php veri çekme

muratbudak54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3

Gelen 23 İD'i çekmek istiyorum bazen ama hep 23 değil değişiyor hep oraya gelen idyi

$stmt = $conn->prepare("SELECT * FROM karakterler WHERE isim=?");
$stmt->execute([$_SESSION['name']]); (oraya gelen idi buraya sordurup veri çekmek istiyorum)
$row = $stmt->fetch();

Web Kartalı

Asistan
Reaksiyon puanı
115
SQL sorgusu yazmayı biliyorsunuz sanırım ? id yerine değeri taşıyan değişkeni yazacaksınız hepsi bu kadar ..

örneğin ..
$degisken = 23 // buradaki 23 değeri sizin
http://localhost/deneme/panel/sikayet.php?id=23
burda belirtmiş olduğunuz 23 değeridir..

yani şikayet id değeri her değiştiğinde siz bu değeri alıp değişkene atamalısınız.

$degisken = $_GET['id']; // get methodu ile adres çubuğundaki id değerinin sonucunu değişekene almış olursunuz. Sonuç olarak değişkene aldıkdan sonra sql sorgu cümlesinde kullanabilirsiniz :)

$sorgu = mysqli_query($conn, "SELECT * FROM users WHERE id='$degsiken'");

muratbudak54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Yaptıklarımın doğru olduğunu düşünüyorum ama çalışmıyor.

PHP:
<?php
    if(isset($_GET['s_id']))
    {
        echo $_GET['s_id'];
    }
    $degisken = $_GET['s_id'];
?>

PHP:
          <?php
            $stmt = $conn->prepare("SELECT * FROM sikayet WHERE s_id='$degisken'");
            $scek = $stmt->fetch();
            ?>
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yardımcı olabilecek var ise discord üzerinden ekleyebilir daha iyi anlatırım 3 gündür çözemedim.

Son düzenleme:

Web Kartalı

Asistan
Reaksiyon puanı
115
Güzel kardeşim if else olayını sen yalnış anlamışsın sanırım. şartları ve koşulları yerine getir istersen.
PHP:
<?php

$gelen_deger = $_GET['id'];

if (empty($gelen_deger)) {
  // Değer boş ise, yani linkte herhangi bir id değeri yok ise burası çalışır
  echo 'Değer Yok';
} else {
  // linkte id değeri var ise burası çalışır.
  $sorgula = mysqli_query($conn, "SELECT * FROM sikayet WHERE s_id='$gelen_deger'");
  $cek_ayrsitir = mysqli_fetch_array($sorgula, MYSQLI_ASSOC);

echo '<pre>';
    print_r($cek_ayrsitir); // veritabandan aldığı her bir değeri dizi olarak göstermek için
  echo '</pre>';

}

?>
Mesaj otomatik birleştirildi:

açıklama yaparak yazdım olayın mantığını kavraman için. yaptığım örneği kendi sistemine uyarlar denersin.

Kolay gelsin.

muratbudak54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
<?php $gelen_deger = $_GET['id']; if (empty($gelen_deger)) { // Değer boş ise, yani linkte herhangi bir id değeri yok ise burası çalışır echo 'Değer Yok'; } else { // linkte id değeri var ise burası çalışır. $sorgula = mysqli_query($conn, "SELECT * FROM sikayet WHERE s_id='$gelen_deger'"); $cek_ayrsitir = mysqli_fetch_array($sorgula, MYSQLI_ASSOC); echo '<pre>'; print_r($cek_ayrsitir); // veritabandan aldığı her bir değeri dizi olarak göstermek için echo '</pre>'; } ?>
Olmuyor kral olmuyor diğer kafa karıştırıcı bir hata var discord ismini verirsen kodların tamamını atarak gösterebilirim.

muratbudak54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Teşekkür ederim başka birisinin yardımı sayesinde çözüldü.