Polis Nereye Şikayet Edilir?

Reaksiyon puanı
10,315
Dalga geçer yasakları çiğer demişsin ama bunun açıklamasını yapmıştım o polisin yapması gerek uyarmak ya da direk ceza yazmak ve ilk defa çıkmıştım dışarıya 1 ay sonra falan 2. Kez o polisle karşılaşma durumum yok
Ben seni anlıyorum delikanlı, haklısın. Yalnız o polis hergün kötülerle karşılaşmaya o kadar çok alışmış ki arada bir senin gibi denk geldiği iyileri bile göremez hale gelebiliyor. Sizin ilk kez çıktığınızı, amacınızın ne olduğunu bilmesi hakkaten zor. Dedim ya, azıcık empati yaptığınızda herşey daha farklı olabiliyor.

Nixc0r

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
16,928
Dalga geçer yasakları çiğer demişsin ama bunun açıklamasını yapmıştım o polisin yapması gerek uyarmak ya da direk ceza yazmak ve ilk defa çıkmıştım dışarıya 1 ay sonra falan 2. Kez o polisle karşılaşma durumum yok
Dediğim gibi o polisler gün boyu nelerle uğraşıyorlar sarhoşu,hırsızı falan onlar hep bunun gibi insanlarla uğraşıyorlar ve biranda tüm sinirini boşaltma gereği duymuş olabilir ama polislerinde suç var tabi

Berkess

Asistan
Reaksiyon puanı
47
Herkese çok teşekkür ederim verdiğiniz tavsiyeler olsun ne yapmam ne yapmamam gerektiği konusunda yardımcı olduğunuz için bundan sonra gündemi iyi takip edicem, yanımda kameralı bir cihaz bulundurucam ve daha dikkatli olucam :D hepinize sağlıklı ve iyi günler dilerim <3.

Son düzenleme:

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Konudan bağımsız olarak ben polisleri haksız göremiyorum, küfür etmek tabii ki yakışıksız onu savunmuyorum ancak her şeyin bir sınırı var. Güya şu an yasak değil mi? Şu an sokağımız çocuk kaynıyor, sabahtan akşama kadar dışarıdalar. Yani o verilen izin çoğu için bir şey ifade etmiyor, zaten dışarıdalar her gün. Şimdi polis sürekli bu tarz şeylerle uğraşıyorsa haklı olarak bir süre sonra sinirlerine hakim olamıyor olabilir. Devlet herkesin başına bir polis dikemez, bu tarz şeylerde ricacı olur. Bu sokaktaki çocukların sorumsuz ailelerine laf geçmiyorsa polis ne yapabilir ki mesela? Biz bir şeyden ders almayı kendi başımıza gelmeden öğrenemeyecek miyiz? İlla aileden birinin yoğun bakımın tavanını izlemesi mi gerekiyor? Anlamıyorum bunu ben, daha çok şey yazılır ama neyse...
Bugün 5 yaşındaki çocuğumu 12:00'da parka görürdüm. Aylardır patladı çocuk. Baktım bizden başka kimse yok. Şok yaşar gibi oldum. Acaba parka götürmek yasak mı, dedim. 14:00 gibi park çocuk kaynadı. Eşim bir kaç arkadaşlarına; bugün (13.05.2020) 15:00'e kadar çocuklar dışarı çıkabiliyormuş, biz de çıkardık, dedi. Kadın; aa öyle miymiş, diyor. Meğer onlar sürekli çıkarıyormuş çocuğunu. Ben de yoğunluğu görünce insanlar bu fırsatı değerlendirdi zannettim. Ama alakası yokmuş. Yasağa uyan az insan varmış. Biz çıkmayınca başkaları da çıkmıyor sanıyormuşuz. Saat 15:00 oldu. Biz döndük. Daha parka gelenler vardı. İnsanlar çok umursamaz.

Şimdi polis gelip ceza yazsa polisi mi suçlayacaklar? Merak ediyorum.

