Rehber POCO F3’e MIUI 13 yükledik! – EU Rom çok iyi olmuş!

  • Konuyu başlatan Yiğit Can Polat
  • Başlangıç tarihi

Bu konuyu okuyanlar

Y

Yiğit Can Polat

SDN Okuru
Xiaomi'nin alt markası POCO'nun sevilen modellerinden POCO F3'e MIUI 13 yükledik ve inceledik! İşte kurulum rehberi!

POCO F3’e MIUI 13 kurduk!
Dilerseniz sözü uzatmadan sizleri videomuz ile baş başa bırakalım. İyi seyirler.

MIUI 13 özellikleri​

Özellikle tasarımsal anlamda ciddi yenilikler ile gelen MIUI 13, buna ek olarak optimizasyon ve performans anlamında da ciddi geliştirmelerle geliyor. İşte Xiaomi‘nin yeni Android 12 tabanlı arayüzünün sahip olduğu tüm yenilikler ve özellikler.

MIUI 13 ile performansa vurgu yapan Xiaomi, MIUI 12’ye kıyasla yaklaşık yüzde 52 daha verimli bir deneyim vaat ediyor. 12.5 ile kıyaslandığında ise bu oran yüzde yüzde 20 ila 26 arasında seyrediyor. Bu duruma rağmen optimizasyon kısmında iyileştirmeler ile pil tüketiminde denge sağlanmış durumda.

Konum ve saat gibi çeşitli etkenlere bağlı olarak kullanmadığımız uygulamaları tespit eden arayüz, bunları kapatarak güç tüketiminin önüne geçiyor. Bunun dışında MIUI 13, daha iyi enerji tasarrufu modu, akıllı araçlar, Android 12 ve sanal ram uzantısını da Xiaomi telefonlara getirecek.

MIUI 13’ün akıcılığındaki en önemli etken ise Focus Computing 2.0’ın desteği. Sistem yalnızca tam ekran hareketleri gibi temel senaryoları algılamakla kalmıyor, aynı zamanda üçüncü parti uygulamalar hızlı optimizasyon sağlıyor. Bu da kullanımdaki akıcılığını büyük ölçüde artırır.

Güvenlik ile ilgili çalışmalar yürüten Xiaomi, “elektronik sahtekarlık koruması” adı verilen yeni sistemini tanıttı. Üç adımdan oluşan bu sistem, kullanıcıların sadece yüzünü değil, vücudunun üst kısmı gibi diğer fiziksel özelliklerini de kaydediyor. Böylelikle benzer yüze sahip olan insanlar bile telefonunuzu açamıyor.

Bu sayede şirket, hali hazırda sunduğu yüz tanıma teknolojisinde çok daha başarılı sonuçlar verebiliyor. Aynı zamanda yeni güvenlik özelliklerini tanıtan şirket, kimlik kartı fotoğrafları ve kredi kartı bilgileri gibi bilgiler gönderirken MIUI 12.5’ten daha güvenli olduğunu vaat ediyor. Son eklenen güvenlik özellikleri, özellikler Apple’ın iOS 15 ile getirdiği seçenekleri kullanıcılara anımsattı.

Kaynak: POCO F3'e MIUI 13 yükledik! - EU Rom çok iyi olmuş!
 

James Howlett

Profesör
Katılım
26 Ekim 2020
Mesajlar
4,935
Reaksiyon puanı
4,253
Puanları
113
Yaş
35
Redmi note 10 pro üvey evlat herhalde
 
Üst