Programcılığa yeni başlayanlar

fatih_61

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Programcılığa yeni başlayanlara hangi kitabı önerirsiniz?Teşekkürler.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Nereden başlayacaksın
Ne amaçla başlayacaksın
Hangi dili kullanacaksın
vs vs vs gigi sorulara cevap verirsen belki daha sağlıklı yol gösterebiliriz...

fatih_61

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Şu anda elimde delphi ve visual basic ile ilgili kitap var.Profesyonel yazılımcı olmayı düşünüyorum.Temelden başlıcam :)

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Web programlama yapacağım derseniz php öneririm.

Windows programları yazacağım derseniz VisualBasic.NET ile başlayın visual basic değil visual basic NET. Diğerlerine göre daha kolaydır. Daha sonra c# a geçiş yapabilirsiniz. Yeni başlangıc için delphi tavsiye etmem.

fatih_61

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hmm peki programlama mantığını kavarayabilmek için hangi kitabı önerirsiniz.Benim asıl merak ettiğim konu buydu. :)

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
programlama mantığı dediğiniz şey aslında algoritma oluyor.
Kesin kitap ismi veremeyeceğim ama programlamaya algoritma ile girerseniz size yardımcı olacaktır...

Ugurcan377

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
delphi sağlıklı olmaz bencede c tavsiye edebilirim başlangıç için

gameovermee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kişisel fikrim programlama mantıgı en iyi assembler ile kavranıyor kesinlikle onun üzerinden kendini geliştirmelisin hata takibi yapmalısın hazır programlar üzerinde oynamalısın. yüksek seviye bir dil olmadıgından bunları cok rahatlıkla yapabilirsin.

bohongtw

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Bircok unv. ilk once C ogretiyor , assembler cok daha sonralari ogretiliyor

mstfcck

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Merhaba, ben ilk başlangıç olarak vb6.0 ile başladım. Eski bir dil ama öğrenmesi kolay. Şimdi ondan daha kolay bir dil var vb.Net %100 onun ile başla derim. Ben lisede vb.net öğrendim. Daha sonra C#. Şuan üniversitede Pascal, C, C++ gösteriyorlar ama zor ve karışık. Bunlarla başlamanı kesinlikle tavsiye etmem. İlerde de çok işine yarayacağını sanmıyorum. İşine yarayacak dil olarak C#, Java, Php öğren derim.

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
C-C++ nasıl işe yaramıyormuş ilerde?

Mutlaka öğrenin bu dilleri, işe yaramaması söz konusu bile olmaz. İlk başta öğrenin veya öğrenmeyin demiyorum. Ben şu anda Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıftayım ve bize ilk olarak 1 ay Pascal öğretildi. Sonra C'ye başladık o gün bugündür C öğretiyorlar.Mantığını kavrarsanız ve birazda üstünde çalışırsanız öğrenirsiniz bu dili.

mstfcck

Asistan
Reaksiyon puanı
5
C, C++ çok ileri seviye bir dil. Bizde üniversitede bunu görüyoruz. Yeni başlayan birinin ilk olarak bunları öğrenmesi eğer programlama konusunda hiçbir deneyimi yoksa zor olur. Vb.Net ile başlamak en azından işin mantığını kavramak konusunda daha iyi olacaktır. Sistem programcısı vs. buna benzer işler için C veye C++ kullanılır ama seri program yazmak otomasyon türü vs. gibi bunun için bu dillere ihtiyaç yok. C# denilen bir olay var. Oyuncakla oynar gibi, çok seri program yazılabilir. Diğer diller dediğim gibi sistem programcılığı, oyun programcılığı gibi işlerde kullanılıyor genelde. Bunlarda çok ileri seviye. Kendi adımada en çok istediğim şey oyun ve grafik programcılığı süper bir olay ama başımdaki saçların dökülmesini istemiyorum :) C#'dan vazgeçmekde zor geliyor bana.

k2ann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
asm ile başla diyen arkadaş nasıl böyle bi tavsiyede bulunursun ki hiç mi programlamayla uraşmadın..laf olsun diye fikir sunmaları yokmu insanların deli ediyor!! kolaylığından zorluğuna doğru sıralayacak olursak

1. Çok yüksek seviyeli diller : VisualBasic, VB.NET, Acces , Foxpro ...
  2. Yüksek seviyeli diller: Pascal ,Basic ,Fortran...
  3. Orta seviyeli diller: C ,C++, C# , Java ,ADA...
  4. Düşük seviyeli diller: Assembly...
  5. Makina dilleri: Bilgisayarın çalışma dilleri 1 ve 0'lardan oluşur...

4. ve 5. yi ii öğrendiysen kuvvetle muhtemel mikroişlemci tasarlamaya başlamıştırsın demektir ortalama bi 20 yıl fln ister gibi gelio :))) ha burdaki seviyeler asm ye göre uzaklıklarından dolayıdır..:D

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
C öğrenirsen hemen hemen her şeyi programlayabilirsin. Ama Delphi (pascal) öğrenmesi daha kolaydır. Yakında Delphi 20011 çıkıyor ve cross platform desteği ile. Yani yazdığın bir program bir değişiklik yapmadan Windows, Linux, MAC üçlüsünde çalışabilecek.

FrkT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Programlama mantığı için c ve c++ mutlaka öğrenilmesi gereken dillerdir bence, ve algoritma mantığını çok iyi kavramak programlama dilini bilmek kadar belki ondan da önemli.