Pil %100 olması sağlıklı mı?

Serhadcicekli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
Şimdi baştan söylim, telefon vb. şeylerde bozulma konusunda bayağı bir takıntım var. İnternette görmüştüm de şarjın %100 olması telefonu bozuyor diye, şarjım da %100 ve ne zaman 100 oldu bilmiyorum. Yani öyle şarj 100 olunca cidden birşey oluyor mu?(DALGA GEÇMEK SERBEST)

yusufege

servet sayar
Müdavim
Reaksiyon puanı
848
Telefon şarj %100 olunca akımı kesiyor yani bişi olmaz

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,296
Şimdi baştan söylim, telefon vb. şeylerde bozulma konusunda bayağı bir takıntım var. İnternette görmüştüm de şarjın %100 olması telefonu bozuyor diye, şarjım da %100 ve ne zaman 100 oldu bilmiyorum. Yani öyle şarj 100 olunca cidden birşey oluyor mu?(DALGA GEÇMEK SERBEST)
Neden birde dalga geçmek serbest yazıyorsunuz.Burdaki asıl amacımız "doğru bilgi vermek" neyse cevap vereyim sorunuza;
Cep telefonları 100 olduğunda akımı kesiyorlar.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Normalde çoğu telefonda şarj %100 olunca akım kesilir, ama önerim %80 gibiyken şarjdan çekmen (yolculukler vs. dışında) batarya az yıpranır.

Serhadcicekli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
29
Telefon şarj %100 olunca akımı kesiyor yani bişi olmaz
99 a inince geri akımı sağlıyor mu? Çünkü o zaman tak çıkar gibi bişi olur heralde
Mesaj otomatik birleştirildi:

Neden birde dalga geçmek serbest yazıyorsunuz.Burdaki asıl amacımız "doğru bilgi vermek" neyse cevap vereyim sorunuza;
Cep telefonları 100 olduğunda akımı kesiyorlar.
Şimdi onun sebebini söyle söylim, ben telefonda aç kapa tuşunun çok az hafiflemesini bile kafama çok takıyorum zaten bu sdn forum hesabı açmadan önce kafamda bir sürü soru vardı ama gerçekten çok hızlı bir şekilde cevap alabiliryorum.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
Tavsiye edilen kullanım %20-80 arasıdır. Çünkü %100'e kadar şarj ederseniz tam bir döngü olur ve pilin ömrü kısalır.

Diğer konuya gelirsek de çoğu cihaz akımı %100 olunca kesiyor. Yani istediği kadar kalsa da cihaza bir zarar gelmez.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Piller hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz aşağıdaki konuya göz atın derim.