Proglamlamaya ilk adım

Nebulas7234

Asistan
Reaksiyon puanı
256
Yazılıma ilgim ve merakım var ama nereden başlayacağımı bilmiyorum bana yeni başlamam için kanal uygulama vb gibi şeyler tavsiye eder misiniz

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,535
Programlamada kendine uygun bulduğun alanı seç. Robotik kodlama, web tasarımı gibi. Sonra o alanlara en uygun dilleri araştır.
Kanal önerim Yazılım Bilimi.
İngilizce öğren ilk tavsiyem.

Nebulas7234

Asistan
Reaksiyon puanı
256
Peki ilerde eğer meslek olarak ya da hobi olarak en çok hangisi işime yarar robotik mi yoksa web tasarımı mı

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,535
Kendini geliştirmene bağlı. Kendini ne kadar geliştirirsen o kadar işine yarar. Bunu sen seçmelisin.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Peki ilerde eğer meslek olarak ya da hobi olarak en çok hangisi işime yarar robotik mi yoksa web tasarımı mı
Hocam hangisi hoşunuza gidiyorsa o işinize yarar. Web tasarlamaktan hoşlanırsınız ama meslek olarak daha iyi dediler diye robotik kodlamaya gidersiniz. Sonra sevmediğiniz için doğru düzgün kendinizi geliştiremezsiniz vs. Siz ikisini karşılaştırın ve hangisini severseniz onda profesyonelleşin. En azından web tasarım başlarsanız ve hoşunuza giderse HTML, CSS, JS, MySql, belki PHP öğrenip kendinizi geliştirirsiniz. Ayrıca JS sadece web tasarım için değil yapay zekâlar için falan da kullanılabiliyor. Web tasarım başlangıç için çok iyi yani ancak sevmezseniz başka alanlara da yönelebilirsiniz.

wpa_supplicant

Profesör
Reaksiyon puanı
6,538
Hocam hangisi hoşunuza gidiyorsa o işinize yarar. Web tasarlamaktan hoşlanırsınız ama meslek olarak daha iyi dediler diye robotik kodlamaya gidersiniz. Sonra sevmediğiniz için doğru düzgün kendinizi geliştiremezsiniz vs.
Bence web tasarımıda meslek olarak iyi

batuhanluft

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Merhabalar,

Hangi dili öğreneceğinize hangi işi yapmak istediğinize karar vererek kısa yoldan ulaşabilirsiniz aslında. Kendimden örnek vermem gerekirse bir web sitesi işine kalkışmış ve bu sebeple HTML ve PHP kodlamayı öğrenmiştim. Daha sonra web uygulamalarına ihtiyacım oldu ve .NET öğrenmeye başladım. Yıllar geçtikçe bir çok yazılım diline ve arayüze hakim oldum. Bu şekilde hem kısa vadede görsel yanıt aldığınız bir projeyle ilgileniyorsunuz hem de yazılım eğitiminin ağır kasvetinden biraz uzaklaşıyorsunuz.

Mevcut bir işle uğraşıp ilgi amaçlı bir yönelim içindeyseniz; son yıllarda yönettiğim Google Analytics hesaplarının neredeyse tamamında %98'lik bir mobil trafik mevcut. Mobil uygulama dünyası henüz emekleyen bir bebek ve gelecekte şu an sahip olduğundan çok daha büyük boyutlara ulaşacak. Eğer bir Apple MacBook'a sahipseniz iOS kodlamayla başlayabilirsiniz eğer sahip değilsenizde Android kodlamya yönelip Kotlin dilini tercih etmeniz sizin için iyi bir seçim olacaktır. Ücretsiz kaynakları bile çok ciddi içeriğe sahip olan raywenderlich.com | High quality programming tutorials: iOS, Android, Swift, Kotlin, Flutter, Server Side Swift, Unity, and more! eğitim için epey faydalı.

Sevgiler.

Nebulas7234

Asistan
Reaksiyon puanı
256
Hocam çok sağolun ilk başta web tasarımından küçük küçük başlamak istiyorum daha sonra inşallah zamanla ilerlerim ilginiz için çok sağolun