Porsche'ye de LPG taktılar

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
49509.jpg

Biz bize benzeriz. Lüks otomobilden de vazgeçmeyiz, LPG sevdasından da.

İzmir'de açılan Oto Modifiye, Oto HI-FI ve Oto Aksesuarları Fuarı'na ilgi büyük oldu. 49 firmanın katıldığı fuarda 100'ü aşkın marka ve ürün temsil ediliyor.

Fuarda LPG takılmış 2005 model Porsche Cayenne marka araç dikkatleri üzerine çekti. Daha önce bir kişinin Ferrari marka otomobiline LPG taktırması üzerine, firmanın aracı geri istemesinin ardından, Porsche marka araca LPG taktıran firma, gerekli izinleri aldığını söyledi.

Güner Auto'ya ait 2005 model Porsche Cayenne marka siyah renkli araç, Eylül Oto Gaz'ın standında sergilendi.

LPG tankı takılmasının ardından aracın gücünde kayıp olmadığı, aksine 243 beygirlik motor gücünün, 258 beygir gücüne çıktığı ileri sürüldü.
Aracın fiyatının 135 bin YTL, LPG takmanın bedelinin 2 bin 500 YTL, ruhsata işlemenin bedelinin ise 300 YTL'yi bulduğu ifade edildi.
4 Kasım Pazar günü sona erecek fuarı 15 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

kaynak

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Ferrari' ye takmak kısmet olmamıştı. :D Porsche' e takmayı başarmışız ne mutlu bize :D ;D

BacKDooR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Geçende bu işin mevzusu olmuştu son model Mercedes gelmişti arkadaşın benzin istasyonuna arkadaş bir bakıyor lpg'li geldi bu dedi "gazlı" şaşırdım kaldım :D

Ama arkadaş bilgili olduğu için dedi ki "canavar gibi sistem taktırmış bunları takınca gazlı benzinli çok fark etmiyor, 4 lü bilmem ne falan filan" dedi ilgili olmadığım için hatırlamıyorum.

Gökhan Alkan

Asistan
Reaksiyon puanı
53
BacKDooR dedi ki:
Geçende bu işin mevzusu olmuştu son model Mercedes gelmişti arkadaşın benzin istasyonuna arkadaş bir bakıyor lpg'li geldi bu dedi "gazlı" şaşırdım kaldım :D

Ama arkadaş bilgili olduğu için dedi ki "canavar gibi sistem taktırmış bunları takınca gazlı benzinli çok fark etmiyor, 4 lü bilmem ne falan filan" dedi ilgili olmadığım için hatırlamıyorum.
Yeni model araçlar enjektörlü oldukları için eski tip lpg takılınca insanların bildiği gibi performans kayıbı ve kullanım süresinin azaldığı biliniyo. Ama artık sıralı sistem denilen bi sistem var ve bu sistem hiç bir şekilde performans kayıbı yaşatmıyo + aracın normal lpg şekline göre de daha ekonomik olduğu görlüyor. Sıralı sistem denilen sistem ise silindirlere aynı benzin sistemindeki gibi tek tek yakıt püskürtülerek oluşuyor.1996 yılından önce üretilen enjeksiyonlu araçlarda ,enjektörlerin hepsi

birden açılarak yakıt püskürtmesi yapmakta idi. Bu durum araçta yakıt sarfiyatını

arttırmakta idi. Günümüzde enjektörler ihtiyaç oranında ECU den aldığı sinyaller doğrultusunda tek tek açarak yanma hücresini doldurur ve tam yanmayı sağlar .1996 yılından sonra üretilen enjeksiyonlu araçlarda ise enjektörler sıra ile açılarak işlevini yerine getirmeye başlamıştır..Bu sisteme de “Sıralı Sistem “ yani İngilizce tabiri ile SEQUENTIAL GAS INJECTION sistemi denilmiştir.

Bu sistem ile dikkat edilecek bir performans kayıbı olmaz. Motora zarar verdiği söylentilerinede son veren bir sistemdir.

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Evet sıralı dönüşüm artık yarış araçlarında kullanılmaya başlandı.Burada bi abimiz Subaru İmpreza'ya taktı.Öncedende 60 kmlik rollingde elime veriyordu şimdide veriyor :D (çaktırmayın ama 90 km kalkışta her zaman üstünüm.) ama benzinin yağlayıcı özelliği var.

Mr.Fastfinger

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Marka prestiji açısından büyük otomobil üreticilerin bu duruma izin vermemesi gerekli diye düşünüyorum.Lpg takıldıktan sonra beygir gücünün arttığı yöndeki hurafelerede inanasım gelmiyo :) ( Show için takılmış buna lafım yok tabikide )

BacKDooR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mr.Fastfinger dedi ki:
Marka prestiji açısından büyük otomobil üreticilerin bu duruma izin vermemesi gerekli diye düşünüyorum.Lpg takıldıktan sonra beygir gücünün arttığı yöndeki hurafelerede inanasım gelmiyo :) ( Show için takılmış buna lafım yok tabikide )

Zaten bazı firmalar ürettikleri araçları satarken (özel üretimli olanları) bu özelliklere dikkat ediyorlar, bildiğim kadarıyla ferrari falan özel üretimlerinde şanına laf getircek bu tür uygulamaları engellemek için, seçimi dikkatli yapıyor.

Soruyordur, arabanın arkasına "miras değil alın teri" yazdıracak mısın? Hostes aranıyor yazdırıp "la kırolar ferrari alıyor" dedirtecek misin?" gibisinden. ;D