Polis Nereye Şikayet Edilir?

Berkess

Asistan
Reaksiyon puanı
47
Selam, bu gün çocuklara dışarı çıkabilmeleri için sokak yasağı kısa bir zaman dilimde kalktı hangi saatler arası olduğunu bilmiyorum, tüm gün sanıyordum herneyse saat 4-5 arası kapımın önüne çıktım Top sektirmek için vb. O anda siren sesi ile polis geldi çocuklar falan kaçtı ben ne oluyo falan anlamadım durdum geldi yanıma 2 polisde bağırarak azarlayarak ve küfür ederekki ağır küfürler sansür koymuyacağım pez***nkler s**tirin gidin evinize p**ler gibi söylemlerde bulundu ve cidden o kadar bağırıryorduki kulaklarım sızladı hiçbir şey söylüyemeden hakaretlere devam etti ve bizle dalgı geçiyorsunuz falan gibi şeyler dedi ama ben yeni çıkmışım ne oluyo bilmiyorum hiçbir açıklama yapmadı ve beni zorla tehditle binama soktu ben bu 2 polisi nasıl şikayet Edebilirim eğer reşit biri gerekiyorsa ailemde beni haklı buluyor onlarda edebilir.

Son düzenleme:

Zalkren

Asistan
Reaksiyon puanı
277
Polisi polise şikayet edersin sanırım ama çok ciddi ağır bir suç islemedikleri için bir şey olacağını sanmıyorum. Ayrıca Amerika gibi Bi ülkede polisi şikayet etmen için polisin numarasını bilmen gerekiyor(polise sorduğun taktirde söylemekte zorunlular) bizim ülkemizde nasıl işliyor bilmiyorum.

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Bence uğraşma. Haklısın. Polisin öyle davranması doğru değil.

Ama sen şikayet edersen sokağa çıkma yasağını ihlal ettiğin ortaya çıkar. Sonuçta polis ceza yazmamış. Bunun üzerine 3000₺ ceza yersiniz.
Polisin sövdüğünü ispat da edemezseniz sizin aleyhinize dönebilir.

Berkess

Asistan
Reaksiyon puanı
47
Polisi polise şikayet edersin sanırım ama çok ciddi ağır bir suç islemedikleri için bir şey olacağını sanmıyorum. Ayrıca Amerika gibi Bi ülkede polisi şikayet etmen için polisin numarasını bilmen gerekiyor(polise sorduğun taktirde söylemekte zorunlular) bizim ülkemizde nasıl işliyor bilmiyorum.
Sence haber kanallarına show fox vb. Bu durumu açıklasana ordan bir haber çıksa ne olur çünkü söylemleri gerçekten ağırdı yanımda küçük çokuklar var 10-9 yaşlarında ben 16 yaşındayım bir çoçuğa öyle bağırmaz bağırmayı geçtim küfür ediyor karşısında çoçuk olduğunun farkında değil

Berkess

Asistan
Reaksiyon puanı
47
Bence uğraşma. Haklısın. Polisin öyle davranması doğru değil.

Ama sen şikayet edersen sokağa çıkma yasağını ihlal ettiğin ortaya çıkar. Sonuçta polis ceza yazmamış. Bunun üzerine 3000₺ ceza yersiniz.
Polisin döndüğünğ ispat da edemezseniz sizin aleyhinize dönebilir.
Ah keşke Elimde video olsa

Zalkren

Asistan
Reaksiyon puanı
277
İki tarafta haklarını ararsa polis uyarı alır amirinden sen de ceza ödersin sokağa çıkma yasağına uymadığını için

Berkess

Asistan
Reaksiyon puanı
47
doğru söylediğini bile bilemiyoruz. insanlar bu tarz paylaşımlardan dolayı itham altında kalıyor.

eğer doğru ise polis çok büyük bir ayıp yapmış.

eğer değil ise senin ayıbın daha büyük.
1 saat önce falan yaşadım olayı neden yalan söylüyeyimki?

Reaksiyon puanı
5,164
Polisler insaniyet göstermişlerde 3000tl ceza kesmemişler. Açıkcası ben bir polisin mesleğini riske atarcasına bağıra çağıra küfür edeceğini düşünmüyorum. Hayır bunu niye yapsın köşedeki bir yerlere sürülmek için mi? Maaş cezası almak için mi? Neden?

