Powerbank degerleri uygunmudur?

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Arkadaslar elimde linkte fotografini cektigim NT kitap magazasindan 20 tl ye aldigim 2500Mah powerbank'im var. Sarja taktigim zaman telefonumda power bankta cayir cayir yaniyor ve normalden hzili dolduruyor sarji... fotografta cektigim degerler bir powerbank'a gore uygunmudur??‎

Img 20151010 104133 - Hızlı Resim

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
2600 mah için dış hacım biraz büyük ve 1 amper günümüzde yavaş şarj demek. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
1A yeterli hızlı şarj zararlı cihazında bunu desteklemesi gerek.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Powerbank tercih ederken oncelikle telefonunuzun pilinin 2 katı buyuklukte bi powerbank almaya özen gösterin. Ornegn telefonunuz 3000mAh bir bataryaya sahip ise powerbankinız 5500-6000mah olursa daha iyi olur. Ayrica powerbank alırken urun özelliklerinden çıkış akımının 2A olmasına dikkat edin. Mumkun oldugunca guvenilir bilindik markaları tercih etmeye çalışin.

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Powerbank tercih ederken oncelikle telefonunuzun pilinin 2 katı buyuklukte bi powerbank almaya özen gösterin. Ornegn telefonunuz 3000mAh bir bataryaya sahip ise powerbankinız 5500-6000mah olursa daha iyi olur. Ayrica powerbank alırken urun özelliklerinden çıkış akımının 2A olmasına dikkat edin. Mumkun oldugunca guvenilir bilindik markaları tercih etmeye çalışin.
Hocam faydali bir yazi olmus fakat ben powerbanki cebimde kolay bir sekilde tasiyabilmek icin aldim resimdeki powerbankin cebimde oldugunu hissetmiyorum bile... Diger powerbanklarin kapasitesi buyuk oldugu gibi boyuda buyuktu kucuk olan yoktu yada ben gormedim. İkinci olarak ise 1A hizinda sarj bile bana cok hizli geliyor neden bukadar hizli dolduruyor acaba biseyler tersmi gidiyor diye supheye dusuyorum . kimbilir 2A nasildir bilemiyorum. Ucuncu olarak ise evet sonuna kadar haklisiniz guvenilir marka en iyisidir cunku bugun farkettimki powrtbank ile cihazkm arasinda baglanti kuran guc kablosunda temassizlik oldu ve surekli sarj kesiliyor buda bataryama zarar veriyor ben bunu garantiye versem kabul bile etmezler urunun ederi zaten 20 tl.. Sonuc olarak guvenilir yerden almak en iyisi saygilar.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Z3 kullanıyorum ülkenin doğusuna falan şarj edebileceğim bir yer olmadan gideceksem anca powerbanke ihtiyacım olur. Çünkü normal şartlarda net kullanımıyla bile 2 günü gören bu teli zorlasam 3 günü görürüm. Ama alacak olsam kesinlikle xiaomi. İsim yaptı marka.

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Z3 kullanıyorum ülkenin doğusuna falan şarj edebileceğim bir yer olmadan gideceksem anca powerbanke ihtiyacım olur. Çünkü normal şartlarda net kullanımıyla bile 2 günü gören bu teli zorlasam 3 günü görürüm. Ama alacak olsam kesinlikle xiaomi. İsim yaptı marka.
Dogrudur. O bahsettiginiz markayida cikardigi donanimi mukemmel ama yazilimi dandirik telefonlarindan biliyorum . ama powerbanklarini bilemiyorum

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
3069fce133ecaae33a8bdede833d9491.jpg

Arkadaslar simdi powerbanktaki o beyaz kabloda temassizlik var beni deli etti .. Onu yarisindan kessem icinden iki kablo cikar buyuk ihtimal.. Sonra kullanmadigim nokia micro usb kablomuda kessem ona ek yapip kullanabilirmiyim ??

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
3069fce133ecaae33a8bdede833d9491.jpg

Arkadaslar simdi powerbanktaki o beyaz kabloda temassizlik var beni deli etti .. Onu yarisindan kessem icinden iki kablo cikar buyuk ihtimal.. Sonra kullanmadigim nokia micro usb kablomuda kessem ona ek yapip kullanabilirmiyim ??

tv tamircisine götür onu lehimlesin 4 kablo var +,- data + data- var.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Powerbank oldugu icin sadece +,- olur data olmaz diye hesap etmistim. Peki tv ciye tarif etmem gerekirmi sadece kablolari gotursem o halledermi

söylersin kırmızı + sarı - mavi data + kahve data- gerçi pcbde yazar 500mA sonrası için data uçlarını da kullanıyor.

