PHP Resim Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emrearik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emrearik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,öncelikle kolay gelsin.Ben yarışmaya katılmak için bir proje tasarlıyorum fakat bir sorun var bu sorunu da çözemedim bu yüzden sizin yardımınıza başvurmaya karar verdim.Sorunum ise şu :

KlGmAp.jpg

Burada sayfalama sistemi var yani ben bu resmi üstüne ekledim.Veritabanına yaklaşık 3-4 tane resim ekliyorum ve sayfayı değiştiriyorum fakat resimler hep aynı , kodlarım ise aşağıda :

xRZ2qo.jpg

Burada neyi hatalı yapıyorum ya da sayfa değişince soru id sine göre değişen bir kod yazabilirmisiniz ?

Son olarak veritabanı bilgilerim ise böyle :

KqkVrV.jpg

Şimdiden teşekkürler...

emrearik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yorumunuz için teşekkürler LIMIT 1 kısmını kaldırdığımda ise veritabanındaki tüm resimler gözüküyor ama tek bi soruda ben bunları soru soru göstermek istiyorum fakat yapamadım :(

ugurturhal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sanırım problem anlaşmazlığımız. Problemi daha sade bir dille (mümkünse tekrar okuyarak :)) detaylıca anlatırsanız elimden geldiğince yardımcı olacağıma emin olabilirsiniz :)

fprot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
select * from soruvecevap_answer_question WHERE id = '$id' ORDER BY id DESC

şeklinde id numarasına göre bilgileri ve resmi getirtip ekrana basabilirsin

WHERE question = '$soru' vb.. gibi soruya göre de print edebilirsin Sorunu anladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım kolay gelsin.

emrearik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam problem tam olarak şu şimdi ben soru cevap sistemi kurdum ve bu sistemin içine de şekilli sorular için resim upload kısmı entegre ettim.Soru.php adında bir sayfa oluşturdum ve buraya da form elementlerini koydum ve upload kısmı koydum.Şimdi ben upload kısmıyla dosyayı veritabanına ve ana dizindeki resimler klasörüne gönderiyorum.Buralarda sorun yok.Ancak admin panele geldiğimde yüklediğim tüm resimler tek soru üzerinde çıkıyor.Yani şöyle diyeyim bi yazılı soru birde resimli soru olacak şekilde bi form oluşturmuştum form sayfasında.Şimdi bir öğrenci yazılı soru ekleyince resim olmayınca başka bir sorunun resmi o kısma geliyor.Yani ben bu resim sistemini sadece o soru üzerine oturtmaya çalışıyorum tam olarak anlatamadım yine galiba resimli anlatayım birazdan :) teşekkürler ilginize fprot hocam sizin verdiğiniz bilgiyi de deniyorum :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

fprot hocam çok teşekkür ederim sizin verdiğiniz kod oldu ben orda where kısmını kullanmıştım ama order by id kısmını kullanmamıştım teşekkür ederim :) birde bir sorum daha olacaktı müsaitseniz bakabilirmisiniz acaba ona da ?

fprot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım tabi

emrearik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
xYZB5l.jpg

Hocam şimdi sistemim şuanda bu ben ordan resim ekleye basıp gönderdiğimde sadece resim upload kısmı post ediliyor.Ben bu resim upload kısmının post edilmesiyle üstteki formun post edilmesini aynı anda tek butonla nasıl yapabilirim ? Kodlarım ise böyle :

x8Rg9a.jpg

Bu soru platformunun php kodu

Bu ise upload kısmının kodu :

wO4qkZ.jpg

Bu da üst soru platformunun form element kodları :

xVWVAn.jpg

Bu da Upload kısmının form element kodları :

e56d8L.jpg

yani özet olarak bu iki formda çift submit butonu var ben ise tek gönder butonuyla hem üst platformun hem de resim platformunun panele gitmesini istiyorum.

İlgilendiğiniz için teşekkürler...

fprot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
<?php

$action = $_GET['action'];

if ($action == "kayıt")

{

$name = convert(trim($_POST['name']));

$age = convert(trim($_POST['age']));

$city = convert(trim($_POST['city']));

falan....

# -> Fotoyu upload etmek için upload.php diye bir dosya oluştur içine upload kodlarını ekleyelim

include("upload.php");

# -> Verileri yazalım burada upload.php den gelen $yeni_ad veri tabanına işleyelim

$veri = mysql_query("INSERT INTO veri_tabani VALUES (NULL, '$name', '$city', '$yeni_ad')") or die(mysql_error());

# -> Olaya görede sayfayı yönlendir.

if ($insert_page)
{
echo ("Kayıt Başarılı falan "); sayfayıda yonlendirebilirsinsin burda gibi

} else {

echo ("Kayıt Başarısız");

}

}

else

{

?>

Formunuda şöyle gonderirsen sorun çözülür sanırım

action="soru.php?&action=kayıt" method="post"

emrearik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam kusura bakmayın da ben tam olarak anlamadım yani ben size kodları atsam müsaitseniz bana bi gösterebilirmisiniz ? mail adresinizi gönderebilir misiniz ?