Pilot olmak istiyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mutahhar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
DUHA Havacılık ile İŞKUR ortaklaşa kurs veriyor. Tabi İngilizce bilmen gerek. Adres; Bakırköy.

Enisor

Doçent
Reaksiyon puanı
0
evet uzun zaman sonra geri döndüm:d pilot olmak için öncelikle 1.sınıf sağlık raporu advance seviyesinde ingilizce bilme ki bunun için kpds gibi sınavlardan en az 75 alman gerek gerkiyor bunlar ticari uçuşlar için yani atpl lisansı için eğer sadece kendi uçuğımda ya da parasız keyfime uçacağım diyorsan o zaman ppl yeter ama atpl almak için önce ppl sonra cpl sonra ır sonra atpl-a lisanslarını alman gerek bunlar alıdğın uçağın eğitimi için gerekli sonra tip intibak eğitimi yani kullanacağın uçağın eğitimi başlıyor similasyon eğitimlerini bitirdikten sonra first officer olarak o da ihtiyaç varsa başlıyorsun

bunlar türkiyede yaklaşık toplam 200 milyarı bulur yaşın kaç bu arada?ayrıca thy eğitimini nerde alırsan al tip eğitimini kendi vermeyi tercih ediyo 20 25 bin euro civarı ücreti fakat parayı almayıp maaşından kesiyor

ben baya araştırdım yurt dışındaki okullarla da görüştüm gerçekten çok pahalı ama kendi güveniyorsan aldıkları paralar da çok iyi tabi çok çalışacaksın da,burda eğitimler 14 yazılı sınav belli uçuş saatleri solo ve pilotla 18 ay sürüyor eğitim yapacağın yani ineceğin havalimanı sayısı çorlu hazerfen bir de çok nadir atatürk ama yurt dışında bazı okullarda 10 ay sürüyor eğitim,51 uluslararası havalimanına iniyorsun avrupada 3 gün uçuş ve londra'da mmc kursuyla beraber veren bile var şu an havacılıkta bazı değişiklikler var

soruların varsa sorabilirsin kokpite girmişliğim biraz ders konularına,sınav içeriklerine bakmışlığım da var similayonda zaten uçuş senaryolarını spor ve okuldan fırsat kalırsa deniyorum

sax105d7243

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ilk once duolingo.com dan ingilizce ogren.

Sonra thy nin her yil duzenledigi sinavlar var o sinava girmek icin universiteden beli bolumler var onlardan birini oku genellikle muhendislik kabul ediyorlar ama isletme falanda var googledan thy sinav kabul universtileri diye arat bulirsun.
Sonra sinava giritosu. Kazanirsan thy seni almanyaya falan gonderip sana atpl ve ppl lisans egitimleeini veriyorlar
Ve Thy de pilot oluyorsun. Egitim ucreti aylik maasindan kesiliyo ve 15 yil Thy de calisma zorunlulugu var.

Thy 2020 tlye kadar 300 olan ucak filosunu 500 e cikarmayi planliyo dolayisiyla pilot lazim bunuda yurt disindan temin etmek yerine turkiyeden temin etmeyi planliyo

Sorun olursa cekinmeden sorabilirsin

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Ilk once duolingo.com dan ingilizce ogren.

Sonra thy nin her yil duzenledigi sinavlar var o sinava girmek icin universiteden beli bolumler var onlardan birini oku genellikle muhendislik kabul ediyorlar ama isletme falanda var googledan thy sinav kabul universtileri diye arat bulirsun.
Sonra sinava giritosu. Kazanirsan thy seni almanyaya falan gonderip sana atpl ve ppl lisans egitimleeini veriyorlar
Ve Thy de pilot oluyorsun. Egitim ucreti aylik maasindan kesiliyo ve 15 yil Thy de calisma zorunlulugu var.

Thy 2020 tlye kadar 300 olan ucak filosunu 500 e cikarmayi planliyo dolayisiyla pilot lazim bunuda yurt disindan temin etmek yerine turkiyeden temin etmeyi planliyo

Sorun olursa cekinmeden sorabilirsin
Yazdıklarınıza dayanarak biraz araştırma yaptım fakat sizin söylediğiniz gibi eğitim ücretiniz ilerde maaşınızdan kesilir gibi bi seçenek bulunmuyor eğitim ücreti 100 bin amerikan dolarıdır diyor
16a579d0f44af0be51b832ab882ae481.jpg

sax105d7243

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yazdıklarınıza dayanarak biraz araştırma yaptım fakat sizin söylediğiniz gibi eğitim ücretiniz ilerde maaşınızdan kesilir gibi bi seçenek bulunmuyor eğitim ücreti 100 bin amerikan dolarıdır diyor
16a579d0f44af0be51b832ab882ae481.jpg
Ben maas dan kesliecegini thy nin turkmenistan subesi mudurunden ogrendim
Sanirim siz turk hava kuvvetlerine bakmissiniz

erdignss

Doçent
Reaksiyon puanı
84
Ben maas dan kesliecegini thy nin turkmenistan subesi mudurunden ogrendim
Sanirim siz turk hava kuvvetlerine bakmissiniz
Evet ben türk hava kurumuna bakmışım türk hava yollarında dediğiniz gibiymiş üniversiteden mezun olduğum gibi bunun peşinden koşucam inşallah çocukluk hayalimi gerçekleştirmek için

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
16 yaşından önce Hava Harp Okulu'na başvurabilirsin. Sınavlar zormuş. Emekli olduğunda da Türk Hava Yollarında sisvil Pilotluğa başlayabilirisin.