PlayStation 3'e Yepyeni Güncelleme

Bu konuyu okuyanlar

Alengirli

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2007
Mesajlar
5,270
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Blu-ray 2.0 ya da BD-Live olarak adlandırılan yeni biçim tanımlamasının piyasaya sürülmesine günler kala, Sony yeni PS3 güncellemesini duyurdu.

PlayStation 3 için uzun süredir beklenen güncellemeleri de içinde bulunduracak olan bu paketin sürümü 2.20. Bu ay içerisinde güncelleme yapılabilecek olan yeni sürümde birçok eksiklik tamamlanıyor. PS3 sistemlerinde DivX ve WMV desteğinin yanı sıra PS3 ile PSP arasındaki etkileşimi artıran özelliklerin de geliştirildiği güncellemenin getirdiklerini kısaca sıralamak gerekirse;

- Yeni eklenecek olan "Resume Play" özelliği ile birlikte Blu-ray ve DVD filmleri izlerken filmin yarıda kalması durumlarında, diski çıkartsanız bile tekrar aynı disk takıldığında filme kaldığı yerden devam edebiliyor.

- "Audio Output Device" özelliği Remote Play ayarlarıyla ilgili bir seçenek olacak. Kısaca PS3'ünüz ile birlikte bir PSP kullanıyorsanız, PlayStation 3 üzerinden çaldığınız müzikleri uzaktan yönetebileceksiniz.

- PS3 işletim siteminin Internet tarayıcısı güncellenecek: Internet sayfalarında bulunan videoların sadece doğrudan bağlantılı olanlarını izlenebilecek vee bunun yanı sıra tarayıcının sayfa görüntüleme hızında artışlar olacak.

- 2 GB ve daha büyük dosya boyutlarına sahip DivX ve WMV biçimindeki videolara destek verilecek.

- "Mosquito Noise Reduction" Audio Video ayarları bölümüne eklenecek ve DVD/BD oynatıcısı ile çalıştırılan filmlerde daha yüksek kalite elde edilecek.

- PSP ve PS3 arasındaki kablosuz bağlantı sayesinde iki cihaz arasında fotoğraf ve benzeri dosya kopyalama ve diğer işlemlerde güncellemeler sisteme dahil olacak.

PS3 için yapılan bu güncellemeler biraz da geç de olsa artık "Hiç yoktan iyidir!" dememize neden oluyor. Özellikle PSP ve PS3 arasındaki güncellemeler bazen Sony'yi gülünç hallere düşürüyor denilebilir.

playstation-toplu.jpg

Yazan: Güren Gürsel
SDN - http://shiftdelete.net
 
Üst