Pil Yüzdesi Düşüşü

luckyslevın

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Arkadaşlar bu iphonelarda kendim de dahil olmak üzere bir kaç kişide gözlemlediğim kadarıyla pil yüzdesi %20 ile %30 arasındayken çok daha hızlı bir şekilde düşüş oluyor %30 üstü seviyedeki değerlere oranla. Bu durum sizde de yaşanıyor mu ?

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Arkadaşlar bu iphonelarda kendim de dahil olmak üzere bir kaç kişide gözlemlediğim kadarıyla pil yüzdesi %20 ile %30 arasındayken çok daha hızlı bir şekilde düşüş oluyor %30 üstü seviyedeki değerlere oranla. Bu durum sizde de yaşanıyor mu ?
Bu sorun bütün İphonelarda var.Annemin İphone 8 inde yüzde 26 dan bir anda 21 e düştüğünü gördüm.Ya kullandıkları pilde bir sorun var yada yazılımdan kaynaklı bir sorun.Neden kaynaklandığı konusunda net bir fikrim yok.

luckyslevın

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Yani bir anda düşmesinden ziyade diğer seviyelere oranla daha hızlı düşüyor. Evet ani düşüşler olduğu zamanlar da oluyor ama genelde hızlı bir düşüş oluyor. Onun sebebini merak ediyorum. Hatta son iki gündür kendimce yaptığım bir test var. Çok yüksek ihtimalle yazılım kaynaklı ama son 1-2 haftadır telefon boştayken (pil yüzdesi kaç olursa olsun) %7 lerde %8 lerde şarj düşüşü problemi oluyordu. Ben de pil kaynaklı mı yazılım kaynaklı mı diye telefonu yatmadan önce uçak moduna alarak test edeyim dedim. Dün pil seviyesi %79 iken uçak moduna alarak yattım sabah kalktığımda %77 idi ki zaten iPhone'larda normal olan da bu. Daha sonra aynı testi bir de %21'ken yaptım dedim bakayım %20lerdeyken uçak modunda olmasına rağmen hızlı düşüş yaşayacak mıyım diye, sabah bi uyandım telefon uçak modunda olmasına rağmen pil seviyesi %15 ti. Yani demem o ki bu %20'li seviyelerde cidden bi gariplik var anlamış değilim. O yüzden ilk yaptığım testte dedim tamam sorun yazılımsal ama ikinci test kafamı karıştırdı.