten sıkı tutuyorum zaten sınavlara bol bol çalışıyorum.Benim öyle olamayacağım nerden belli ? Ve ben bu 5+1 olayını neden dediğimi biliyor musunuz ? Çünkü boş hayaller dediğiniz işten 5+1 ev alan akrabam var dedim.Zaten Sabiha Gökçen Endüstri Teknik Meslek Lisesinden sonra üniversiteye de gideceğim.Bu sadece lise.Bu kadar büyütmeye gerek yok.

Ve herkese çok teşekkür ederim öğretmenlerime danıştım bir yol buldum.Tavsiye veren herkese çok teşekkürler.
Herşey nasip hayırlısı olsun.