Programı PC Açılışında Başlatma

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Geçen gün ihtiyaç duyduğum bu konuda googlede arama yapınca basit bir yolu olduğunu öğrendim.

SDN içerisinde böyle bir konu olmasını istedim.Benim gibi googleye danışanlara adres olarak sdn gösterilebilir diye düşündüm.

Anlatım alıntıdır.

Windows başladığı anda hemen çalıştırılması gereken programlara ait kısa yollar, bu klasör içinde yer alır. Klasörün içeriğini görmek için, ilk olarak "Başlat" düğmesine tıklayın. Buradan "Tüm Programlar "opsiyonunu seçin ve açılacak olan menü-den "Başlangıç" satırının üzerine gelin. Bu sayede otomatik olarak başlatılan tüm programlar, bir dörtgen içinde karşınızda belirecektir. Otomatik olarak başlamasını istediğiniz başka programlar varsa, onların kısa yollarını da bu klasöre dahil etmelisiniz.Kısa yolu bu bölüme sürüklemeniz de yeterli olacaktır.

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Teşekkürler. Daha önce Tune Up Utilities adlı programla yapıyordum. Böyle olduğunu bilmiyordum :)

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Bende diyorumki o klasörde bişey bırakmayın... Sadece antivirüs programı varsa o başlasın diğerlewrine gerek yok.. Ayrıca Başlattan çalıştırı açıp msconfig komutunu yazıp enterleyın sonra açılan pencereden başlangıç sekmesine tıklayın ordan windows başlangıç programlarınızı ayarlayabilirsiniz....Başlangıçta çok programın çalışması bilgisayarın yavaş açılmasına vede performans düşüklüğüne sebebp olur...

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Evet çok basit ve kullanışlı bir yöntem ben masaüstündeki kısayolu başlata sürükleyerek kullanıyorum hep

Bu klasöre erişmekicin xp de aşagıdaki yol kullanılabilir
C:\Documents and Settings\Bigisayarınızın adı\Start Menu\Programlar\Başlangıç

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Bende diyorumki o klasörde bişey bırakmayın... Sadece antivirüs programı varsa o başlasın diğerlewrine gerek yok.. Ayrıca Başlattan çalıştırı açıp msconfig komutunu yazıp enterleyın sonra açılan pencereden başlangıç sekmesine tıklayın ordan windows başlangıç programlarınızı ayarlayabilirsiniz....Başlangıçta çok programın çalışması bilgisayarın yavaş açılmasına vede performans düşüklüğüne sebebp olur...

Peki benim alıntı yaptığım konudaki ''başlangıç'' klasörüne kadar gitsek ve o klasörde görünenleri silsek ..Programın başlangıçta çalışmasını engellemiş mi oluruz?

Yani bu da geçerli bir yol mudur?

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Peki benim alıntı yaptığım konudaki ''başlangıç'' klasörüne kadar gitsek ve o klasörde görünenleri silsek ..Programın başlangıçta çalışmasını engellemiş mi oluruz?

Ben bir kısayol sildim. Yarın size durumu bildiririm :mrgreen:

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511

Ben onu hiç denemedim ama sanmiyorum çünkü o başlangıç klasörünün içindeki o programın sadece kısayoludur gene windows başlangıcında o program başlar... Başlangıçtan bi programı kaldırmak öyle olmaz...

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296

Günümüzdeki yeni nesil bilgisayarlarda açılışta yavaşlama sorunu yaşayan çok insan olduğunu sanmıyorum zaten oraya koyulacak proğram bir veya ikiyi geçmez bence

Ben onu hiç denemedim ama sanmiyorum çünkü o başlangıç klasörünün içindeki o programın sadece kısayoludur gene windows başlangıcında o program başlar... Başlangıçtan bi programı kaldırmak öyle olmaz...
Eğer proğramın kısayolu orada varsa silince açılışta çalışmaz msconfig de başlangıç sekmesinde yoksa tabi

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Günümüzdeki yeni nesil bilgisayarlarda açılışta yavaşlama sorunu yaşayan çok insan olduğunu sanmıyorum zaten oraya koyulacak proğram bir veya ikiyi geçmez bence

Eğer proğramın kısayolu orada varsa silince açılışta çalışmaz msconfig de başlangıç sekmesinde yoksa tabi

Gerekli programlar başlangıçta elbetteki çalışmalı ama gereksiz programlar başlangıçta neden çalışsınki yada ben öyle sevmiyorum...Başlangıç ne kadar az program varsa sistem o derecede güzel çalışır... İkinci söylediğinizi hiç denemediğim için bilmiyorum... Ayrıca ben ŞURADAKİ programı kullanıyorum başlangıcı ayarlamak için çokta güzel
Ayrıca ŞURADAKİ programıda öneriyorum...​

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Gerekli programlar başlangıçta elbetteki çalışmalı ama gereksiz programlar başlangıçta neden çalışsınki yada ben öyle sevmiyorum...Başlangıç ne kadar az program varsa sistem o derecede güzel çalışır... İkinci söylediğinizi hiç denemediğim için bilmiyorum...

Ayrıca msconfig başlangıç sekmesinde bile gözükmeyen ama açılışta çalışan zararlı programlarda vardır işte esas onlar yavaşlatır bilgisayarı