Nixc0r

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
16,928
Bugün 5 yaşındaki çocuğumu 12:00'da parka görürdüm. Aylardır patladı çocuk. Baktım bizden başka kimse yok. Şok yaşar gibi oldum. Acaba parka götürmek yasak mı, dedim. 14:00 gibi park çocuk kaynadı. Eşim bir kaç arkadaşlarına; bugün (13.05.2020) 15:00'e kadar çocuklar dışarı çıkabiliyormuş, biz de çıkardık, dedi. Kadın; aa öyle miymiş, diyor. Meğer onlar sürekli çıkarıyormuş çocuğunu. Ben de yoğunluğu görünce insanlar bu fırsatı değerlendirdi zannettim. Ama alakası yokmuş. Yasağa uyan az insan varmış. Biz çıkmayınca başkaları da çıkmıyor sanıyormuşuz. Saat 15:00 oldu. Biz döndük. Daha parka gelenler vardı. İnsanlar çok umursamaz.

bende hiç çıkmadım sadece 3-4 kere çöpü bırakıp geldim cidden ben daha çok çocuk görmeyi bekliyordum

Berkess

Asistan
Reaksiyon puanı
47
Bu gidişle paparazzi bile olabilirsin! :D
XD bu arada çok yardımcı oldun teşekkür ederim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben şimdi bu mesajı yalnış anlamıyımda ne yapiyim

Bana laf atıyorsun gibi geldi ama

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415

Sürekli dışarı çıkıyorsan gocun. Ben sürekli yapanlardan bahsettim. Sürekli yapmıyorsan yanlış anlaşılacak bir durum yok.

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022

sürekli dışarı çık kuralları ihlal ediyosan laf atıyor sana

Reaksiyon puanı
10,315

Biraz hatlar karışmış olabilir gibi geldi bana. :)

Berkess

Asistan
Reaksiyon puanı
47
İzin var olduğunu duyunca tüm gün sandım yoksa çok uzun zamandır dışarı çıktığım yok meğersem tün gün değil birkaç saatmiş

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Selam, bu gün çocuklara dışarı çıkabilmeleri için sokak yasağı kısa bir zaman dilimde kalktı hangi saatler arası olduğunu bilmiyorum, tüm gün sanıyordum herneyse saat 4-5 arası kapımın önüne çıktım Top sektirmek için vb. O anda siren sesi ile polis geldi çocuklar falan kaçtı ben ne oluyo falan anlamadım durdum geldi yanıma 2 polisde bağırarak azarlayarak ve küfür ederekki ağır küfürler sansür koymuyacağım pez***nkler s**tirin gidin evinize p**ler gibi söylemlerde bulundu ve cidden o kadar bağırıryorduki kulaklarım sızladı hiçbir şey söylüyemeden hakaretlere devam etti ve bizle dalgı geçiyorsunuz falan gibi şeyler dedi ama ben yeni çıkmışım ne oluyo bilmiyorum hiçbir açıklama yapmadı ve beni zorla tehditle binama soktu ben bu 2 polisi nasıl şikayet Edebilirim eğer reşit biri gerekiyorsa ailemde beni haklı buluyor onlarda edebilir.

Yapılan Muamele vs Bunları Doğru Bulmuyorum Fakat
Suçluluğunu Suçsuzluğunla Suçlayamazsın ;)
Bilmemezliliğinden Doğan Suçuna; Gördüğün Yanlış Muamele İle Suçluluğunu Meşrulaştıramazsın.

Onlarda İnsan Gün İçinde Senin Gibi Kaç Kişiyle Uğraşıyordur Kimbilir. Öyleki Asabiyetleri ve Psikolojilerini Sen Düşün. Burda Suç Sen ve Seni Dışarı Salan Ebeveynlerinde. Şikayet Edeceksen Onları 155'Arayarak Yapabilirsin.

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338

Polis gelip ceza yazsa bu seferlik affedin, bilmiyorduk vs kılıfına girecekler. Televizyonlarda görüyoruz örneklerini. Ne denir ki, düşmanıma bile istemiyorum bu virüsü ama umarım bunlarda kendi başlarına gelmeden önce akıllanır. Özellikle 4-5 gündür ülkede gördüğüm manzaralar beni umutsuzluğa sürüklüyor.

