Piyasa Bülteni !!

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
EUR / USD
index.2.jpg

Yorum:
Yardım paketinin imzalanmasıyla yukarı doğru gapli bir açılış sergileyen EURUSD paritesi, anlaşmanın olumlu havasını çok kısa bir süre kullanabilmiştir ve Çin’den gelen haberler ile olumlu hava bir anda dağılmıştır. Çin Merkez Bankası’ndan gelen enflasyona yönelik zorunlu karşılık oranlarının artırılması, global ticaretin geleceğine ilişkin endişeleri artırmıştır. Bütün bunların ışığında EURUSD paritesine ilişkin genel beklentimiz olan aşağı yönlü trend düşüncemizi korumaktayız. Tepki alımlarının 1,3440 seviyelerine kadar gerçekleşeceğini düşünmekteyiz ve iyi bir satış fırsatıdır. Gün içine bakacak olursak; destek seviyelerimiz, 1,3202-1,3183 ve 1,3160’dır. Gün içi dip noktamız ise 1,3122’dir. Yukarı hareket durumunda ise 1,3266-1,3275 ve 1,3305’dır. Gün içi tepe noktamız ise 1,3346’dır.Veri açısında ise EURUSD için oldukça yoğun bir gündem bizleri beklemektedir. ABD ve Avrupa’dan gelecek olan imalat sektör rakamları ekonomik toparlanmanın hızı hakkında bizlere fikir verecektir. Aynı zamanda ABD tarafından gelecek olan kişisel gelir-harcamalar ve inşaat onayları önem derecesi yüksek verilerdir.Teknik göstergeler günlüklerde aşırı satım sınırında olup yukarı yönlü dönüş yapmaya çalışmaktadır, haftalıklarda ise aşırı satım bölgesindedir.

SAT sinyali başlamıştır. Ancak 1,3266 seviyesinin yukarı doğru kırılması durumunda AL sinyali gelecektir.

Gün içi olası hareket alanı:
1,3122 - 1,3346 seviyeleri arası

USD / TRY
yeni_s6.jpg

Yorum:
Türk Lirası’nda yaşanan kuvvetli yapısını ve güvenirliliğini halen sürdürmeye devam etmektedir. Çin tarafından gelen haberler ile global piyasalarda güç kazanan dolar, diğer para birimleri karşısında gösterdiği performansı Türk Lirası karşısında sürdürememektedir. USDTRY paritesi açısından ABD tarafından gelecek olan verileri dikkatle takip etmeliyiz. Gün içi direnç noktalarımız, 1,4893-1,4932 ve 1,4978’dir. Aşağıda ise 1,4849-1,4815 ve 1,4785’dir. . Teknik göstergeler günlüklerde ve haftalıklarda aşırı satım bölgesi yönlü olup, haftalıklarda giriş yapmak üzeredir.

AL sinyali devam etmektedir.Ancak 1,4849 noktasının aşağı doğru kırılması durumunda SAT sinyali gelecektir.

1,4710-1,5015 seviyeleri arası

ALTIN (GOLD)
yeni_s5.jpg

Yorum:
Yunanistan’a ilişkin borç sıkıntılarının artmasıyla güvenli liman olarak tercih edilen son haftaların yıldızı altın, teknik olarak 1200 dolar bölgesine doğru ilerlemektedir. Çin’den gelen haberlere rağmen aşağı yönlü etkilenme yaşanmayan altın, kuvvetli yapısını korumaktadır. Altında devam eden yükselişin sekteye uğraması, FED tarafından gelecek olan politika değişiklik haberlerine bağlıdır. Gün içi direnç noktalarımız, 1179-1181 ve 1188 dolardır. Aşağıda ise 1172-1170 ve 1164 dolar destek seviyeleri dikkat çekmektedir. Teknik göstergeler günlüklerde ve haftalıklarda aşırı alım bölgesindedir.

AL sinyali devam etmektedir.Ancak 1172 noktasının aşağı doğru kırılması durumunda SAT sinyali başlayacaktır.

1161-1188 seviyeleri arası

Piyasa Bülteni !!