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
söylersin kırmızı + sarı - mavi data + kahve data- gerçi pcbde yazar 500mA sonrası için data uçlarını da kullanıyor.
Peki hocam data - ve data + lari koparip atsak sadece guc baglasak sarj edermi ugrasmaya gerek varmi ben onun icini actim cunku belki fotoda gormussundur sadece 2 tane kablo var benimmi yanlisim var

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Belki kablonun disinda 2 gozukur icinde 4 tur bilmiyorumki

Teknolocci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam faydali bir yazi olmus fakat ben powerbanki cebimde kolay bir sekilde tasiyabilmek icin aldim resimdeki powerbankin cebimde oldugunu hissetmiyorum bile... Diger powerbanklarin kapasitesi buyuk oldugu gibi boyuda buyuktu kucuk olan yoktu yada ben gormedim. İkinci olarak ise 1A hizinda sarj bile bana cok hizli geliyor neden bukadar hizli dolduruyor acaba biseyler tersmi gidiyor diye supheye dusuyorum . kimbilir 2A nasildir bilemiyorum. Ucuncu olarak ise evet sonuna kadar haklisiniz guvenilir marka en iyisidir cunku bugun farkettimki powrtbank ile cihazkm arasinda baglanti kuran guc kablosunda temassizlik oldu ve surekli sarj kesiliyor buda bataryama zarar veriyor ben bunu garantiye versem kabul bile etmezler urunun ederi zaten 20 tl.. Sonuc olarak guvenilir yerden almak en iyisi saygilar.

Garanti kabul eder hacı abi bende 20 tl ye aldım golddan sonra abime sinirlenip duvara fırlattım iç kabloları kopmuştu birleştirip garantiye götürdüm çalışmıyo diye yenisini verdiler😀

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Arkadaşlar powerbank kablolaryla teknik bir bilginiz yoksa oynamayın. Standart usb port baglantı diyagramını kullanir.( +/-/data +/data - ) her urunde olmaz ama kaliteli markalarda powerbankin içinde de bir analog grişi vardır çihaz data uçları uzerindn telfonunuzla haberlesir. Ama bu tarz modeller cok az. Yani uygun fiyatlilarda denk gelmez. O nedenle tamir edecekseniz data uclarinida baglamaniz gerek. Ve kesip bagladiginiz yerden sonra kullandiginiz kablonun kaliteli olmasina ic direncinin az olmasina ve uzedinden gececek akimi kaldirabilmesi gerekmektedir. 1a deyip gecmeyin telefon icin buyuk bir akim. Ayrica kablolari tamir ederken ek yerlerini kisa devre etmeye dikkat edin. Kisa devre olmasi durumunda hem telefonunuzun hemde powerbank inizin cikislari yanar.

1A ile boyle hizli sarj oluyorsa 2a ile ucar dediniz. Telefonunuz nedir onu bilmiyorum. Bataryaniz ornegin 1000mAH ise hizli sarj olmadan 1A lik adaptor ile 1 saatter dolar. Sizin bataryaniz kucuk ise zaten 2a lik bisey almaniza gerek yok. Ama gunumuzde artik cogu bayarya 3000-4000mAh arasi oldugu icin daha cabuk sarj icin2a oneriyoruz. Ayrica yeni nesil snapdron ve exynos islemcili cihazlarda quick sarj ozelligi oldugu icin buda bir arti oluyor.

Ayrica sarj olurken powerbank iniz asiri isiniyorsa.

Cihazinizda akim sinirlama yok ise telefona varini yokunu basiyodur ondan isi aciga cikiyor. Normal duzeyde isi olusmasi ideal. Ama asiri isi pek iyiye isaret degil. Sonucta powerbank in icinde de bir pil oldugunu ve isiya karsi hassasiyetlerini unutmayalim.

Oglcnoglcn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
+1 hocam katılıyorum.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
benim gt-s5360 1200mAh bataryalı şarjı 700mA powerbank 2000mAh...

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
benim gt-s5360 1200mAh bataryalı şarjı 700mA powerbank 2000mAh...

Sebeke adaptorleriyle powerbank sistemi farkli. powerbank de 2000 mAh ifadesi bir bakima o powerbankin kapasitesini ifade ediyor.

Sebeke adaptorlerinde sarj suresini ifade etmek icin cikis akimini ifade eder o 700 mah. Cunku sebekede bir kapasite yoktur sonsuza kadar dolum yapabilirsiniz.

Ama powerbank lerde kapasitesi kadar yani 2000 mah kadar.

Bu durumda 12000mah lik tel pilinizi 2000 mah lik powerbank ile

1200×2=2400 mah yapar. Asagi yukari 2000 lik bir power bank 1 kez tam dolum yapat birde yarim doldurur.

Ama adaptor uzerinde yazan deger o smps in max 700 mah cikis verdigini vebor saatte telefon pilinizin 700 mah lik kismini doldurdugunu ifade ediyor.