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
Şikayet etsen bile kanıtın yok hiçbir şey olmaz eğer gerçekse olay. Yani görüntü kayıt bir şey olsa belki de ettiğinle kalırsın gibi şu an.

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
Bence uğraşma. Haklısın. Polisin öyle davranması doğru değil.

Ama sen şikayet edersen sokağa çıkma yasağını ihlal ettiğin ortaya çıkar. Sonuçta polis ceza yazmamış. Bunun üzerine 3000₺ ceza yersiniz.
Polisin sövdüğünü ispat da edemezseniz sizin aleyhinize dönebilir.
Aynen bence hiç bulaşmayın. Polisini yaptığı çok yanlış bir şey ama yukarıda dendiği gibi olayı şikayet ederseniz size ceza yazılır ve aleyhinize dönebilir.

Berkess

Asistan
Reaksiyon puanı
47
Bazı kişiler(x) suçu bende bulmuş veya ebeveynlerimde kısmen doru ama polisin suçu yok demiş ya konuyu dikkatli okumamışlar ya da demek istedikleri yasayı çiğnerseniz polis sizin annenize babanıza sülalenize sövme hakkı var konuyu biraz daha dikkatli okumanı bekliyorum 20den fazla mesaj var sen buraya 1 tanesini okuyarak cevap yazıyorsun

Polis gelip ceza yazsa bu seferlik affedin, bilmiyorduk vs kılıfına girecekler. Televizyonlarda görüyoruz örneklerini. Ne denir ki, düşmanıma bile istemiyorum bu virüsü ama umarım bunlarda kendi başlarına gelmeden önce akıllanır. Özellikle 4-5 gündür ülkede gördüğüm manzaralar beni umutsuzluğa sürüklüyor.
Bilmiyordum zaten ne kılıfından bahsediyorsun şu mesajların hepsini oku

Son düzenleme:

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Bazı kişiler(x) suçu bende bulmuş veya ebeveynlerimde kısmen doru ama polisin suçu yok demiş ya konuyu dikkatli okumamışlar ya da demek istedikleri yasayı çiğnerseniz polis sizin annenize babanıza sülalenize sövme hakkı var konuyu biraz daha dikkatli okumanı bekliyorum 20den fazla mesaj var sen buraya 1 tanesini okuyarak cevap yazıyorsun
Polisin sövmesi doğru değil. Ama senin yaptığın da doğru değil. Karşılıklı yanlışlar var.

Polisin bir şey demeden 3150₺ ceza yazmasını mı tercih ederdin? Ben çocuk olsam bunu tercih etmezdim.

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
Kardeşim bilmiyorsan kusura bakma ama uzayda falan yaşıyorsun. Elinin altında her alet var, açar bakarsın. Bilmeyebilirsin ama bu da senin sorumsuzluğun olur. Bahane olamaz.

Berkess

Asistan
Reaksiyon puanı
47
Polisin sövmesi doğru değil. Ama senin yaptığın da doğru değil. Karşılıklı yanlışlar var.

Polisin bir şey demeden 3150₺ ceza yazmasını mı tercih ederdin? Ben çocuk olsam bunu tercih etmezdim.
Ben polisin beni uyarması veya açıklama yapmasını beklerdim açıklama yaptıktan sonra ceza yazarsa bir şeyde demezdim bu benim için sıkıntı değil sıkıntı olan hiçbir şey demeden direk küfür edip zorla binaya atması konu kapansın daha yardımcı olduğun için teşekkürler

Kardeşim bilmiyorsan kusura bakma ama uzayda falan yaşıyorsun. Elinin altında her alet var, açar bakarsın. Bilmeyebilirsin ama bu da senin sorumsuzluğun olur. Bahane olamaz.
Ya arkadaş ceza yazsa ben paşa paşa cezamı yerdim benim beklediğim açıklama ve uyarı o polis ne yaptı direk küfür bağırış beni binaya attı anlamıyormusun benim ceza yemem umrumda değil