Poco X3 mü ? Reno 4 mü ?

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Kamera önceliğinden kastettiğiniz sadece fotoğrafsa Realme 7 Pro alabilirsiniz ama hem fotoğraf hem video performansına önem veriyorsanız M51'in bu fiyatlarda alabileceğiniz cihazlar arasında kamerada en iyisi olduğunu düşünüyorum.

SsametÖzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Ortalama diyebilirim. DH Forum'da bazı arkadaşlar performansı iyileştirmek için Google Camera yüklüyorlardı. Zaten bu cihazın en büyük farkı pili.
Anladım pili zaten 7000 mah sanırım. Benim için pil önemli, şarj sıkıntısı çekmiyim diyen biri zaten direk M51 almalı :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynen almışken realme 7 pro alınır ben açıkçası realme 7 pro çıktıktan sonra realme 6 pronun fiyatını 2900 3000 kere düşer diye düşünüyordum zaten o fiyata düşse ilk onu öneririm
Evet eski modellerin bile fiyatı kolay kolay düşmüyor maalesef hatta artıyor bazı modellerde

SsametÖzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Kamera önceliğinden kastettiğiniz sadece fotoğrafsa Realme 7 Pro alabilirsiniz ama hem fotoğraf hem video performansına önem veriyorsanız M51'in bu fiyatlarda alabileceğiniz cihazlar arasında kamerada en iyisi olduğunu düşünüyorum.
Hem fotoğraf hem video performansı iyi olsun istiyorum açıkcası. Sadece kamera olsa dediğiniz gibi realme 7 pro düşünülebilir mantıklı. M51 i bir kaç kişi daha tavsiye etti onu da ekledim listeye. Teşekkürler.

Fiyat performans anlamında daha iyi...
Demek istediğinizi anladım fiyat performans olarak daha iyi. İphone 11 veya 11 pro fiyat performans kategorisine girmiyor sadece durum bu :) Yoksa parası olan iphone 11 alır hatta 12 alır rahatına bakar.

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Hem fotoğraf hem video performansı iyi olsun istiyorum açıkcası. Sadece kamera olsa dediğiniz gibi realme 7 pro düşünülebilir mantıklı. M51 i bir kaç kişi daha tavsiye etti onu da ekledim listeye. Teşekkürler.
Rica ederim. Youtube'da kamera karşılaştırma videolarını izlemenizi öneririm. M51'in kamerası fiyatına göre gerçekten başarılı.

SsametÖzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Rica ederim. Youtube'da Kamera karşılaştırma videolarını izlemenizi öneririm. M51'in kamerası fiyatına göre gerçekten başarılı.
İzliyorum izlemem mi hatta o kadar çok inceleme videosu izledim ki kararsız ortada kaldım belki de :) M51 videolarına biraz daha bakıcam

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Tüm özellikler tabiki önemli ama ben kameraya daha çok önem veriyorum daha çok kullanıyorum. Kamera için hangisi alınır ? X3 şuan 3200 TL civarlarında Reno 4 3800 TL civarlarında. 600 TL daha çıtayı yükseltmeye değer mi Reno 4 ?
İkisi arasında Reno 4.Kamerada çok iyi video performansı bekliyorsan bütçeyi 4500 TL ye çıkarıp Se 2020 yada Note 10 lite almanı tavsiye ederim.

Arkadaşımda var, yanyana koyduk... iPhone kamerasını neredeyse hep aynı Megapixel'de koyuyor geliştirmiyor. Youtubedan videolara da bakabilirsin
Kamerada megapiksel fotoğrafın kalitesini belirlemez.Megapiksel fotoğrafın boyutunu ve uzaktaki detayları belirler.Kamerada Yazılım,sensör ve lens kalitesi fotoğrafın kalitesini belirler.11 pro max Piyasanın en iyi fotoğraf çeken 5-6 cihazından biri.Xiaominin kamera yazılımı iyi değilken nasıl böyle bir yorum yapıyorsun anlamakta zorlanıyorum.

