Php Hakkında !

Musti053

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Css iyi biliyorum php'yide öğrencilik zamanlarında görmüştüm üniversitede dinamik bir web sitesi yapmıştım proje bazında ama css ile birlikte hiç kullanmadım istediğim bir web sitesini tasarlayıp html ve css ni çok iyi bir şekilde çıkarıyorum ama istiyorum ki örneğin mobilya sitesi yapcam adam ben güncelleme yapmadan bir panel yapim o resimleri yüklesin yazılarını güncelleştirsin bunuda php ile istiyorum ama baya bir unuttum
Sorum size ben adama normal bir web sitesi yapsam html+css ile sonra ona teslim etsem yarın bir gün php yi iyice geliştirdikten sonra php ile ona panel hazırlayıp bağlayabilir miyim?

Not : Kendimi geliştirmek için hazır site kullanmak istemiyorum. Tasarım programlarını iyi kullanıyorum ama yazılımda çok iyi değilim bilgisayar programcılığı mezunuyum ama web tasarıma ağırlık verdim şimdi kafamı dağlara taşlara vurasım geliyor.:huh:

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Ben kendi bildiğim kadarıyla söyleyeyim. Eğer hatamız varsa affola. Ben de php ve mysql az çok biliyorum. Bir anasayfa tasarlamıştım ben de kendi sitem için bir zamanlar php de. Eğer bir yönetim panelinden içerik ekleme / güncelleme vs. yapmak istiyorsan yapıyı da o şekilde kurmalısın. Söylediklerinden anladığım kadarıyla sen html sayfalar oluşturup herşeyi kod içerisinde yerleştiriyorsun ve değiştirmek için de yine kod içinden değiştirmen gerekiyor. Bu şekilde kullandığın sayfaları bir aparat gibi yönetim sayfanın bağlayarak değiştiremezsin, en azından ben o kadarlık biliyorum. Hazırladığın html sayfalarının içeriğini de değiştirmelisin. Yapıyı oluşturman gerekli.

Musti053

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben kendi bildiğim kadarıyla söyleyeyim. Eğer hatamız varsa affola. Ben de php ve mysql az çok biliyorum. Bir anasayfa tasarlamıştım ben de kendi sitem için bir zamanlar php de. Eğer bir yönetim panelinden içerik ekleme / güncelleme vs. yapmak istiyorsan yapıyı da o şekilde kurmalısın. Söylediklerinden anladığım kadarıyla sen html sayfalar oluşturup herşeyi kod içerisinde yerleştiriyorsun ve değiştirmek için de yine kod içinden değiştirmen gerekiyor. Bu şekilde kullandığın sayfaları bir aparat gibi yönetim sayfanın bağlayarak değiştiremezsin, en azından ben o kadarlık biliyorum. Hazırladığın html sayfalarının içeriğini de değiştirmelisin. Yapıyı oluşturman gerekli.

Yani anladığım kadarıyla siteyi yaparken php olarak başlamam lazım html+css yerine php+css kullanmam lazım bilgi için teşekkür ederim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Html ile statik sayfalar geliştirebilirsin, Php ile dinamik özetle aralarındaki en büyük fark bu. Veritabanını güzel bir şekilde hazırladıktan sonra php ile sadece oralara verileri gömmesi kalıyor ki bunu yapabilirsin. Google da milyonlarca örnek çıkacaktır ww3schools'u şiddetle tavsiye ederim başlangıç olarak sonra yavaş yavaş geliştirirsin kendini.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Yani anladığım kadarıyla siteyi yaparken php olarak başlamam lazım html+css yerine php+css kullanmam lazım bilgi için teşekkür ederim

Html içerisinde php de kullanabilirsin. O senin tasarlamana kalmış. Demek istediğim yapını değişkenler üzerine kurman lazım ki database üzerinden veri çekip gönderebilesin.

Musti053

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Html ile statik sayfalar geliştirebilirsin, Php ile dinamik özetle aralarındaki en büyük fark bu. Veritabanını güzel bir şekilde hazırladıktan sonra php ile sadece oralara verileri gömmesi kalıyor ki bunu yapabilirsin. Google da milyonlarca örnek çıkacaktır ww3schools'u şiddetle tavsiye ederim başlangıç olarak sonra yavaş yavaş geliştirirsin kendini.

Tavsiyen için sağol mysql ve php' ye ağırlık vermem lazım veri tabanını sökmem lazım verdiğin adrese bakıcam tekrar sağol

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Html içerisinde php de kullanabilirsin. O senin tasarlamana kalmış. Demek istediğim yapını değişkenler üzerine kurman lazım ki database üzerinden veri çekip gönderebilesin.

Dün baya bir baktım php ve veri tabanıyla ilgili bir kaç ders izleyip başlarım siteye tavsiyelerin için tekrar sağol

mrtAkdeniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=415649]Musti053[/MENTION], HTML + CSS yerine PHP + CSS demişsin. Öncelikle HTML bir programlama dili değil, işaretleme dilidir. Bkz:(HyperText Markup Language)
Bununla birlikte PHP (PHP:HyperText Processor) bir programlama dilidir. PHP kullanırken illaki HTML kullanacaksın. Yani tasarımı HTML ve CSS ile yapıp, programlama bölümünü PHP ile yapacaksın. Bunun yanında, veritabanı işlemlerin için MySQL kullanman gerekecek. Yapacağın iş için izlemen gereken adımlar:
1- PHP ve MySQL kurulumunu öğrenmek ve kurmak
2- PHP ile temel veritabanı işlemlerini yapabilmek (veri ekleme, çıkarma ve çağırma)

Bunları videolar veya makaleler ile öğrendikten sonra zaten HTML'e nasıl gömeceğini, neden PHP kullanman gerektiğini kavrayacaksın.

Şimdiden başarılar dilerim.

Musti053

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Musti053, HTML + CSS yerine PHP + CSS demişsin. Öncelikle HTML bir programlama dili değil, işaretleme dilidir. Bkz:(HyperText Markup Language)
Bununla birlikte PHP (PHP:HyperText Processor) bir programlama dilidir. PHP kullanırken illaki HTML kullanacaksın. Yani tasarımı HTML ve CSS ile yapıp, programlama bölümünü PHP ile yapacaksın. Bunun yanında, veritabanı işlemlerin için MySQL kullanman gerekecek. Yapacağın iş için izlemen gereken adımlar:
1- PHP ve MySQL kurulumunu öğrenmek ve kurmak
2- PHP ile temel veritabanı işlemlerini yapabilmek (veri ekleme, çıkarma ve çağırma)

Bunları videolar veya makaleler ile öğrendikten sonra zaten HTML'e nasıl gömeceğini, neden PHP kullanman gerektiğini kavrayacaksın.

Şimdiden başarılar dilerim.

Aynen öyleymiş mantık kısmını hallettim başladım tasarımını yapmaya sql kısmı gözümde biraz büyüyor ama hata yapa yapa daha iyi öğrenirim diye düşünüyorum acelem de yok inşallah kalkarım altından bilgiler için çok teşekkür ederim