Power Bilgisayar Performansını Etkiler Mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hallo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hallo

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Geçen gün bilgisayarımın poweri yanmıştı. Tamir için teknik servise götürdüm. power tamir etmiyoruz yenisini takalım dediler, tamam dedim, Fakat benim benim 350 watt olan, asus gps-400 ab poweri söküp 230 wattlık bst 230a takmışlar. yani sormak istediğim, powerin watt seviyesinin düşmesi bilgisayar performansını etkiler mi?

hallo

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Eskisini tamir ettirsem nasıl olur? Randıman alabilir miyim?

beylerbeyli

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Power pc nin kalbi gibidir, herseyini etkiler, makinan özelllikeri düsük ise bir sorun olmaz yüksek elektrik harcayan bir makina ise bir kac günde emekliye ayrilir..

Poweri takan arkadaslar bilgisayarciymis zaten o yüzden kolay kolay bisey olmaz.. :-) (genelde olmayacak parcalari takarlarda)

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
powerı Bi işlemci ram gibi düşünmeyelm ama Mesel Crysis 3 oynayacagız Power güçlüyse fazla ısınmaz, buda ekran kartının yanması, ramin fazla çalışması gibi şeyleri Deforme ederek bilgisayarın rahatça çalışmasını sağlar bu yüzden watt önemli ! ne kadar wat o kadar what ;)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
transistörler yanmadıktan sonra pek sorun çıkmıyor genelde tamir edilebiliyor lakin senin cihaza taktıkları psu ya umarım 20 tl den fazla para vermemişsindir :D

hallo

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Montaj dahil 55 tl verdim :)
Alışveriş sitelerine göz attım, sanırım taktıkları psu 19 tl :)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ovvvv aslında kendin bile çok rahat bir şekilde montajını yapabilirdin :) neyse olan olmuş :) okadar para vermişsin insan 350W takardı en azından :)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
230W değil 230 volt olmasın o güç kaynağı?
350watt lık hemde Asus güç kaynağını söküp neyüdüğü belirsiz 200 küsür watt lık güç kaynağı takan servis sizi açık ve net bir şekilde kazıklamak için takmış.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
benim pcde donuyor bu aralar ramazanın son günü benimde power yanmıştı değiştik 50tl aldılar ondan sonra donmalar oldu ne taktıklarını da hiç bilmiyorum bende mi kazıklandım

hallo

Asistan
Reaksiyon puanı
7
230W değil 230 volt olmasın o güç kaynağı?
350watt lık hemde Asus güç kaynağını söküp neyüdüğü belirsiz 200 küsür watt lık güç kaynağı takan servis sizi açık ve net bir şekilde kazıklamak için takmış.
230 watt yazıyor, yarın gidip itiraz edeceğim fazla ısınıyor...
[URL="http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./c25MCx"][IMG]http://c1301.hizliresim.com/15/k/j1myn.jpg[/URL][/IMG]

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
senin donanım 230watt ve daha üstü sarfiyat yapmıyorsa sıkıntı yapmaz performansı etkilemez, kaldıki nice psu lar varki üstünde 400w yazar ama 250w değere bile ulaşmaz , diğer bir konuda örnek 700watt bir psu taktın diyelim sarfiyatın 700w olmaz öyle olsa 700/1000=0.7kvs günde 10saat açık kaldı varsayalım 10x0.7=7kvs elektrik tüketir bir günde ,bir ayda ise 7x30=210kvs yani 90TL gibi harcama yapardı bir bilgisayar

Arkadaşım sana taktıkları psu P4 yazıyor güçlü bir ekran kartı takarsan sorun çıkartır

hallo

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Üstat harici ekran kartım fazla güçlü değil, Asus ATI Radeon X1550 (fansız) dvd nin kablosunu takmayı unutmuşlar onu takmak için kasayı açtığımda ekran kartının fazla ısındığını fark ettim, değiştirmezlerse yenisini alıp takacağım...

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Ekran kartın fazla ısınmasının sebebi fansız olması zaten. Pasif soğutucu olduğundan soğutucusu hep sıcaktır.

