Portable linux sistem önerisi

fenered

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba şu an bilgisayarımda windows 10 kullanıyorum ve gayet memnunum.

Linux kullanma amacım: gittiğim yerlerde bilgisayar güvenliğini sağlamak ve programlarımı portable taşımak.

- Kurulum istemeyen portable çalışan
- Yapılan değişiklikleri koruyan (çoğu denediğim sistemde her seferinde dil ayarı klavye ayarı vs yapıyorum)
- Kullanımı kolay
- Filezilla notepad++ gibi temel programlar kullanacağım. Alternatifleride olur.
- Bazı sistemler wifi okumuyor. Extra driver kurmadan kendi içinde driverla gelen olursa iyi olur

bu özelliklerde bildiğiniz işletim sistemi var mı ?

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
slax deneyebilirsiniz , çok eskidir ama basittir ve yaptığınız ayarlar her zaman kaydedilir.

fenered

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=301001]Sansar667[/MENTION] bir kere denemiştim güzeldi fakat bilgisayarı normal şekilde kapatmadan flaşı çekince hep bozuluyordu. Kapanması da uzun sürdüğü için flaşı çekiyordum. farklı sürümü yada çözümü var mı ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ubuntu gnome kullandım wifi'a bağlanmadı. pardus kullandım wifi hiç görünmedi bile

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,010
Porteus Linux, Slax Linux'un farklı bir türü. Şahsen kullanıyorum. İndirme sayfasından istediğin gibi kendin topluyorsun. Bir de Puppy Linux var. Bana Porteus daha kolay geldi. Bir Flash belleği doğrudan sökersen, hiç bir şey kayıtlı olmasa dahi, bazen bozulabilir. Flash bellekten çalışan Linux'lar, işlemler ara sıra kayıt ederler. İşlemler tamamen RAM üzerinde gerçekleşir. Düşük Ram ile yavaşlamaya neden olabilirler veya kapanırken işlemlerin kaydı uzun sürebilir.

fenered

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Porteus Linux, Slax Linux'un farklı bir türü. Şahsen kullanıyorum. İndirme sayfasından istediğin gibi kendin topluyorsun. Bir de Puppy Linux var. Bana Porteus daha kolay geldi. Bir Flash belleği doğrudan sökersen, hiç bir şey kayıtlı olmasa dahi, bazen bozulabilir. Flash bellekten çalışan Linux'lar, işlemler ara sıra kayıt ederler. İşlemler tamamen RAM üzerinde gerçekleşir. Düşük Ram ile yavaşlamaya neden olabilirler veya kapanırken işlemlerin kaydı uzun sürebilir.
teşekkür ederim 2sini de indirdim deneyeceğim. artık ne yapalım bekleyeceğim kapanmasını. Peki bunlar driver olarak uyumlu mu ? wifi ı görmesi çok önemli

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,010
Bende şimdiye kadar sorun çıkmadı. Bazı donanımlar için sürücülerin ilave olarak kurulması gerekebilir.

Anti-Code

Asistan
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=358677]fenered[/MENTION] Damn Small Linux'u deneyebilirsin.

fenered

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=358677]fenered[/MENTION] Damn Small Linux'u deneyebilirsin.
50 mb :) şu an mint kurdum flasha wifi ı gördü sistemde güzel ama yaptığım şeyler içine kaydedilmiyor.

mint 1.5 gb

50 mb bir sistemde wifi çalışacağını sanmıyorum.

Anti-Code

Asistan
Reaksiyon puanı
2
50 mb :) şu an mint kurdum flasha wifi ı gördü sistemde güzel ama yaptığım şeyler içine kaydedilmiyor.

mint 1.5 gb

50 mb bir sistemde wifi çalışacağını sanmıyorum.
Wifi çalıştı bende. Denemekten bişey çıkmaz bence. Debian tabanlı zaten rahat kurarsın istediğini.

fenered

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Wifi çalıştı bende. Denemekten bişey çıkmaz bence.
büyük linux sürümlerinden bir denemediğim o kaldı birde opensuse bilgisayarım dönünce deneyim ikisini. Benim merak ettiğim şey bazı sürümlerde windows un kurulu olfuğu dizin görülürken bazılarında görülmüyor. bir ayarı var mı görmek için ?