[PHP] Dizi verisini insert etme

UgurOnline

Asistan
Reaksiyon puanı
1
selamlar,
ürün düzenleme sayfası yapıyorum. düzenleme saydasında 6 adet checkbox var. bunların verisi farklı tabloda tutuluyor. aşağıdaki kod ile 6 adet checkbox'ı for döngüsü ile ekrana getiriyorum ve seçili olacakları veritabanındn kontrol edip seçili hale getiriyorum. buraya kadar tamam. benim yapamadığım, o sayfa üzerinde seçili olanları veritabanına eklemek. döngü olduğu için sabit veri tutamıyorum galiba. bunu nasıl çözebiliriz?

checkbox listelettiğim kod:

Kod:
<?php 
$bedenler_dizi=array(1=>"S", 2=>"M", 3=>"L", 4=>"XL", 5=>"XXL", 6=>"Tek Beden (One Size)"); 
?> 
<?php 
for($i=1; $i<=6; $i++){ 
$SQL = mysql_query("SELECT * FROM bedenler WHERE urun_id = '".$id."' and beden = '".$bedenler_dizi[$i]."'"); 
$row = mysql_fetch_array($SQL);
?> 
<?php if($bedenler_dizi[$i]=="Tek Beden (One Size)") { echo "<br>";}?><?php echo $bedenler_dizi[$i];?><input type="checkbox" name="bedenlerimiz[]" value="$bedenler_dizi[$i]" id="checkbox" <?php if($row['beden']==$bedenler_dizi[$i]) {echo "checked";}?>>
<?php } ?>

güncelleme sayfasında ise şu kodu kullanıyorum ama mysql veritabanına '$bedenler_dizi[$i]' olarak ekleme yapıyor. S,M,L,XL,XXL bir türlü ekleyemedim

Kod:
$bdnlrmz= $_POST['bedenlerimiz'];
foreach($bdnlrmz as $bdnlrmz_key => $bdnlrmz_value){
$sql2 =  mysql_query("INSERT INTO bedenler (urun_id, beden) VALUES ('$id','".$bdnlrmz_value."')");
mysql_query($sql2);
}

yardımlarınız içn teşekkürler

Reaksiyon puanı
189
Bir ürüne ait birden fazla beden olabilir ve sen tüm bedenleri tek tabloda mı tutmaya çalışıyorsun? ya da ürüne ait tüm bedenleri tek kayda mı yerleştirmeye çalışıyorsun?

UgurOnline

Asistan
Reaksiyon puanı
1
tüm bedenleri ayrı tabloda tutuyorum. şu şekilde:

2ujr0u8.png

ayrıca düzenleme sayfasında update ile uğraşmayıp ilk olarak o ürüne ait tüm beden bilgilerini silip ardından tekrardan seçili olanları eklemeyi düşünüyorum