O bilgisayarcı diye geçinen çakallar sana yeterli gördüğü güç kaynağını takmıştırdır tamamda bu kadarda kalitesizi dandiği olmaz! Nereden bulmuşlar oda merak konusu.
20-30$ a satılan bilgisayar kasaları var. Onların içinden çıkmıştır söküp müşteriye farklı güç kaynağı ile vermiştir buda boşta elinde kalmıştır sana takmış oda...

Sana şu kadarını söyleyeyim, kasam 10w güç dahi çekse, bana bu güç kaynağını değil 50TL bedavaya verseler almam. Evime bile sokmam yanar manar, kısa devre yapar, sigorta atar o olur bu olur yazık günah. 50TL ye ne güç kaynakları var. Zaten güç kaynağını alınca takması 4 tane vida (onlarıda yanlış takma imkanın yok tek yönlü denk gelir) + 3-5 civarı soketi birbirine bağlayacaksın (yine tek taraflıdır, test takmak mümkün değildir).

beylerbeyli

Asistan
Reaksiyon puanı
0
makinanin özellikleri yazarsan belki yeterlilikten dolayi kurtarabilirsin, belki anlatilan verilen bilgiler icine kurt düsürmüstür ama hic olmazsa paradan gecip makinaya bisey olmamasi acisindan rahatlarsin..

Bilgisayarci olarak is yapan arkadaslarda nicin böyle böyle biseyler yapar anlamis degilim, ama genelde bunlari hep yapiyorlar, yillar önce kimse bilmezdi ne yaptiklarini ama simdi internet sayesinde az bucuk herkesin bir bilgisi var ona ragmen bu riski aliyorlar sirf ucuz malzemeden daha fazla kazanmak icin..

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Bilgisayarci olarak is yapan arkadaslarda nicin böyle böyle biseyler yapar anlamis degilim

Bi haltdan anlamadiklari icin.

Bazilarida bilerek ise yarayan parcalari araklayip dandik eskimis parcalari takiyor.

400W'lik güc kaynagi yaniyorsa ( ki ucuz biseydi ) bu yanmayi birak kül olur. Bilgisayarini seviyorsan adam akilli PSU tak.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Ayrica takili PSU tam olarak ( 220W ) 230W degil.

Hesapla: +12V'da 10A var -> 12*10= 120W, +5V'da 16A var -> 5*16=80W, +3.3V'da 6A var -> 3.3*6=19.8W

Yirmide diyebilirsin.

Toplayalim hepsini: 120W+80W+20=220W

Bunu hesaplamaya bile gerek yok. Eger isinma sorunu varsa, diger parcalarinda zarar görmesini istemiyorsan git degistir.

hallo

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.... Bilgisayar donmaya başladı zaten, değiştireceğim...

hallo

Asistan
Reaksiyon puanı
7
[URL="http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./c25MCx"][IMG]http://g1301.hizliresim.com/15/p/j5vs8.jpg[/URL][/IMG]Arkadaşlar değiştirdim yeni takılan powerim... Sizcede uygun mudur?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bilgisayarımın power ını değiştrdim 1 ay kadar önce ekran kartım da ısınma var ve beyaz ekran veriyo ve ekran kartının özelliklerine girdiğimde hata veriyo ekran kardı yazılımı eksik yüklenmiş diye servise götürdüm ekran kartı ısınmadan dolayı beyaz ekran verdiğini söylediler ve ekran kartını söktüler şu andada hoporlörü görmüyo bilgisayar acaba sorun yeni aldığım power dan olabilirmi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bir ay önce power ı değiştirdim değiştirdiğimden beri beyaz ekran veriyodu monitör ve ekran kartı nın özelliklerine girdiğimde yazılımı eksik yüklenmiş diye hata veriyo servise götürdüm ve ekran kartı ısındığından dolayı bunuları yapıyo dediler ve kartı söktüler şimdide hopörlörü görmüyor pc acaba bunların sebebi değiştirdiğim power olabilirmi ?

can1934

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki eğer 220 vattlık bir powere 230 vatt enerji verirsek ne olur bilen varmı