Son düzenleme:

SsametÖzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
İkisi arasında Reno 4.Kamerada çok iyi video performansı bekliyorsan bütçeyi 4500 TL ye çıkarıp Se 2020 yada Note 10 lite almanı tavsiye ederim.
Tavsiye için teşekkürler. Şu durum oluyor ben de zaten telefon almak için inceleme araştırma aşamasında ; mesela 3200 TL ye çıkmışken reno 4 için 3700 e de çıkarım diyorum. 3700 e çıkmışım biraz daha zorlayım 4500 e note 10 lite alırım diyorum. 4500 e çıksam mesela bu sefer şu ara iyi indirimde olan galaxy s10 plus için 5000 e çıkardım o kesin. Ama daha da çıkmam çünkü bunun sonu yok gibi :)

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Tavsiye için teşekkürler. Şu durum oluyor ben de zaten telefon almak için inceleme araştırma aşamasında ; mesela 3200 TL ye çıkmışken reno 4 için 3700 e de çıkarım diyorum. 3700 e çıkmışım biraz daha zorlayım 4500 e note 10 lite alırım diyorum. 4500 e çıksam mesela bu sefer şu ara iyi indirimde olan galaxy s10 plus için 5000 e çıkardım o kesin. Ama daha da çıkmam çünkü bunun sonu yok gibi :)
4500 e Note 10 lite önermemdeki sebep video performansının çok iyi olması.3700 bandındaki cihazların hiçbiri çok iyi video çekmiyor ve hiçbirinde kamerada ois yok.

Optikiyaza

Profesör
Reaksiyon puanı
720
Ben kasası plastik olan telefon alınmaz diye biliyordum. Plastik olması alınmaz uapar mı?

Kılıfla evet giderilir ama soğutma anlamında nasıl olur?

emregck

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Tüm özellikler tabiki önemli ama ben kameraya daha çok önem veriyorum daha çok kullanıyorum. Kamera için hangisi alınır ? X3 şuan 3200 TL civarlarında Reno 4 3800 TL civarlarında. 600 TL daha çıtayı yükseltmeye değer mi Reno 4 ?
reno 4 bir amiral gemisi ve uzun yıllar kullanabilirsin bence reno 4

SsametÖzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8

LoKi*

Doçent
Reaksiyon puanı
486
600₺ az bir meblağ değil, Poco X3 kullanıcısıyım yazılımsal problemleri var (önemsiz)

Mesela şarj olurken bazen göstergesi yanlış gösteriyor şarj 100 gözüküyor çıkarıyorsun 98 sonra tekrar takıyosun 93 gibi

Bi kaç yazılımsal sorunu daha vardı formatladım düzeldi bir daha yapmadı.

Onun dışında mükemmel ben çok memnunum.

64 Mp kamerası aşırı iyi çekiyor iPhone 11 Pro Max kamerasıyla eşdeğer.

Sesi çok yüksek ve kaliteli, arkası titriyor (oyunlarda his vermek amaçlı)

Bataryası da iyi 1 saat wild rift oynadım 1 saat pubg oynadım sürekli telefon elimde 4 saat 36 dakikadır oynayıp mesajlaşma vs yapmışım 3 saat 5 dakika da normal kalmış telefon, şuan şarjım %44 bu değerleri de iPhone 11 Pro maxle kıyasladım bataryada da daha iyi

Donma kasma hiç rastlamadım 6 GB ramin genelde 3.7 / 4 Gb boş kalıyor.

Yazılımsal küçük hatalar harici çok iyi telefon bence 600₺ ekstra vermeye değmez ki ben OPPO' ya pek güvenen biri değilim XİAOMİ daha güvenilir bir marka bence...
11 pro max ile es değer mi ? ironic.

4500 tl ye galaxy note 10 lite öneririm

İkisi arasından reno 4 derim kamerasi daha iyidir

SsametÖzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
4500 tl ye galaxy note 10 lite öneririm

İkisi arasından reno 4 derim kamerasi daha iyidir
4500 e çıkmak biraz daha zaman alabilir tabi 3800 bile zorken benim için. O zaman diliminde telefon fiyatlarının düşmesini umut ederim ama maalesef çok nadir düşüyor fiyatlar. Bir de yeni yılda telefonlar da dahil bir çok elektronik ürüne yüzde 9 zam haberini gördüm geçenlerde. Bırak düşmeyi biraz daha artıcak fiyatlar sanırım. :/