Program Yazmak İstiyorum Hangi dili ve programı kullanayım ?

Goliath

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Önceden C derdim. Python iyidir. Adamı yormaz. Zamanla diğer dillere geçilerek alt seviye dillere yaklaşılabilir.

Python İçin herhangi bi program var mı ? Hani yazacağımız ? Mesela Visual Studio Gibi ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Java veya Delphi 7 yi kullanabilirsin . Özellikle javayı öğrenirsen çok işine yarar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Göliath kardeş, bu gidişle hiç bir şeye başlayamayacaksın. Ben komutsatırına help yazarak başlamıştım. Tavsiye verenlerin çoğu, bir zamanlar benim yaptığım gibi, kendilerinin konu ile ilgili hiç bir bilgisi olmadan, yardımcı olmaya çalışıyorlar. Allah onlardanda razı olsun ama sen yine de gönlünden geçenden başka yola sapma. Ayşe'e Fatma'ya bakarken, Nalan'dan olma. Kolay gelsin.

Goliath

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Göliath kardeş, bu gidişle hiç bir şeye başlayamayacaksın. Ben komutsatırına help yazarak başlamıştım. Tavsiye verenlerin çoğu, bir zamanlar benim yaptığım gibi, kendilerinin konu ile ilgili hiç bir bilgisi olmadan, yardımcı olmaya çalışıyorlar. Allah onlardanda razı olsun ama sen yine de gönlünden geçenden başka yola sapma. Ayşe'e Fatma'ya bakarken, Nalan'dan olma. Kolay gelsin.

İyi hoş söylüyorsun da ben şu konuda takılıyorum. istediğim dillerin kitaplarını almayacağım internet üzerinden videolardan ders alacağım c# dilinin ve Python dillerinin internette kaynakları çok mu ? mesela PHP internet üzerinden öğrendim ve dört dörtlük bir site yaptım. Hemde kod yazarak. Bunlarda kaynağı kolayca bulunanları hangileri ?

mekolac44

Doçent
Reaksiyon puanı
5
java ile başladım ağır geldi ama C/C# ile başlayabilirsin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Python hakkında genelde Linux Forumlarında çok yazılır. C# için ise Wikipedia wikibooks ta bir kaynak var (ingilizce) onun dışındada yaygın kullanıldığı için, mutlaka bir çok anlatım ve paylaşım bulabilirsin.

Goliath

Asistan
Reaksiyon puanı
0
c Sharp öğrenmek istiyorum ancak visual studionun boyutu çok büyük. bunun yerini tutacak bşka bir program varmı ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sana özet geçiyim, Windows üzerinden programlamak istiyorsan C# öğren, hem Windows hem Linux üzerinden program yazmak istiyorsan Java öğreni, C# Windows'un Java'sı demişler doğru demişler ikiside birbirine çokça benziyor.

Java öğrenirsen mobil programlamaya da kayabilirsin daha avantajlı. Ben bilgisayarın daha çok derinine inmek istediğim için C++ öğrenmeye başladım.

C#'da nesneler üzerinden kod yazarsın, Javada konsoldan başlarsın nesnel programlama yaparsın.

Sen Java öğren Mimar Aslan hocanın çok güzel ücretsiz dersleri var.

Goliath

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sana özet geçiyim, Windows üzerinden programlamak istiyorsan C# öğren, hem Windows hem Linux üzerinden program yazmak istiyorsan Java öğreni, C# Windows'un Java'sı demişler doğru demişler ikiside birbirine çokça benziyor.

Java öğrenirsen mobil programlamaya da kayabilirsin daha avantajlı. Ben bilgisayarın daha çok derinine inmek istediğim için C++ öğrenmeye başladım.

C#'da nesneler üzerinden kod yazarsın, Javada konsoldan başlarsın nesnel programlama yaparsın.

Sen Java öğren Mimar Aslan hocanın çok güzel ücretsiz dersleri var.

java PHP'de kullandığımız javanın kodlarıyla aynımı ? yoksa programlama için farklı kodlarımı var ?

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
java ile javascript farklı diller :) Alakaları yok.

enesx86

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Java öğren c++ bilen javayı rahat kullanır. İlerde mobil cihazlar için android yazılım yapabilirsin. java ile. para da kazanırsın ;)

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Ben Eclipse PyDev plugini ile basitçe şeyler yazdım. Çok iyi gelmedi bana. Raspberry Pi dağıtımları "Geany" adlı editör ile geliyor, bu da bende önerilen IDE'nin Geany olduğu fikrini oluşturuyor.

008taki

Asistan
Reaksiyon puanı
1
c/c++ ile başlayıp c# ve java öğrenmeni tavsiye ederim.

kaptann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anladığım kadarıyla programlama hakkında hiç bilgin yok. bende bu halde iken 4 ay önce microsoft türkiyenin hizmeti olan "acikakademi.com" ile tanıştım. C# dilinde sıfırdanbaşlaynlar için online eğitim veriyorlar. çok yararlı ve çok çabuk kavrayabilirsin. microsoftun visual studio ekspres desktop programı ücretsiz sürümü var kütüphanesi çok geniş. kodlama sırasında hata ayıklama özelliği var. dediğim gibi "acikakademi.com" çok işine yarayacak. merak etme tüm eğitimleri ücretsiz izleyebilirsin. eğitimler console uygulamaları ile başlıyor.sonra windows form, web (html, css, asp), sql database, wndows phone, windows 8 sırasıyla bitiyor. yani win rt (8) işletim sistemli telefonlar için de uygulama geliştirebilirsin.

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Eğer kapsamlı olarak tek bir dil istiyorsan C++ en kapsamlı dil diye düşünüyorum.

Goliath

Asistan
Reaksiyon puanı
0
anladığım kadarıyla programlama hakkında hiç bilgin yok. bende bu halde iken 4 ay önce microsoft türkiyenin hizmeti olan "acikakademi.com" ile tanıştım. C# dilinde sıfırdanbaşlaynlar için online eğitim veriyorlar. çok yararlı ve çok çabuk kavrayabilirsin. microsoftun visual studio ekspres desktop programı ücretsiz sürümü var kütüphanesi çok geniş. kodlama sırasında hata ayıklama özelliği var. dediğim gibi "acikakademi.com" çok işine yarayacak. merak etme tüm eğitimleri ücretsiz izleyebilirsin. eğitimler console uygulamaları ile başlıyor.sonra windows form, web (html, css, asp), sql database, wndows phone, windows 8 sırasıyla bitiyor. yani win rt (8) işletim sistemli telefonlar için de uygulama geliştirebilirsin.

az önce üye olup videolara baktım benimde hoşuma gitti :)

Doruk-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kullanacağın amaca göre seçmende fayda var. delphi java ve c ailesinden birini tavsiye ederim popüler diller