Programlama Temelleri |Sunu Hazırlıyorum|

erayyynn

Doçent
Katılım
25 Haziran 2009
Mesajlar
605
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Slaytı ve bir kaynağımı ilk sayfaya ekledim.
Eğer sormak istediğiniz veya eksik gördüğünüz bir yer varsa söylersiniz :)

Aynı zamanda ben bunu ödev olarak yaptığım için hoca bana yeterli dedi.Algoritmaların anlatımını da anlatırken yapacağım.Onun için algoritmaları ayrıca açıklayabilirim.
 

BawerPower

Öğrenci
Katılım
11 Mart 2010
Mesajlar
23
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
erayn müsadenle bazi eksiklikleri ve hatalari söyleyeyim

- HTML bir programlama dili degildir. yani HTML ile makina kodlarina cevrilen bir islem yapilmaz. HTML=HyperText Markup Language (yanlis hatirlamiyorsam böyleydi acilimi)

- "Yorumlayıcılar Interpreterde yazılan programların makine diline dönüştüren yazılımlardır" diye yazmissin. Ama tam olarak öyle degildir. yorumlayici, kodlanmis programi makine diline cevirmez, kodlanan scripti okur, ve okudugu her satirini isleme alir. bir derleme isi yapmaz. Örnek : PHP, Perl birer yorumlayicidirlar. ilgili dilin kurallarina göre yazilmis scriptleri calistirirlar. (bu arada interpreter demek yorumlayici demektir)

-Delphi icin "VB' den daha güçlü ve daha hızlıdır. VB yorumlayan (Interpreted) bir dildir. Delphi ise derlenen bir dildir. " diye yazmissin. dogrusu bunu ben pek anlayamadim. VB calisma aninda yorumlar ama derleyiciside bulunur. ayni sekilde Delphi de öyledir. Debug modunu acarsan satir satir isledigi her adimi görebilirsin.

- yne "C++ Builder'ını kullanıyorsanız C++'da kendi özellik ve olaylarınızı yapamazsınız." demissin. bundan emin misin? C++ Builder hic kullanmadim ama Delphiyi yeterince kullandim ve buna sasirdim. Neden Delphi ile yapabildigim bir seyi C++ builder ile yapamayayim? tam tersi olabilir ama Delphi ile yapilabilen C++ Builder ile kesin yapilabilmesi gerekiyor

-

 

erayyynn

Doçent
Katılım
25 Haziran 2009
Mesajlar
605
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
@BawerPower ; Ben lise 2. sınıf öğrencisiyim.Programlama hakkında belki yeterince bilgim yok ama kaynaklara göre yazdım. Bu yüzden yanlışlar olabilir. Onları da kısa zamanda düzeltmeye çalışırım :)

Düzeltmelerin için teşekkürler :)
 
Üst