Playstation 5 Bomba gibi geliyor !!!

Bu konuyu okuyanlar

_MusTy_

Müdavim
Katılım
31 Ağustos 2019
Mesajlar
1,976
Reaksiyon puanı
1,308
Puanları
113
Yaş
19
Sony Playstation 5 özellikleri:
  • Eski nesil oyunlarla uyumlu olacak,
  • Sanal gerçekliği bir adım öteye taşıyacak,
  • Işın izleme teknolojisine sahip olacak,
  • Özel üretilmiş bir ses yongasına sahip olacak,
  • Bekleme ekranlarını saliseler ile ölçtürtecek bir SSD’si olacak,
  • 8K çözünürlük desteği olacak.
Evet, böyle bakılınca gayet güzel görünüyor. Ancak ayrıntıya inildiği zaman daha da güzel olma ihtimali kalp hızını arttırıyor. İlk olarak eski nesil oyunlarla uyumlu olacak olması çok büyük bir artı. Yani Playstation 5 almak için Playstation 4’ünü satmak isteyenlerin eski oyunlarını bitirmek için beklemeleri gerekmeyecek.

Sanal gerçeklik tarafında ise hali hazırda mevcut olan VR seti ile uyumluluk korunuyor. Ancak kablosuz PSVR 2 tarzında bir ürün çıkacağı da söylentiler arasında. PS5 mimarı olarak geçen Mark Cerny, bu aşamada VR stratejileriyle alakalı ser verip sır vermiyor. Ancak VR teknolojisinin kendileri için epey önemli olduğunu da vurgulamayı ihmal etmiyor.

Bir oyun konsolu olarak, ışın izleme desteği sunacak olması şaşırtmayabilir. Ancak bunun oyun deneyimine katkısı oldukça olumlu olacak. Bir diğer olumlu etki, kulaklıkla oyun oynamayı sevenler için kullanılan yeni ses yongası olacak. Ancak en büyük yeniliklerden bir tanesi, Marvel’s Spider-Man testinde yükleme ekranındaki bekleme süresini tamı tamına 18 kat düşürmeyi başaran SSD olacak.

PlayStation 5 ile gelecek yeni oyun kolu DualShock 5 nasıl olacak?
playstation 5 devkit

İlk olarak şunu söyleyelim. “Dualshock 5” henüz resmîleşmiş bir isim değil. Ancak Sony’nin geçmişteki isimlendirme stratejisine bakacak olursak yeni kontrolcüsünün isminin Dualshock 5 olacağını söylemek şimdilik en mantıklı tahmin. Peki ismi belli olmayan bu kontrolcüde kullanıcıları ne gibi yenilikler bekliyor?

Öncelikle arka tarafta bulunan L2 ve R2 isimli tetik tuşlarının uyarlanabilir olacağını söyleyelim. Uyarlanabilir olmasının faydası şu olacak: Oyun yapımcıları tetik tuşlarının dirençlerini farklı seviyelerde düzenleyebilecek. Yani oyunda bir ok atarken, yay gerildikçe L2 tuşuna uygulanması gereken güç artarken, oku bıraktığınız zaman tuşun gösterdiği direnç azalabilecek.

Bir diğer geliştirme, kontrolcünün titreşim kalitesini hedef alıyor. Gelişmiş bir titreşim teknolojisi sayesinde, çimen zeminde, kum zeminde ya da düz bir yolda araba sürmenin kontrolcüye etkisi birbirinden farklı olacak. Daha uzun bir batarya ömrüne, USB Type-C türünde bir girişe ve geliştirilmiş hoparlörlere sahip olan Dualshock 5, test edenlerin söylediğine göre Dualshock 4’ten görünüş olarak çok farklı olmayacak.

Tasarım açısından tepki toplasa da Dualshock 5'i anlata anlata bitirmek zor:
dualshock 5

Yukarıda gördüğünüz fotoğraf, bundan aylar öncesinde yaşanan bir sızıntıya ait. Sony, hazırladığı her yeni Playstation için geliştiricilere göndereceği bir sürüm hazırlar. Yaşanan sızıntı ise, fotoğrafta görünen kutunun aslında Playstation 5 için hazırlanan geliştirici sürümü olduğu yönünde.

