Programlama Temelleri ödevimi yapamıyorum.

samanbulut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1) 1'den 1000 kadar olan sayılar içerisinde 5 ile tam bölünenleri ekrana yazdıran programın algoritmasını ve akış diyagramını hazırlayınız (m od kullanarak yapılacak)
2) Girilen n adet sayının 1) 5 ile bölünebilen sayıların toplamı ve adeti 2)3 ile bölünebilen sayıların toplamı ve adetini bulan programın algoritmasını ve akış şemasını hazırlayınız.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Öncelikle konunun yeri burası değil programlama hem bunlar çok basit sorular!

samanbulut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Usta basitse bir yardımcı olurmusun 2 haftadır bulamıyorum Bide bu konuyu nerde paylaşmam gerekir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bire bir cevabını vermek istemiyorum, o yüzden genel olarak yazacağım: 1'den 1000'e kadar olan sayıları ardışık olarak elde etmen lazım, bunun için kullanabileceğin program denetimini düşün önce. Sonra mod alma işlemini düşün, bir sayının 5'e tam bölünüp bölünmediğini mod işlemi sonucunda nasıl anlayabilirsin onu düşün. Bulduğunda şu duruma gelmiş olacaksın: Önce sayıyı elde ettim sonra sayının 5'e tam bölündüğünü kontrol ettim, tam bölünüyorsa 1. toplama ekleyip bölünenlere sayacağım, hayır bölünmüyorsa 2. toplama ekleyeceğim ve bölünmeyenelere sayacağım.
birinci sorunu ise 2. cevabından çıkartabilirsin.
Kolay gelsin.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
programlamada paylaşacaksın algoritma yapamıyor musun yapabilirsen akış diyagramı da çizersin araştır google'da diyagramda her olay için ayrı şekiller vardır döngüler, çıktılar, girdiler için zaten şekilleri anlayıp algoritmayı kurarsan çabucak yaparsın
Şuraya göz at:
http://users.evtek.fi/~jaanah/IntroC/DBeech/3gl_flow.htm

samanbulut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Usta algoritma yapmayı biliyorum fakat bu konuyla ilgili algoritma yapamadım. nasıl yazacagım hakkında hiç bi fikrim yok

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
1 den 1000 e kadar for dongusu yap icinde sayilarin 5 e modunu al yazdir
digeri de ayni mantik sadece sayac degeri ekleyip arttiracaksin bunlardan sonra onceki mesajdaki linkteki sekilde cizersin

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Ben sana 1000 e kadar olan sayıların 5 e tam bölünenlerini ekrana yazdıran kısmını göstereyim.
Sana başlangıç olsun. Gerisin halledersin.

Kod:
int i;

for (i=1;i<=1000;i++)
 {
  if (i % 5 == 0)
     {
      System.out.println(i);
      }
  }