Programlama işinde gelişme nasıldır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

selamf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar selamu aleyküm bir şey sormak istiyorum.
Bu programlama işinde gelişme nasıldır? Mesela 1 örnek vereyim biz şuan okulda pscal dilini görüyoruz.Daha sonra eclipse ye geçicez o ayrı konuda.Kendisine gelen 2 sayı arasındaki sayıları ekrana yazan bir prosedür oluşturunuz ve ana program içerisinde kullanınız.(Bunuda yapabilenler varsa cevabı yazabilirler :) Pascal dili olcak yalnız)

Mesela böyle bi soru geldi ve ben bu soruyu yapamadım üstünde saatlerce durduğum halde yapamadım ve sonra deftere bakdım çözümüne tamamdır artık.O mesele haloldu.Yani programlama işide üstüne düşeni yapdıktan sonra yapamadığın halde deftere bakmakla gelişen tecrübe kazanılan daha iyiye gidilen bi olaymı?

Birde bu işin felsefesi nedir?Bir programlamacı istenen şeyi elde etmek istiyorsa hangi aşamalardan geçirmelidir kendini teoride ?

Bu işde kendimizi nasıl geliştirmeliyiz ve düşüncemizi neye yoğunlaştırmalıyız.Aslında soruların çok teknik olduğunun farkındayım ama burada da konuşulabilir?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
genel kalıplar ve yöntemler hemen hemen tüm programlama dillerinde aynıdır. bu yüzden dillerin detaylarından ziyade yapılarını kavramaya çalış. programlama bitmeyen bir eğitim gibi. bu yüzden bir yerden sonra finanse edilmesi gerekiyor. bu amaçla piyasada kullanılan bir dil üzerinden ilerlemen öğrenme sürecini sağlıklı kılacaktır.

ayrıca vaktin olduğu sürece 'nasıl yapılır' sorusunu sürekli sor.

selamf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
teşekkürler üstad başka tavsiyeleri olan arkadaşlar ?

northpower

Asistan
Reaksiyon puanı
0
önce algoritma konusundan başlasan iyi edersin. programlama dillerinden önce programlama mantığı oluşması lazım ondan sonra programlama dillerine geçersin. tabi akış diyagramları algoritma sahte kod konularında yeterince pişmek gerekiyor ki programlama dilleriyle çalışmaya geçtiğinde rahat edesin ve hızlı bir şekilde öğrenirsin.

sino

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önce algoritma konusundan başlasan iyi edersin. programlama dillerinden önce programlama mantığı oluşması lazım ondan sonra programlama dillerine geçersin. tabi akış diyagramları algoritma sahte kod konularında yeterince pişmek gerekiyor ki programlama dilleriyle çalışmaya geçtiğinde rahat edesin ve hızlı bir şekilde öğrenirsin.

Onu bunu geç kardeşim sen arkadaşın dediği gibi sadece Algoritma konusuna yönel. Akış diyagramı falan kafa şişirirsin. Algoritmayı da kağıda yaz tabi ki fakat bir yerde yazmayı kendin bırakıcaksın. Artık bir şey yapıcağın da her şey kafanda oturmuş olacak. Bence ne yap et iyi algoritma konusunu iyi kavra. Bir şey sorulduğunda mantığınla çözmeye çalış. Soru nerde sorulur biliyor musun ? Mantığı oturur fakat yazamazsın orada soru sorulu işte. Sen mantığını bile zamanla yazarsın da merak etme.

northpower

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Onu bunu geç kardeşim sen arkadaşın dediği gibi sadece Algoritma konusuna yönel. Akış diyagramı falan kafa şişirirsin. Algoritmayı da kağıda yaz tabi ki fakat bir yerde yazmayı kendin bırakıcaksın. Artık bir şey yapıcağın da her şey kafanda oturmuş olacak. Bence ne yap et iyi algoritma konusunu iyi kavra. Bir şey sorulduğunda mantığınla çözmeye çalış. Soru nerde sorulur biliyor musun ? Mantığı oturur fakat yazamazsın orada soru sorulu işte. Sen mantığını bile zamanla yazarsın da merak etme.
basit küçük programlar için akış diyagramı olmasa da olabilir derler genel de. hatta büyük programlar için bile. ama algoritma konusunu kavramak için akış diyagramları çok önemlidir.6-7 yıldır test eden biri olarak biliyorum ki akış diyagramları genel program işleyişi ile ilgili hem fikir verir insana hem de başka düşündüğü ama yanlış olan kısımları erkenden bulmasına ve düzeltmesine yardım eder. o yüzden algoritma mantığı oturduktan sonra değil de aslında algoritma mantığını akış diyagramıyla oturtmak en iyisidir. piyasa da akış diyagramı için de grafiksel programlar var işleri de kolaylaştırıyor. bu arada algoritma için ileri seviye düşünenler varsa Prof.Dr. Vasif Vegifoğlu NABİYEV'in algoritmalar kitabı var teoriden uygulamalara seçkin yayınlarının öneririm.

sino

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
basit küçük programlar için akış diyagramı olmasa da olabilir derler genel de. hatta büyük programlar için bile. ama algoritma konusunu kavramak için akış diyagramları çok önemlidir.6-7 yıldır test eden biri olarak biliyorum ki akış diyagramları genel program işleyişi ile ilgili hem fikir verir insana hem de başka düşündüğü ama yanlış olan kısımları erkenden bulmasına ve düzeltmesine yardım eder. o yüzden algoritma mantığı oturduktan sonra değil de aslında algoritma mantığını akış diyagramıyla oturtmak en iyisidir. piyasa da akış diyagramı için de grafiksel programlar var işleri de kolaylaştırıyor. bu arada algoritma için ileri seviye düşünenler varsa Prof.Dr. Vasif Vegifoğlu NABİYEV'in algoritmalar kitabı var teoriden uygulamalara seçkin yayınlarının öneririm.
Şöyle deyim o zaman akış diyagramını çözmesi de zaman alabilir ama kavrarsa tabi ki zararı olduğunu bende söylemiyorum ama o şekilleri kavraması ve bilmesi gerekir.
Benim demek istediğim genel olarak algoritmayı kafasına oturtabilsin akış diyagramlarını gördüğünde daha rahat anlayacağına eminim. Ama tabi ki artık flow chart programları var daha rahat yapılabiliyor akış diyagramları.