Kutunun önünde duran kontrolcünün ise yeni nesil Dualshock olduğu iddiaları bir dönem interneti kasıp kavurmuştu. Fotoğrafta göründüğü gibi, Dualshock 5’in dokunmatik yüzey yerine bir nevî dokunmatik ekrana sahip olması bekleniyor. Tasarım yönünde Dualshock 4’ten daha köşeli bir yaklaşım izlenmesi de bizce oldukça şık durmuş.

Ancak bu sızıntı gerçeği yansıtıyor olsa bile, Sony’nin geliştiricilere yolladığı sürümle satışa çıkardığı sürüm arasında küçük de olsa farklılıklar olacağını söylemekte fayda var. Bu farklılıklar geçmişte geliştirme amaçlı oldu. Bu sefer ne gibi değişiklikler olacağını konsol satışa çıktığı zaman göreceğiz.

Playstation 5 ne zaman çıkacak?
playstation 5 pre order

En büyük merak konularından biri her zamanki gibi çıkış tarihi. Bu konuda yapılan resmî açıklama, Playstation 5’in 2020’nin Ekim ve Aralık ayları arasında çıkacağı yönünde. Ancak ne yazık ki henüz Sony tarafından açıklanan daha net bir tarih mevcut değil.

Peki Türkiye’de Sony garantili olarak çıkması için ne kadar beklemek gerekecek? 15 Kasım 2013 tarihinde çıkış yapan Playstation 4, Türkiye marketine bundan 1 ay sonra, 13 Aralık 2013’te giriş yapmıştı. Muhtemelen Playstation 5 için bu süreden bile az beklememiz yetecek.

PlayStation 5 fiyatı:
playstation 5 fiyatları teknosa

Playstation 5 için Sony tarafından yapılmış net bir ücret açıklaması yok. Ancak bu geçmişten hareketle yapılan tahminlerin doğruluk payına gölge düşürmüyor. Tahminlerin geneli 499 doları işaret ediyor. Biz de bu fiyat üzerinden Türkiye pazarı için vergiler ve satıcı payı dahil bir fiyat tahmininde bulunabiliriz.

Günümüz kuru (5.80 TL) ile yaptığımız hesaplamaya göre, 499 dolar fiyat etiketiyle satılacak olursa, Türkiye’de yaklaşık 6.700 TL gibi bir fiyata sahip olacak. Tabii bu fiyatın bir tahmin olduğunu belirtelim. Sony’nin Türkiye pazarında uygulamayı planladığı farklı bir fiyatlandırma olması durumunda kullanıcı açısından olumlu bir değişiklik görülebilir.

Playstation 5 oyunları:
playstation 5 oyunları

  • Call of Duty: Black Ops 5
  • Horizon Zero Dawn 2
  • Cyberpunk 2077
  • Ghost of Tsushima
  • Final Fantasy VII Remake
  • The Elder Scrolls VI
  • Death Stranding
  • Spider-Man 2
  • GTA VI
  • Assassin’s Creed Kingdom
Heyecanlanmanıza engel olmak istemiyoruz ancak belirtmemiz gereken önemli bir şey var. Bu oyunların Playstation 5’e çıkış yapacağı kesin değil. Yani bazıları yeni konsola çıkış yaparken, bazıları yapmayabilir. Ancak bu tarz oyunları Playstation 5’te görebileceğimize dair büyük ipuçları var.

Bu ipuçlarından bir tanesi, Sony’nin Playstation 5 prototipi diyebileceğimiz ilk sürümlerini oyun yapımcılarına çoktan göndermiş olması. Yani Sony, hızlı bir çıkış yapmayı planlıyor. Bunun için de oyun yapımcılarının konsolu daha iyi tanımaları ve hazırlık yapmaları için onlara önceden “Bakın arkadaşlar, olayımız bu.” tadında bir hareketle Playstation 5’in erken aşama hâlini gönderdi.

Yeni Playstation’ın göz dolduran konsept tasarımı:
playstation 5 tasarım

Sony, Playstation’ın son üç modelinde artan sayıda sıra kullanarak bir çizgi oluşturdu. Yani Playstation 3 tek bir sıradan oluşuyordu, Playstation 4 çift sıradan oluşuyordu ve Playstation 4 Pro ise 3 sıradan oluşuyordu. Yani teknoloji devinin her yeni modelde, yeniliği sayılarla anlatmak gibi bir huyu var.

