pc_manyak
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 24
Arkadaşlar php dilini öğrenmeye karqar verdim önümde uzun bir tatil var ve liseye başladım artık.Sbs derdi biti.Bana yardımcı olacak siteler ve dersler önerirmisiniz ?
Şimdi dostum direk php bence zor. İlk önce HTML öğrenmelisin.![]()
HTML'de bir şey yokOtursan yarım saatte öğrenirsin
Çok karmaşık bir şey yok zaten
PHP için ingilizce kaynaklar ve videolar çoğunlukta. Öğrenebileceğin yerlerin bir çoğu ingilizce olacak. Zaten kodlamadaki methodlar başlık olarak ingilizce olduğu için inglizcenin iyi olması senin için avantaj olur. Türkçe kaynak biraz araştırmak gerekir ama video ders gibi şyleri satın alabilirsin. Ya da en kötü kitap alıp kitaptan öğrenebilirsin.
Ha bu arada sadece HTML ve PHP elbette iyi bir site hazırlamaya yetmez. Bunların yanında CSS3, JavaScript (özellikle de jQuery ama asıl js yapısını da bilmelisin) ve PHP ile olmazsa olmaz olan MySQL![]()
HTML bilmeyen biri tüm bunları bir yaz tatilinde öğrenebilir mi?
HTML bilmeyen biri tüm bunları bir yaz tatilinde öğrenebilir mi?
Bence öğrenemez. Bilen birine kolay geliyor ama, öğrenirken daha zor.Hele ki bilgisayardan öğrenirken daha zor
![]()
Bence yanlış düşünüyorsunPHP kodlama kısmıdır, HTML arayüz kısmı. HTML ile PHP ayrı dünyaların insanları olsalar da alsında birbirleri ile dolaylı yoldan da ilişkili. Temel HTML havramlarını öğrenmek (element id, element name gibi...) yeterli bence
![]()
Elbette öğrenebilirAma bir de işin şu kısmı var kişinin öğrenebilmesi ne kadar zamanını alıyor. Kişiye kalmış bir şey açıkçası.
Bence yanlış düşünüyorsunPHP kodlama kısmıdır, HTML arayüz kısmı. HTML ile PHP ayrı dünyaların insanları olsalar da alsında birbirleri ile dolaylı yoldan da ilişkili. Temel HTML havramlarını öğrenmek (element id, element name gibi...) yeterli bence
![]()