Programlama dilleri hakkında sorularım var

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Arkadaşlar ben c# üzerine gitmekteyim bir çok programla ile uğraşan arkadaşlara sordum ama tam olarak bi yanıt alamadım acaba ülkemizde hangi programlama dili daha çok değer görmekte ve c# dan sonra öğrenmem gereken tavsiye edebileceğiniz hangi dil var.
ve üniversiteden sonra acaba hangi ilgili sertifikaları almam gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
C#, PHP ve JAVA bu 3 ü Türkiye' de tartışmasız en çok ilgi gören diller. Masaüstü yazılımla uğraşıyorsan eğer c# ve java öğren, web tabanlı uğraşıyorsan c# ve php öğren derim. Ayrıca web ile uğraşıyorsan php den önce mutlaka javascript/json ve jquery öğren her dilde karşına çıkacaktır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Silverlight, geleceğin programlama dili olacak. Gerisini ihtiyaç duydukça öğrenirsin.

KibritVsÇakmak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şirket projesinde çalışan birisi olarak şunu söyleyebilirim sana; C# öğrenirsen çok çabuk iş bulursun, yine aynısı .net için de geçerli. Ama gerçekten Java ya da PHP öğrenirsen, ki bu ikisinde çok iyi kişiler bulmak zor, çok daha fazla maaş ile iş bulursun. BAna kalırsa hangi dilde kendini iyi hissediyorsan onda geliştir kendini.

mrtAkdeniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ve sakın yukarıdaki yoruma aldanıp da Silverlight türevi mikrozırt dillerinde kendini harcama, hem zamanına hem beynine yazık.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ve sakın yukarıdaki yoruma aldanıp da Silverlight türevi mikrozırt dillerinde kendini harcama, hem zamanına hem beynine yazık.

Ve sakın olaki, Windows gibi microsoft yazılımları kullanmayın, hem paranıza hem zamanınıza yazık.

altun92

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bana kalırsa insan kendini en iyi hangi dile yakın hissediyorsa onunla ilgilenmeli. Programlama tasarım kadar olmasa da belirli bir hayal gücü isteyen uğraş :)

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Çok teşekkür ederim arkadaşlar zaman ayırdığınız için demek oluyorki c# .net java üzerine çalışmam gerekiyor dediklerinizi dikkate alıcam tekrar teşekkür ederim :)

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Avrupa pazarında ve büyük bir ihtimal ülkemizde de FREELANCER çalışacak bir Eleman KESİNLİKLE ama KESİNLİKLE PHPye çok iyi hakim olmalı. Eğer PHPye hakimse bir çok iş alabilir.

Ama şirket bazında projelerde .NET bir hayli revaçta... Bu kısımda C# trend olarak öne çıkıyor. Web Tasarımını da ASP.NET ve C# kombinasyonu ile tamamlayabilirsiniz...

Tabii bunun yanında HTML, Ajax, jQuery ve JavaScript, SQL Scriptleri gibi olaylardan bahsetmiyorum. Bunları öyle ya da böyle bir şekilde kullana kullana öğreneceksiniz.

Ama sizin yerinizde olsam C# ve ASP.NET ikilisinin yanına Muhakkak PHPyi de araya sıkıştırırdım.. Ve tüm bunlardaki kabiliyetlerinizi geliştirmek istiyorsanız kesinlikle iyi ya da kötü, sıfırdan ve kendinizin yazdığı birer proje oluşturmanız. Adım Adım projenizi zenginleştirdikçe zaten diller üzerindeki hakimiyetinizde artacaktır.

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Avrupa pazarında ve büyük bir ihtimal ülkemizde de FREELANCER çalışacak bir Eleman KESİNLİKLE ama KESİNLİKLE PHPye çok iyi hakim olmalı. Eğer PHPye hakimse bir çok iş alabilir.

Ama şirket bazında projelerde .NET bir hayli revaçta... Bu kısımda C# trend olarak öne çıkıyor. Web Tasarımını da ASP.NET ve C# kombinasyonu ile tamamlayabilirsiniz...

Tabii bunun yanında HTML, Ajax, jQuery ve JavaScript, SQL Scriptleri gibi olaylardan bahsetmiyorum. Bunları öyle ya da böyle bir şekilde kullana kullana öğreneceksiniz.

Ama sizin yerinizde olsam C# ve ASP.NET ikilisinin yanına Muhakkak PHPyi de araya sıkıştırırdım.. Ve tüm bunlardaki kabiliyetlerinizi geliştirmek istiyorsanız kesinlikle iyi ya da kötü, sıfırdan ve kendinizin yazdığı birer proje oluşturmanız. Adım Adım projenizi zenginleştirdikçe zaten diller üzerindeki hakimiyetinizde artacaktır.

teşekkür ederim dikkate alıcam :)

Baht.Serkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Web odaklı : Site tasarlama kod bakımından gayet kolaydır fakat tasarım yönünüz yoksa pek beceremezsiniz. Bu en kolay seçenek. Eğerki başarılı olursanız gerçek anlamda para kazanabilirsiniz. Sadece site tasarımı veya blog tasarımı yapıp satan bir arkadaşım var. Evi arabası vs. herşeyi tam :)

Masaüstü odaklı : Windows için Visual Studio ortamında C# ile program yazarbilirsiniz. Bu da kolaydır fakat ticareti nasıl olur bilemiyorum.

Mobil odaklı : En fazla kazanabileceğin ortam. Mac OS işletim sistemli bilgisayarın varsa İphone için uygulama geliştirmeni tavsiye ederim yok ise Eclipse ile android için. Fakat bunları öğrenmen uzun zaman alır. Android uygulamalar java tabanlı geliştirilir. Yani android için uygulama geliştirmek istiyorsanız javayla başlamanızı tavsiye ederim. Ben direk androide başladığım zamanı hatırlıyorum, (C++ ve C# ile çok sayıda program yazdıktan sonra başladım) farklı olduğu için biraz zorlanmıştım. Sonra javaya dönüp javadan sonra tekrar baktığımda herşey yerine oturmuş oldu. IOS için ise Objective C bilmeniz gerekiyor.

Android çok hızlı yayılıyor bence hala android sistem insanların tercihi ve haliyle Java bilmek müthiş bir avantaj olacak. Çünkü gelecek Java'da. Ama fixtir herkes önce bir C ailesiyle başlar özellikle C#'a yoğunlaşır ve sonra Java düşünür. Siz de bu adımlarla gidebilirsiniz yalnız javaya geç kalmayın derim uzmanların da dediği gibi :) https://twitter.com/softwareuzman/status/369893258207326208

Yani siz C#ı ve Javayı güzelce öğrendikten sonra düşünmeniz gereken bir şey yok ;)
Program içeriğine bakarak hangisinden ilk başlamak istediğinizi kendiniz seçebilirsiniz http://www.btakademi.com/egitim/egi...__c_sharp__4_0_ile__net_ortaminda_programlama

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Java'nın neresi gelecek Allah'ın aşkına ya.Java gibi yavaş birşey gelecekte ne arasın,gelecek hız zamanı olacak.

algea

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Net teknolojileri şu an popüler, C# ve VB.net’den birini öğrenebilirsin. C# öğrenirsen diğer dillere de hakim olabilirsin.