Playstation 5 için de dört katmanlı bir tasarım kullanmak yerine, konsolun üst kısmını kaplayan, Roma rakamıyla 5’i ifade eden “V” ibaresini kullanacağı konuşuluyor. Hatta sadece yalnızca konuşulmakla kalmıyor, aynı zamanda Sony’nin aldığı bir patentle birlikte ortaya çıktığı için de oldukça güçlü bir iddia gözüyle bakılıyor.

Gördüğünüz gibi ps5 bomba gibi geliyor umarım fiyatı biraz daha makul olur ve satın alma fırsatımız olur
 

_MusTy_

Müdavim
Katılım
31 Ağustos 2019
Mesajlar
1,976
Reaksiyon puanı
1,308
Puanları
113
Yaş
19
2070 Ti la eş performans bekleniyor ps5 de
 

Logithx

Müdavim
Katılım
2 Ocak 2008
Mesajlar
4,554
Reaksiyon puanı
2,104
Puanları
113
8k çözünürlük olsa ne olacak 8k televizyon fiyatlarına bir bakın play station 5'in 10 katı olur fiyatı..
 
Son düzenleme:

_MusTy_

Müdavim
Katılım
31 Ağustos 2019
Mesajlar
1,976
Reaksiyon puanı
1,308
Puanları
113
Yaş
19
4 Pro zaten 4K'da 30+ FPS veriyor 5 nasıl veremesin :D Ayrıca PS5'in Xbox X'ten güçlü olacağını hepimiz biliyoruz ki bence 4K 60 FPS verebilecek bir konsol olacak.
Yok hocam 4k yi monitör bulamıyoruz anlamında dedim :) bence 8k yi 30fps vercek
 

Oriolus Belası

Asistan
Katılım
5 Mart 2015
Mesajlar
173
Reaksiyon puanı
116
Puanları
43
Ondan 30fps bile yapamaz diyorum zaten SLİ rtx 2080ti 8k DX12 60fps zor başardı ekran kartının yarı fiyatına ps'mi yapacak.
Sony zaten ps ın kutusundan kar etmiyor. Asıl karı oyunlar üzerinden ediyor.


Ps4 ün ilk çıktığı zamaki performansı ile o dönemin ekran kartlarını kıyaslarsanız dediğimi daha iyi anlarsınız.
 

_MusTy_

Müdavim
Katılım
31 Ağustos 2019
Mesajlar
1,976
Reaksiyon puanı
1,308
Puanları
113
Yaş
19
Sony zaten ps ın kutusundan kar etmiyor. Asıl karı oyunlar üzerinden ediyor.


Ps4 ün ilk çıktığı zamaki performansı ile o dönemin ekran kartlarını kıyaslarsanız dediğimi daha iyi anlarsınız.
Ayn katılıyorum adamlar oyundan kazanıyor konsolu maliyetine satıyor
 

yusufozkan58

Müdavim
Katılım
27 Ocak 2019
Mesajlar
3,037
Reaksiyon puanı
1,393
Puanları
113
Yaş
22
500 dolarla çıkamaz xbox varken . Max 449 dolar yada 399 dolar olur .
 

Özgür Ç..

Müdavim
Katılım
18 Eylül 2018
Mesajlar
6,136
Reaksiyon puanı
6,466
Puanları
113
Kolsolcu değilim grafik düşük şekilde 4k olsa ne olur.
 

Özgür Ç..

Müdavim
Katılım
18 Eylül 2018
Mesajlar
6,136
Reaksiyon puanı
6,466
Puanları
113
Ps4 pro bile 4k oynatıyordu 8k oynatması beklenen ps5 mi 4k yı düşük ayarlarda oynatacak cidden komiksin
Oyun konsollara özel yapıldığı için bilgisayardaki 4k ultra ile konsoldaki 4k farklı hatta bunun için testler bile var.

Bak burda ⏬

 

Logithx

Müdavim
Katılım
2 Ocak 2008
Mesajlar
4,554
Reaksiyon puanı
2,104
Puanları
113
Bilgisayarın yanından geçemez..
 
Üst