Ama gerçekten hakaret varsa elbetteki cimere şikayet etmelisiniz. Tabi bunu kanıtlamanız gerekir.

Aklıma bu geldi

Sürün beni amirim Anadolu'nun her köşesinde göreve hazırım Yeter ki beni bu İstanbul'dan kurtarın:D

Son düzenleme:

Berkess

Asistan
Reaksiyon puanı
47
Polisler insaniyet göstermişlerde 3000tl ceza kesmemişler. Açıkcası ben bir polisin mesleğini riske atarcasına bağıra çağıra küfür edeceğini düşünmüyorum. Hayır bunu niye yapsın köşedeki bir yerlere sürülmek için mi? Maaş cezası almak için mi? Neden?

Aklıma bu geldi:D

Hiçbir fikrim yok ama büyük ihtimal o polis öncedende böyle şeyler yapmış şikayet edilmemiş bir şey olmamış bunun verdiği güven ile böyle söylemlere devam ediyor olabilir

Nixc0r

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
16,928

Ama gerçekten hakaret varsa elbetteki cimere şikayet etmelisiniz. Tabi bunu kanıtlamanız gerekir.

Aklıma bu geldi:D

Belkide o polis bu baskıyı kaldıramamıştır sonuçta hergün kimlerle uğraşıyorlar kim bilir ve biranda tüm sinirini göstermiş olabilirler

KamtariR

Profesör
Reaksiyon puanı
2,905
1 saat önce falan yaşadım olayı neden yalan söylüyeyimki?
konu seninle alakalı değil kardeşim. dünyada neler neler var.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 16 yaşındaki bir çocuğun çektiği TikTok videosu ortalığı karıştırdı. Sosyal medyada yayınlanan videoda fakir olduğunu ve yardım istediğini söyleyen çocuğun kolejde okuduğu ve paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Ünlü sanatçı Haluk Levent’in açıklamasından sonra açıklama yapan çocuk herkesten özür diledi.

Berkess

Asistan
Reaksiyon puanı
47
konu seninle alakalı değil kardeşim. dünyada neler neler var.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 16 yaşındaki bir çocuğun çektiği TikTok videosu ortalığı karıştırdı. Sosyal medyada yayınlanan videoda fakir olduğunu ve yardım istediğini söyleyen çocuğun kolejde okuduğu ve paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Ünlü sanatçı Haluk Levent’in açıklamasından sonra açıklama yapan çocuk herkesten özür diledi.

Hmm anladım, inanır inanmazsın bu da sana kalmış elimde video olsaydı atardım keşek o an video çekseydim :/

Son düzenleme:

Livia sas Junius

Profesör
Reaksiyon puanı
1,561
tavsiye, polisle ne zaman isin olursa kayit yapan bir cihazin olsun.

Livia sas Junius

Profesör
Reaksiyon puanı
1,561
oyle bir imkanin yoksa bile sakinligini koruyup haktan hukuktan yasadan anladigin imajini verirsen daha duzgun davraniyorlar.

Berkess

Asistan
Reaksiyon puanı
47
Reaksiyon puanı
10,315
Belkide o polis bu baskıyı kaldıramamıştır sonuçta hergün kimlerle uğraşıyorlar kim bilir ve biranda tüm sinirini göstermiş olabilirler
Katılıyorum... Ya bizler hep normal, iyi insanlarla muaşeret ederiz, binde bir kötülerle yüzyüze geliriz, o da şikayetle falan biter... Ama bir polis görevde olduğu sürece kötülerle karşılaşır. Ne kadar hırsız, arsız, kanunsuz, hain, bölücü, terörist varsa bu adamlara kan kusturur.

Onların verdiği stres bir yana bir de sizler dalga geçer gibi yasakları çiğner dışarılarda top koşturursanız e biraz da onları anlamak lazım değil mi yahu? Ha küfür elbette doğru değil, o konuda ayıp etmiş ama dediğim gibi biraz da empati yapmak lazım.

