(PHP) Upload scriptinde çıkan problem.

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
merhaba arkadaşlar 5 yıl önce kendim web tasarıma merak salmıştım o zamanlar da adını unuttuğum bir upload scriptini yeniden düzenleyerek tasarımını değiştirmiştim reklam olması açısından web sitenin linkini vermeyeceğim uzatmadan soruna geçeyim;

index.php üzerinden form ile upload.php dosyasına yönlendirme yapılıyor bu şekilde resimin linkini alabiliyorsunuz benim sorunum şu index.php üzerinden hiç bir resim seçmeden direkt olarak resmi yükle butonuna basarsam resim yüklemeye başlıyor ardından da şöyle bir hata veriyor;
Kod:
[B]Parse error: syntax error, unexpected '{' in [B]/home/a1636346/public_html/upload.php on line [B]44[/B][/B][/B]

ben bunu nasıl hata seklinden çıkarabilirim, benim istediğim upload.php ' ye geçerken şöyle bir uyarı vermesi " Resim seçmediniz! " şeklinde gibi, şimdi doğru olmak gerekirse kodları görmeden pek yardımcı olamayabilirsiniz o yüzden yardımcı olmak isteyen arkadaş varsa özel mesaj ile sitenin linkini atayım ve kodları kendisine vereyim bu hatayı düzeltebilirseniz çok makbule geçer. teşekkür ederim. :)

ugurturhal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Selamlar,

Burada görüldüğü üzere upload.php nin 144. satırında hata verilmekte. Unexpected '{' (Beklenmedik '{') olaraktan. Şimdi yapmak istediğiniz şeyi 2 farklı yöntemle gerçekleştirmeniz mümkün. Bunlardan ilki;

javascript kullanarak, buton submit edildiğinde, input type=file nesnesinin kontrolü ve buna bağlı olarak, nesnenin içeriğinin boş olması durumunda alert('Resim seçmediniz') uyarısı ile formun post edilmesinin önüne geçilmesi -ki bu kullanılması gereken doğru yöntemdir,

ikincisi ise, form post edildikten sonra upload.php' deki kodların en başına;

if(isempty($_POST[filename]))
echo "Resim seçmediniz..";
else{
// Kod Bloğu..
}

Şeklinde bir kontrol uygulamanızdır. Burada ilk yöntemi kullanmanızı tekrardan tavsiye ederim. Böylece kullanıcı girdiği verileri (tabi başka veriler giriliyorsa) kaybetmeden direk sayfa içerisinde bir kontrolle resim seçmeye zorlanacaktır...

Kolay gelsin.

Saygılar