Programlama İçin Nasıl Bir Yol İzlenmeli ?

Bu konuyu okuyanlar

Arda Kaya

Öğrenci
Katılım
25 Mayıs 2016
Mesajlar
13
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
25
Merhabalar birkaç yerde sorularımı sordum fakat tam bir cevap alamadım malesef.
Programlamaya başlamak istiyorum fakat nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum listelersem sorunun daha iyi anlaşılabileceğini düşündüm ;

1) Aklımda bir Android projesi var. Android programlama için Java bilmek gerekiyor fakat ben daha programlamaya başlamadığım için temelden Python veya C# ile başlayıp projem için sonra mı Java'ya geçmeliyim ?

3) Java, C# veya Python'a başlamadan önce algoritma mantığının nasıl olduğunu mu öğrenmeliyim ?

--Sırayla yazarsanız sevinirim--
 

Gankmachine

Öğrenci
Katılım
1 Şubat 2016
Mesajlar
37
Reaksiyon puanı
3
Puanları
8
HTML, CSS kesin öğrenmelisin bunlar farz oldu. Android geliştireceğim diyorsan JAVA öğrenmende lazım. Şimdi Android geliştirirken frameworkler kullanmalısın bunun içinde JAVASCRIPT öğrenmen gerekir.
Ama düz olarak programlamadan başlamak istiyorum dersen C ve Python önerebilirim.
 

ByMakroad

Asistan
Katılım
8 Temmuz 2012
Mesajlar
151
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
1- Algoritma mantığını anlamalı ve kendin geliştirmeler yapmalısın. Sana ne lazım ve buna nasıl ulaşırsın bunu iyi bilmelisin.
2-Zor ancak temel olan C dilinin mantığını iyi öğrenmelisin ve basit algoritmalarla kendini geliştirerek karmaşığa doğru gitmelisin.Nesne tabanlı olmadığı için zorlayacaktır ama iyi bir temel olacaktır.
3-Nesne tabanlı C# ve ya Java dillerini temel olarak öğrenmeli mantığını anlamalı sonrasında kendin özgün bir şekilde yazabilmelisin.
4-HTML CSS artık zorunlu oldu iyi bir araştırma ile mantığını anlamalısın.
5-Bunları yaptıktan sonra ki zor ve uzun bir süreç android sana kolay gelecektir.
 

mirinkirin

Doçent
Katılım
4 Temmuz 2016
Mesajlar
708
Reaksiyon puanı
358
Puanları
63
Merhaba,
Öncelikle sağlam bir İngilizce öğrenin ki böyle ilginç yorumlarla karşılaşmamak için İngilizce sitelere soru sorma imkânı doğsun.
Sonra android için html,css,c#,c dillerine hiç ihtiyacınız yok. Öğrenmeniz gereken java dili, java'yı tamamen öğrenmeyeceksiniz sadece javanın temelini ve oop mantığını öğreneceksiniz çünkü oop olmadan android olmaz. Sonra java ile daha fazla vakit kaybetmeden androide geçiş yapın, çünkü her ne kadar androidin temeli java da olsa aslında java ile android farklı şeyler.
Öneri olarak programlamada mantık aramayın, bu niye böyle demeyin, ezber bilgileri ezberleyin, zamanı gelince anlayacaksınız.
 
Üst