PHP sepete ekle yapmak istiyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan prof.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

prof.

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar php de bitirme ödevim için sepete ekle yapmam lazım. Fazla detaya girmeden böyle birşey yapabilmemiz mümkün mü acaba?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Hangi yöntemle yapacaksın, neleri kullanman gerekiyor. Örneğin veritabanı mı kullanacaksın sadece dosyalarla la yapacaksın? Ödev sadece sepet yapmak mı yoksa içinde sepet olan bir alışveriş sitesi yapmak mı?

prof.

Profesör
Reaksiyon puanı
7
ödev sepet olan alışveriş sitesi. Sİte de veritabanı da kullanıcam ama hangi yöntem daha kolaysa o şekilde yapmak istiyorum. Benim için önemli olan sepete ekle işleminin yapılması...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Evet en kolayı ve zaten veritabanı kullanarak olur. Ayrıca en etkili ve güvenli yöntemdir de. Ama sana lazım olan nedir? Yöntemin nasıl olduğunu mu soruyorsun yoksa doğrudan kod mu istiyorsun? Doğrudan kod istiyorsan, siteyi bilmeden projene entegre edilebilecek bir şey yazamaz kimse. Eğer komple siteyi istiyorsan kısa sürede kimse böyle bir kod yazamaz. :)

prof.

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Üstat cahilliğimi bağışla. Bu php olayına çok hakim değilim. Ama bana yöntemi gösterir ve örnek kodlar verebilirseniz kodları kendi sistemime uyarlamaya çalışırım. Çok şey istiyor gibi olduğumun farkındayım ama anlayış göstereceğinizi umuyorum.

Teşekkürler...

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
kod yazamayacağım ama mantığını anlatabilirim kısaca

bir veritabanı tablosu oluştur (kullanıcı id, ürün id, fiyat, adet, tarih gibi gerekli başlıkları seçebilirsin. PhpMyAdmin ile kolayca yapabilirsin.)

her ürünün yanına (eğer üye girişi yapıldı ise) Sepete Ekle düğmesini ekle,
linkini de sepete_ekle.php?urun_id=1234 gibi ver, sepete ekle sayfasına yönlendirmiş ve ürünün de id'sini göndermiş olursun.

sepete_ekle.php dosyasında da
$_GET['urun_id'] metdou ile ürün id'sini adresten çek, kullanıcı adı yada id'si ile birlikte veritabanında oluşturduğun sepete yazdır.
INSERT INTO tablo_adi (urun_id, kullanici_id, fiyat,...)
VALUES (değer1, değer2, değer3,...)

Mysql kodları örneklerle bu adreste var ben de ilk başlarda çok faydalanmıştırm

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Kişi siteyi dolaşırken oturum bazlı sepet kullanmak istiyorsan, PHP'nin süper değişkenlerinden olan $_SESSION kullanabilirsin. Böylece üye olsun veya olmasın herkes sepeti kullanabilir. Örneğin kaberdey'in dediği gibi sepete_ekle.php?urun=1234 gibi bir adrese yönlendiriyorsun "Sepete Ekle" tuşunu. sepete_ekle.php dosyasında $_GET['urun'] değişkeninden okuyacağın ürün numarasını, $_SESSION['sepet'][] = $_GET['urun'] olarak oturum değişkenine aktarabilirsin. Kişi sitede kaldığı sürece PHP bu değişkeni hatırlayacaktır. Böylece herhangi bir sayfada foreach döngüsüyle sepetteki tüm ürünleri ekranda gösterebilirsin.

Eğer oturum bazlı değil de makine bazlı sepet kullanmak istersen, o zaman yine süper değişken olan $_COOKIE kullanman gerekir. Sepete eklenen ürünleri bu defa $_SESSION değişkenine atamak yerine setcookie() fonksiyonunu kullanarak çerez oluşturursun. Böylece o kişi tarayıcıyı kapatıp başka bir gün tekrar açsa bile, site onun sepetini hatırlayıp ekranda gösterebilir. Sepeti ekrana yazdırmak için de $_COOKIES değişkenini döngüye sokarsın.

Eğer üye bazlı sepet istiyorsan, o zaman veritabanını her zaman tavsiye ederim. Böylece üye nerede oturum açarsa açsın, sepetini hatırlayıp ona gösterebilirsin. Bunun için de kaberdey'in dediği gibi SQL kullanarak ürünleri veritabanına ekleyebilirsin.

prof.

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Basitlerinden örnekler verebilirseniz çok faydası olacak. Teşekkürler...

Bu arada google'da php sepete ekle diye aratınca ikinci sırada çıkıyor bu konu...

prof.

Profesör
Reaksiyon puanı
7
sitede yaklaşık olarak 30 tane ürün var. bunlara birer değişken atasak ve değerlerini sabit yapsak, sepete ekle dediğimizde bu değerlerini toplasa ve başka bir değişkende tutsa nasıl olur.?? sepete ekle dediğimizde yönlendirecek olduğumuz sayfada toplam tutarı gösterebilirmiyiz bu yöntemle? Eğer evetse kodlarla açıklayabilirmisiniz??:helpsmilie::helpsmilie:

redali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kod yazamayacağım ama mantığını anlatabilirim kısaca

bir veritabanı tablosu oluştur (kullanıcı id, ürün id, fiyat, adet, tarih gibi gerekli başlıkları seçebilirsin. PhpMyAdmin ile kolayca yapabilirsin.)

her ürünün yanına (eğer üye girişi yapıldı ise) Sepete Ekle düğmesini ekle,
linkini de sepete_ekle.php?urun_id=1234 gibi ver, sepete ekle sayfasına yönlendirmiş ve ürünün de id'sini göndermiş olursun.

sepete_ekle.php dosyasında da
$_GET['urun_id'] metdou ile ürün id'sini adresten çek, kullanıcı adı yada id'si ile birlikte veritabanında oluşturduğun sepete yazdır.

Mysql kodları örneklerle bu adreste var ben de ilk başlarda çok faydalanmıştırm

hocam bunu nasıl yapabilrim benim kendi sitem var bunun dosyaları varsa bana yollabilrimisn alidebre@gmail.com mail adresim.