Programlama Adına Bugün Ne Öğrendiniz ?

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Evet arkadaşlar konu başlığından da anlaşıldığı gibi mevzu basit. Bugün programlama adına ne öğrendiniz. Yalnız öğrendiğinizi de kısaca açıklarsanız daha sonra konuyu okuyacak arkadaşlar için farklı ve güzel bir kaynak olacaktır.

Yazacaklarınız arasında programlama, karşılaştığınız bir hatanın çözümü, kullandığınız IDE (Visual Studio, JBuilder, Turbo C, ...) ile ilgili keşfettiğiniz bir özellik ya da karşılaştığınız bir sorunun çözümü, yazılım dünyasında yeni bir teknoloji, ... gibi konular olabilir arkadaşlar.

İlk ben başlayayım :) Bugün .Net 'teki decimal türünün virgülden sonraki basamak duyarlılığının çok fazla olduğunu öğrendim :D

mgsmus

Asistan
Reaksiyon puanı
5
$array1 = array(1,2,3,4,5);
$array2 = array(1);
$sonuc = array_diff($array1,$array2);
// $sonuc [array] 2,3,4,5

Php de array_push diye diziye eleman eklemenize yarayacak fonksiyon var ama belli bir elemanı diziden çıkaran fonksiyon yok :)

acuster

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ben Pascalda if-elsede if ........... than................. ; else.......;
yaparsan yanlış olduğunu else komutunun if'le aynı komut gibi olduğunu eğer öyle yaparsan çalışmayacağını öğrendim.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
zencart'ın kargo modülleri gayet yeterliymiş. ekstra birşey yazmaya gerek kalmadı.

code igniter'da dx_auth'da uri izinleri controller/function destekliyor paremetre desteği yok.

bohongtw

Doçent
Reaksiyon puanı
27
"dining philosopher" problemini cozmek icin pthread kutuphanesini illa ki kullanmak lazimmis , sonra bunu terminal de cagirirken de ayrica pthread kutupyhanesini cagirmak gerekiyormus , oyle gcc -o dining dining.cpp diye olmuyormus yani !
bir de actionscript e giris yaptik bakalim :) , frame kontrol yapabiliyoruz scriptleri kullanarak , bazi efektlerde katiyoz :)

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Pyqt deki Qthread ın ne kadar sinir edici olduğunu öğrendim :)

Enis Kurtay

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Necati aldı arkadaşım bana yardım etmedi programlamada :P Ben bunu öğrendim :D

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
MySQL'e C# ile bağlanmayı. Bugün değil ama yeni yeni öğrendim.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Bugün öğrenmedim ama yaziyim. Php ile ülke kodunun nasıl alındığını öğrendim (IP kullanılarak).

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
PHP'de XML Parse öğrenmeye başladım.:turned:

DarkDance

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Programlama ve Veritabanı kitabı bitti bu gece :)

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Google Android için SDK (Software development kit - yazılım geliştirme kiti) uygun ortamı kurmayı öğrendim :) Belgeleri çok açık aslında ve bayağı da kolay buldum... Ufak bir uygulama yazsam köşeyi döner miyim acaba :D Gerçi sabah akşam 10-15 tane dönüyorum yürürken :D

Espriye bak!!! Kaçıınn :D

a.cankaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Google Android için SDK (Software development kit - yazılım geliştirme kiti) uygun ortamı kurmayı öğrendim :) Belgeleri çok açık aslında ve bayağı da kolay buldum... Ufak bir uygulama yazsam köşeyi döner miyim acaba :D Gerçi sabah akşam 10-15 tane dönüyorum yürürken :D

Espriye bak!!! Kaçıınn :D

bahsettigin kit ücresiz mi?

ne tür uygulamalar geliştirilebiliyor?

programlama kısmı nasıl?

tskrler

rugzo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
php de smtp ile mail göndermeyi öğrendim ama uygulamada sıkıntı yaşadım kendi hostumdan gönderebilirken söz konusu gmail smtp ile göndermeyi bir türlü başaramadım. Sonuç olarak curl ile login olup mail gönderttim.

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Php' kodlama tarzının programlama dilleri arasında bir nimet olduğunu öğrendim :D C# ile ASP.net canından bezdiriyor insanı, php de tek satırda bitirdiğim işlemler için yeri geliyor 6-7 satırlık paragraf yazıyorum :D

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
action script'de vektörel bir 3d framework olan five3D'yi öğrendim. apple daha sayıklasın dursun adamlar psyx den ışıklı yansımalı 3d motorlarına kadar herşeyi yapmışlar flash'da

takein

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
10 yıldır kullandığım vb6 yı artık bırakmam gerektiğini öğrendim :(

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
action script'de vektörel bir 3d framework olan five3D'yi öğrendim. apple daha sayıklasın dursun adamlar psyx den ışıklı yansımalı 3d motorlarına kadar herşeyi yapmışlar flash'da

Hımm o kadar gelişmiş olduğunu bilmiyordum :) Öğrendiğim iyi oldu :)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
hemide apple'ın dediği gibi kasma falan yok. 1,8 ghz işlemci ile müthiş hızlı çalışıyor.

Sanırım Apple biraz da çamura yatmak istedi. Yok pil ömrü dediler yok kasma dediler. Aralarında bir husumet var ama ne olduğu belli değil :)

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bu android sdk yı nasil yüklüyoruz . Sdk yı felan indirdim adt ndt eclipse da yukluydu zaten ama ingilizce oldugu ve cok uzun oldugu icin canımı sıktı hiç ugrasmadım. Bi de app inventor var onuda yükledim ama nedense onuda anlamadım galiba android telefon gerekli.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bu android sdk yı nasil yüklüyoruz . Sdk yı felan indirdim adt ndt eclipse da yukluydu zaten ama ingilizce oldugu ve cok uzun oldugu icin canımı sıktı hiç ugrasmadım. Bi de app inventor var onuda yükledim ama nedense onuda anlamadım galiba android telefon gerekli.

Bunun için ayrı bir konu açarsan cevap vermeye çalışayım, burası uygun değil :clover:

berr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende öğrenmek istiorum bi sorum olucaktı yardımcı olurmusun akış şemasıyla ilgili ?

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Dün öğrendim ki, PHP'de
++$degisken önce arttırıp, sonra return ediyormuş, $degisken++ ise, önce return edip, sonra arttırıyormuş.