Programlama dünyasından haberlerin yazıldığı site yok!!!

bytayfun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,
Bilişim sektörü ülkemizde cok ciddi şekilde büyüdü. 15 yıl önce ilk bilgisayarımı aldığım Antakya gibi bir şehirde 2 adet şirket ve varken şimdi bu rakam tam bilemeyceğim herhalde 20ye katlandı. Türkiyenin diğer şehirlerinde durumun farklı olduğunu sanmıyorum. Demek ki bilgisayara talep artmış ve arz da doğal olarak artmış.

Özellikle internetin çıkmasıyla bilgisayara ilginin adeta patlama yaptığına tanık oldum. İnternetten herkes kendi görüş açısına göre istifade ediyor. Ben bilgisayar dünyasında olup biteni takip etmek ve arastırma yapmak için kullanıyorum. SDN'tide günlük takip etmeye çalışıyorum.

Bilgisayara ilginin artmasıyla kullanılan bilgisayar programların kaliteside arttı. 15 yıl önce 5.25'' 6mhz işlemcilerle çalışıyorduk. Word yerine Pw vardı. Şimdilerde sektörden pay almak isteyen binlerce firma adını duyurmak için ilgili alanda çok değişik programlar hazırlıyorlar. Bu programları sektör küçük olduğundan önceden şahslar bazında 1-2 insan hazırlıyordu. Şimdilerde ise EKİP'lerin yazıdığı programlar genel olarak kullanılmaktadır.

Konuya başka bir açıdan bakarsak bilgisayar deyince insanların herşeyi yapabilen makina akla gelir. Aslında bilgisayar yaptığı ve yapacağı tüm işleri programlar belirler. Yani programcılar belirler. Programcılar bilgisayara nasıl işleyeceği hakkında talimatları verir. Bilgisayar verilen talimatlar esasında çalışır. Kesinlikle kenera çıkamaz.

Peki bukadar önemli bir dalda olup biten haberleri veren site var mı yok. En azından meşur değil. Genellikle forumlardan yararlanılıyor. Çünkü ihtisaslaşmış bir site yok. YANLIZ PROGRAMLAMA DÜNYASINDAN HABERLERİN YAZILDIĞI Türkçe site bulamadım. Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olsalar memmun olurum. Yada SDN yetkililerine burdan sesleniyorum SDN benzeri yalnızca programlama dünyasından haberlerin olduğu site açsınlar. Bu iş FORUMLARDAN OLMUYOR. OLAMAYCAK. YAKIN ZAMANDA MUTLAKA HUSUSİ HABER SİTELERİNİN AÇILDIĞINI GÖRECEKSİNİZ... Ben şahsen arayış ve beklenti içindeyim. Benim imkanım yok ki gidip site açayım. Arıyorum.....

Chester Merve

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Demesi kolay da forumlar insanların daha çok tercih ettiği alanlar. Mesela bu forumda kaç kişi SDN'nin anasayfasını günlük takip ediyor? Şahsen ben forumuna üye olmadan önce sürekli orayı takip ederdim ancak şimdi girdiğimi bile hatırlamıyorum.

bytayfun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Forumlar insanların istediklerini rahatça ve denetimden geçirmeden yazabildikleri alanlardır. Ancak resmi haber sitelerinin ana sayfaları birçok denetimden sonra yayınlanmaktadır. Bu nedenle genellikle resmi haber sitelerinin ana sayfalarında belirli süzgeçlerden geçmiş bilgiler bulunur.

Ayrıca bilgiler sürekli yenileneceği için takip etmek daha kolay olur. Sitede gruplandırmalar olacağı için ilgili grubun son haberlerini takip edebiliyorsun. Forumlarda ne çıktı bahtına. Bilginin hiç bir katagorisi yok. Kim en son ne yazdı bahtına. Ayrıca isteyen rahatlıkla normalde parayla ve lisanslı satılacak program, kitap veya görüntüleri paylaşabilmektedir. FİRMALAR veya şahsalar PARA, ZAMAN VE EMEKLERİNİ harcayıp program,kitap, görüntü vs. üretiyorlar. İnsanlar bunu normalde belli ücretlerle alacakken forum paylaşımlarından bir şekilde ücretsiz versiyonlarını buluyorlar. Bu çok yanlış ve tehlikeli bir durum. İçtiğimiz su temiz olmazza bizim hayatımız kısa veya uzun vadede mutlaka tehlikeye girer.

Bu nedenle ben hala ısrar ediyorum. SDN benzeri PROGRAMLAMA DÜNYASINDAN HABERLERİN YAZILACAĞI DENETİMDEN GEÇMİŞ VE TEMİZ HABERLERİN bulunacağı siteye ihtiyaç var. Açıkçası bugüne kadar SDN ana sayfasında hiçbir zaman LİSANSI OLAN BİR ÜRÜNÜN (cracklı) versiyonun paylaşıldığını görmedim.