seciL
Dekan
- Katılım
- 29 Eylül 2005
- Mesajlar
- 5,117
- Reaksiyon puanı
- 102
- Puanları
- 228
Kısıtlı zamanlarda nefis bir mantı yapmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre. Biraz yalancı da olsa dakikalar içinde bol yoğurtlu mantınız hazır olacak. Denemenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeler,
3 adet orta boy Patates
1 paket et bulyon
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tere yağ
Pul biber
tuz
Yapılışı,
- Patatesler soyulur, yıkanır ve iri küpler halinde doğranır.
- Tencerede et suyu bulyon ilavesi ile iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Sarmısaklar dövülerek sarmısaklı yoğurt hazırlanır.
- Bir tavada bir miktar tereyağı eritilerek, pul biber ile kızdırılır.
- Patatesler bir servis tabağına alınır, üzerine sarmısaklı yoğurt ve kızdırılmış biberli yağ dökülür.