Ping değeri neye bağlıdır??

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MVNLY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MVNLY

Asistan
Reaksiyon puanı
207
Arkadaşlar ping değeri Download hızına mı,Upload hızına mı bağlıdır?
Başka bir şeye bağlı ise bu nedir?

Çay Perisi

Profesör
Reaksiyon puanı
927
İkisiyle de bağlantılı fakat daha çok download ile bağlantılı. Sunucuya istek gönderirken upload, sunucudan cevap alırken download yapılır.

Oyunun kasmasının tek sebebi ping değildir, pingi düşük olan ama yüksek seviyede jitteri olan birisinin oyunu da bayağı bir kasacaktır.
Jitter, ping dalgalanması demektir.

MVNLY

Asistan
Reaksiyon puanı
207
İkisiyle de bağlantılı fakat daha çok download ile bağlantılı. Sunucuya istek gönderirken upload, sunucudan cevap alırken download yapılır.

Oyunun kasmasının tek sebebi ping değildir, pingi düşük olan ama yüksek seviyede jitteri olan birisinin oyunu da bayağı bir kasacaktır.
Jitter, ping dalgalanması demektir.
Sorumu cevapladığınız için teşekkür ederim :)
Peki bu jitterin önlenmesi için neler yapılabilir?

cemozgul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Arkadaşlar ping değeri Download hızına mı,Upload hızına mı bağlıdır?
Başka bir şeye bağlı ise bu nedir?
Ping değeri modem ile cihazınız arasındaki uzaklığa bağlıdır. Modemden ne kadar uzaklaşırsanız modemin sinyallerinin cihazınıza gelmesi zorlaşır. Bundan dolayı da modem ile cihaz arasında bir gecikme oluşur ve ping değeriniz modeme uzaklığınıza göre değişir.

Çay Perisi

Profesör
Reaksiyon puanı
927
Sorumu cevapladığınız için teşekkür ederim :)
Peki bu jitterin önlenmesi için neler yapılabilir?
Jitter daha çok kablo kalitesi ve altyapıyla ilgili. Modeme gelen bakır kablo oksitlenmiş veya eskimişse jitter yükselebilir. Kablolu bağlantı kullanıyorsanız Cat5 ya da Cat6 isimli kabloların ucunu kontrol edilmesi gerekir. Kablosus bağlantı kullanıyor iseniz modem eskiyse ondan kaynaklanabilir, modem sürücüsü güncel değilse güncellemekte de fayda var.

MVNLY

Asistan
Reaksiyon puanı
207
Jitter daha çok kablo kalitesi ve altyapıyla ilgili. Modeme gelen bakır kablo oksitlenmiş veya eskimişse jitter yükselebilir. Kablolu bağlantı kullanıyorsanız Cat5 ya da Cat6 isimli kabloların ucunu kontrol edilmesi gerekir. Kablosus bağlantı kullanıyor iseniz modem eskiyse ondan kaynaklanabilir, modem sürücüsü güncel değilse güncellemekte de fayda var.
Modem sürücüsü güncellemek için teknik servis aramama gerek varmıdır? Yoksa bilgisayarıma sürücü kurar gibi kendim yapmam mümkünmüdür?
Pek bilgim yok kusura bakmayın :/

Çay Perisi

Profesör
Reaksiyon puanı
927
Modem sürücüsü güncellemek için teknik servis aramama gerek varmıdır? Yoksa bilgisayarıma sürücü kurar gibi kendim yapmam mümkünmüdür?
Pek bilgim yok kusura bakmayın :/
Kendiniz yapabilirsiniz, ben çok yapmadığım için tam bilmiyorum. Güzel bir anlatım buldum alta bırakıyorum.