Port İle ilgili soru

Cemaligo123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merheba arkdşlar bizim evde 2 tane pc var ve 1 modem üzerine bağlı ve buna port açtığımda nedense arada kapanıyor ve oynadığım oyundaki program hata veyiyor needen arada kapanıyor ve bu açık olp olmadığını görmem için hangi programı önerirsiniz ve konu açacak uygun yer olarak bura düşndüm deyilse aktarın ltfn

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
portlar açıksa problem olacağını sanmıyorum portları buradan kontrol edebilirsin;
-http://www.canyouseeme.org/

Bilgili olan arkadaşlar aydınlatır umarım :)

Cemaligo123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben açmama rağmen kapalı diye gösteriyor niye ? Acaba sora bilirmiyim

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Ben açmama rağmen kapalı diye gösteriyor niye ? Acaba sora bilirmiyim

Portlar kapalı gözküyorsa kapalıdır kardeş doğru bir şekilde aç portları bu sitedende kontrol et ama fark olacağını sanmıyorum.

-http://ip-adresim.net/araclar/acik-portlar

Cemaligo123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
canyou da kapalı bunda açık diyor ben bu olayı anlamadım

TP-Link Türkiye

Temsilci
Temsilci
Reaksiyon puanı
102
Sayın Cemaligo123,

Kullanmış olduğunuz modemin model numarasını iletebilirseniz, sizlere daha sağlıklı bir şekilde yardımcı olmaya çalışabiliriz.

Saygılarımızla,
banner-tr.jpg

Cemaligo123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tl-we841hp ben port açamiyorum evde 2 tane pc var ve tek bu modeme bağliyiz ondanmi acaba

- - - Mesaj Güncellendi - - -

TL-WR841HP YUKARDA YANLIŞ YAZMIŞIM PARDON

TP-Link Türkiye

Temsilci
Temsilci
Reaksiyon puanı
102
Tl-we841hp ben port açamiyorum evde 2 tane pc var ve tek bu modeme bağliyiz ondanmi acaba

TL-WR841HP YUKARDA YANLIŞ YAZMIŞIM PARDON

Sayın Cemaligo123,

Belirtmiş olduğunuz model numaları cihaz bir Wireless Router ürünüdür. Bu cihazda açtığınız portların geçerli olabilmesi için ADSL hattınızı bu cihazda sonlandırmalısınız ya da bu cihazda açmış olduğunuz portların aynısını ana modem üzerinde açmalısınız.

Bilginize,
Saygılarımızla.
banner-tr.jpg

Cemaligo123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki nasıl yapcam böle yazarsanız çok sevinirim çünkü tam anlamadım kusura bakmayın uraştırdım ama sırayla yazın yeter

Bide ben bunu kablolu internet üzrinden kullanıyom bi bu modem var bide yukarda damda bir cihaz var ordan modeme modemden 2 tane pc ye bağlı

TP-Link Türkiye

Temsilci
Temsilci
Reaksiyon puanı
102
Peki nasıl yapcam böle yazarsanız çok sevinirim çünkü tam anlamadım kusura bakmayın uraştırdım ama sırayla yazın yeter

Bide ben bunu kablolu internet üzrinden kullanıyom bi bu modem var bide yukarda damda bir cihaz var ordan modeme modemden 2 tane pc ye bağlı

Sayın Cemaligo123,

Öncelikle ana modeminizi köprü moduna almanız gerekmektedir. Ana modeminizi köprü moduna aldıktan sonra TL-WR841HP cihazında uygulamanız gereken adımlar;

1. Quick Setup > Next Tıklıyoruz.

2. Wan Connection Type sayfasında PPPOE seçenğini işaretliyoruz ve Next Tıklıyoruz.

3. Username > Password > Confirm Password satılarına ADSL Kullanıcı adı ve şifre bilgilerimizi giriyoruz.

4. Wireless sayfasından wireless isim ve şifre bilgilerinizi oluşturuyorsunuz.

5. Finish butonuna tıklayarak işlemi bitiriyoruz.

Port açma işlemleri;

1. Forwarding > Virtual Servers > Add New kısmına geliyoruz.

2. Service Port > internet Port satırlarına açacağınız port numarasını yazıyorsunuz.

3. IP Adres satırına ise açtığınız portun IP adresini giriyoruz.

4. Save butonuna tıklıyarak işlemi tamamlıyoruz.

Saygılarımızla,
banner-tr.jpg

Cemaligo123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Açıcağım portun ip adresini nerden bilice. Ben ora hep kendi ip aderesimi yazıyorumda

Ama yazdığunız için tşkler sadece o portun ip si dışında hepsini anladım saolun

TP-Link Türkiye

Temsilci
Temsilci
Reaksiyon puanı
102
Açıcağım portun ip adresini nerden bilice. Ben ora hep kendi ip aderesimi yazıyorumda

Ama yazdığunız için tşkler sadece o portun ip si dışında hepsini anladım saolun

Sayın Cemaligo123,

Ne için port açıyorsunuz ? Örn; Uzaktan erişim içinse bilgisayarın IP adresini yazıyorsunuz. Kamera içinse dvr cihazının aldığı IP adresini yazıyorsunuz. Bir program ise o programın aldığı IP adresini yazıyorsunuz.

Saygılarımızla,
banner-tr.jpg

Cemaligo123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Punkbuster diye bir program oynadığım bir oyunda verdiği hata port ile ilgiliymiş ondan

Bide dmz diye bi olay varmış o nasıl bişe portşarımı tek tek o açımıyouş denedim ama olmadı

Telefondan dan yazıyorum kusura bakmayın tuşları biraz küçük de pc ye geçicek zmn olmayınca

TP-Link Türkiye

Temsilci
Temsilci
Reaksiyon puanı
102
Punkbuster diye bir program oynadığım bir oyunda verdiği hata port ile ilgiliymiş ondan

Bide dmz diye bi olay varmış o nasıl bişe portşarımı tek tek o açımıyouş denedim ama olmadı

Telefondan dan yazıyorum kusura bakmayın tuşları biraz küçük de pc ye geçicek zmn olmayınca

Sayın Cemaligo123,

DMZ cihaz üzerinde ki bütün portların açılması işlemdir. Fakat bahsettiğiniz işlem için uygun ve önerdiğimiz bir işlem değil. Yukarıda ki belirttiğimiz adımlarla ve oyunun kullandığı programın aldığı bir IP adresi vardır ya da bilgisayarınızın aldığı IP adresi geçerli olabilir. Bu IP adresini girip kontrol etmeniz yeterli olacaktır.

Saygılarımızla,