PHP veri güncelleme ***

hmtszgn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
Mysql de 2 adet tablom var birisi uye diğeri uye_bilgi diye. Yapmak istediğim ise yeni kayıt olan üyenin ilk başta kullanıcı adı email ve sifre bilgisinin alınıp uye tablosuna kaydolması. Giriş yaptıktan sonra ayar.php sayfasına yönlendirilip bilgilerini girip uye_bilgi sayfasına kaydetmesi.

Sorum basit üye olmayı ve ilk girişte ayar.php e yönledirmeyi yaptım ancak uye tablosundan uyenin id sini çekip uye_bilgi tablosunda ona göre işlem yapmanın mantığını kuramadım. Yani hangi üye için ayar yapıyoruz nasıl bilecez ?

Üye tablosundan üye id sini çektirdik. uye_bilgi sayfasında uye bilgileri yeni girileceği için herhangi bir id yada kullanıcı adı yok neye göre bilgi girişi yaptıracağız yada update edeceğiz ?

Mantığını yada örnek kodları olan varsa paylaşırlarsa veya yardımcı olurlarsa sevinirim.

birarkadasabakicem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tabloların arasında eşleşme yapman gerekiyor Örneğin birinci tablon üye ise burada primary bir id olması gerekiyor. daha sonra üye_bilgi tablonda ise uye_id isminde bir field olması gerekiyor. Hangi üyenin bilgisi olduğunu böylece bulabilirsin.

Web Kartalı

Asistan
Reaksiyon puanı
115
@hmtszgn

üyeye ait bilgileri içeren tabloyu neden iki ayrı tabloda tutuyorsunuz çok merak ettim :)

Üyeyi ilk kayıt ettiğinizde üye ye ait bir id değeri oluşturuyorsunuz zaten. Sonrasında session değeri almış üyenin id değerine göre yine ikinci bir tablo kullanmadan üye tablosuna, üye bilgilerini update edeceksiniz. yeniden insert etmeye gerek yok.. sadece tabloda boş olan alanlara üye bilgileri yer alacak.

düz yolda, deveye hendek atlatmayın lütfen :)

emlakci_fuat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
neden 2 ayrı tablo? sadece üye tablosu yeterli. o tablodan faydalanarak kayıt esnasında email, üye adı vs. varmı yok mu kontrol edebilirsin. üye giriş yaptıktan sonra session'la üyenin id'sini alırsın dilediğin yerde kullanırsın.