Ha bir de şu var, çocuklar dışarıda gürültü yapınca o polisi oraya çağıran birileri vardır mutlaka. Yaşlılar gürültüye per tahammül etmiyor, anında telefona asılıyorlar. Bunu da unutmamak lazım. :)

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
Hiçbir şey söylüyemedim direk küfür hakaret bağırış binaya attı beni
Mesaj otomatik birleştirildi:

16
Bugün sokağa çıkma izni 0-14 yaş grubu için verildi yani sen bu kapsamda değildin. Duble ihtar yapmış oluyorsun. Ne olursa olsun polisin özellikle senin yaşında birine küfür etmesi doğru değil ancak elinde kanıtın yok dolayısıyla bir şey yapamazsın. Polis sana ceza yazmaz yaşından dolayı ancak ailene yazabilirdi, yazmadıkları için şanslı gör kendini ve bir dahaki sefere daha dikkatli olup böyle şeylerle karşılaşmamak istiyorsan gündemi daha iyi takip et. 15 Mayıs Cuma günü 11-15 saatleri arasında dışarı çıkıp sosyal mesafeni koruyarak oynayabilirsin, kendine iyi bak.

Berkess

Asistan
Reaksiyon puanı
47
Katılıyorum... Ya bizler hep normal, iyi insanlarla muaşeret ederiz, binde bir kötülerle yüzyüze geliriz, o da şikayetle falan biter... Ama bir polis görevde olduğu sürece kötülerle karşılaşır. Ne kadar hırsız, arsız, kanunsuz, hain, bölücü, terörist varsa bu adamlara kan kusturur.

Onların verdiği stres bir yana bir de sizler dalga geçer gibi yasakları çiğner dışarılarda top koşturursanız e biraz da onları anlamak lazım değil mi yahu? Ha küfür elbette doğru değil, o konuda ayıp etmiş ama dediğim gibi biraz da empati yapmak lazım.

Ha bir de şu var, çocuklar dışarıda gürültü yapınca o polisi oraya çağıran birileri vardır mutlaka. Yaşlılar gürültüye per tahammül etmiyor, anında telefona asılıyorlar. Bunu da unutmamak lazım. :)
Dalga geçer yasakları çiğer demişsin ama bunun açıklamasını yapmıştım o polisin yapması gerek uyarmak ya da direk ceza yazmak ve ilk defa çıkmıştım dışarıya 1 ay sonra falan 2. Kez o polisle karşılaşma durumum yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bugün sokağa çıkma izni 0-14 yaş grubu için verildi yani sen bu kapsamda değildin. Duble ihtar yapmış oluyorsun. Ne olursa olsun polisin özellikle senin yaşında birine küfür etmesi doğru değil ancak elinde kanıtın yok dolayısıyla bir şey yapamazsın. Polis sana ceza yazmaz yaşından dolayı ancak ailene yazabilirdi, yazmadıkları için şanslı gör kendini ve bir dahaki sefere daha dikkatli olup böyle şeylerle karşılaşmamak istiyorsan gündemi daha iyi takip et. 15 Mayıs Cuma günü 11-15 saatleri arasında dışarı çıkıp sosyal mesafeni koruyarak oynayabilirsin, kendine iyi bak.
Haklısın ama dediğim gibi polisin uyarı yapması veya ceza yazması gerekti küfür edip beni binaya atma hakkı yok tavsiyen için saol

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
Konudan bağımsız olarak ben polisleri haksız göremiyorum, küfür etmek tabii ki yakışıksız onu savunmuyorum ancak her şeyin bir sınırı var. Güya şu an yasak değil mi? Şu an sokağımız çocuk kaynıyor, sabahtan akşama kadar dışarıdalar. Yani o verilen izin çoğu için bir şey ifade etmiyor, zaten dışarıdalar her gün. Şimdi polis sürekli bu tarz şeylerle uğraşıyorsa haklı olarak bir süre sonra sinirlerine hakim olamıyor olabilir. Devlet herkesin başına bir polis dikemez, bu tarz şeylerde ricacı olur. Bu sokaktaki çocukların sorumsuz ailelerine laf geçmiyorsa polis ne yapabilir ki mesela? Biz bir şeyden ders almayı kendi başımıza gelmeden öğrenemeyecek miyiz? İlla aileden birinin yoğun bakımın tavanını izlemesi mi gerekiyor? Anlamıyorum bunu ben, daha çok şey yazılır ama neyse...