Php Öğrenmek İstiyorum

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar php dilini öğrenmeye karqar verdim önümde uzun bir tatil var ve liseye başladım artık.Sbs derdi biti.Bana yardımcı olacak siteler ve dersler önerirmisiniz ?

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Şimdi dostum direk php bence zor. İlk önce HTML öğrenmelisin. :)

Reaksiyon puanı
189
Şimdi dostum direk php bence zor. İlk önce HTML öğrenmelisin. :)

HTML'de bir şey yok :) Otursan yarım saatte öğrenirsin :) Çok karmaşık bir şey yok zaten :)

PHP için ingilizce kaynaklar ve videolar çoğunlukta. Öğrenebileceğin yerlerin bir çoğu ingilizce olacak. Zaten kodlamadaki methodlar başlık olarak ingilizce olduğu için inglizcenin iyi olması senin için avantaj olur. Türkçe kaynak biraz araştırmak gerekir ama video ders gibi şyleri satın alabilirsin. Ya da en kötü kitap alıp kitaptan öğrenebilirsin.

Ha bu arada sadece HTML ve PHP elbette iyi bir site hazırlamaya yetmez. Bunların yanında CSS3, JavaScript (özellikle de jQuery ama asıl js yapısını da bilmelisin) ve PHP ile olmazsa olmaz olan MySQL :)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
HTML'de bir şey yok :) Otursan yarım saatte öğrenirsin :) Çok karmaşık bir şey yok zaten :)

PHP için ingilizce kaynaklar ve videolar çoğunlukta. Öğrenebileceğin yerlerin bir çoğu ingilizce olacak. Zaten kodlamadaki methodlar başlık olarak ingilizce olduğu için inglizcenin iyi olması senin için avantaj olur. Türkçe kaynak biraz araştırmak gerekir ama video ders gibi şyleri satın alabilirsin. Ya da en kötü kitap alıp kitaptan öğrenebilirsin.

Ha bu arada sadece HTML ve PHP elbette iyi bir site hazırlamaya yetmez. Bunların yanında CSS3, JavaScript (özellikle de jQuery ama asıl js yapısını da bilmelisin) ve PHP ile olmazsa olmaz olan MySQL :)

HTML bilmeyen biri tüm bunları bir yaz tatilinde öğrenebilir mi?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
içinden bakınca kolay gözüküyor. hatta programcılar için başkalarına anlatmak kolay gibi geliyor ama durum öyle değil. eğer kişinin hiç bir programlama bilgisi yoksa temel mantığı anlatmak ciddi zaman alabiliyor.

html öğrenmek php öğrenmene fayda sağlamaz. php öğrenmek istiyorsan temel algoritma bilgisini alman gerekli. ancak algoritma konusunu anlarsan php'nin nasıl çalıştığını kavrayabilirsin. iş komutları ezberlemekte değil yani

Reaksiyon puanı
189
HTML bilmeyen biri tüm bunları bir yaz tatilinde öğrenebilir mi?

Elbette öğrenebilir :) Ama bir de işin şu kısmı var kişinin öğrenebilmesi ne kadar zamanını alıyor. Kişiye kalmış bir şey açıkçası.

Bence öğrenemez. Bilen birine kolay geliyor ama, öğrenirken daha zor. :) Hele ki bilgisayardan öğrenirken daha zor :D

Bence yanlış düşünüyorsun :) PHP kodlama kısmıdır, HTML arayüz kısmı. HTML ile PHP ayrı dünyaların insanları olsalar da alsında birbirleri ile dolaylı yoldan da ilişkili. Temel HTML havramlarını öğrenmek (element id, element name gibi...) yeterli bence :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Bence yanlış düşünüyorsun :) PHP kodlama kısmıdır, HTML arayüz kısmı. HTML ile PHP ayrı dünyaların insanları olsalar da alsında birbirleri ile dolaylı yoldan da ilişkili. Temel HTML havramlarını öğrenmek (element id, element name gibi...) yeterli bence :)

İnşaAllah öyledir :D

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Elbette öğrenebilir :) Ama bir de işin şu kısmı var kişinin öğrenebilmesi ne kadar zamanını alıyor. Kişiye kalmış bir şey açıkçası.

+1 de benden. HTML topu topu kassan kassan en baba 2-3 gün. sonraki 1-2 hafta algoritmanı geliştir. Algoritmanı KESİN geliştir. Gerisi iplik söküğü gibi gelir.

Encoded

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim görüşüm hepsini öğrenirsin daha doğrusu ezberlersin eğer bu kafayla devam edersen yanlış anlama.önemli olan mantığını kavraman . ben 4 5 senedir uğraşıyorum daha yeni yeni taşlar oturmaya başladı . herşey sıra ile.
sen okumayı öğrenmeden Roman yazmaya çalışıyorsun .

ankarali_gnc"

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sen bu yaz tatılınde html+css ogren abicigim sonra 15tatilde mysql ogren daha sonra seneye yazın php ye başla derim hepsini sindire sindire git yoksa eger herkez 5/6ayda bunları bılseydı memleleket yazılımcı dolardı..

Ha hoş memleket yazılımcı dolu hepsı forumlardan ogrenmıs yarım yamalak iş yapan tipler:) sende haklısın:D