UgurOnline
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 1
selamlar,
ürün düzenleme sayfası yapıyorum. düzenleme saydasında 6 adet checkbox var. bunların verisi farklı tabloda tutuluyor. aşağıdaki kod ile 6 adet checkbox'ı for döngüsü ile ekrana getiriyorum ve seçili olacakları veritabanındn kontrol edip seçili hale getiriyorum. buraya kadar tamam. benim yapamadığım, o sayfa üzerinde seçili olanları veritabanına eklemek. döngü olduğu için sabit veri tutamıyorum galiba. bunu nasıl çözebiliriz?
checkbox listelettiğim kod:
güncelleme sayfasında ise şu kodu kullanıyorum ama mysql veritabanına '$bedenler_dizi[$i]' olarak ekleme yapıyor. S,M,L,XL,XXL bir türlü ekleyemedim
yardımlarınız içn teşekkürler
ürün düzenleme sayfası yapıyorum. düzenleme saydasında 6 adet checkbox var. bunların verisi farklı tabloda tutuluyor. aşağıdaki kod ile 6 adet checkbox'ı for döngüsü ile ekrana getiriyorum ve seçili olacakları veritabanındn kontrol edip seçili hale getiriyorum. buraya kadar tamam. benim yapamadığım, o sayfa üzerinde seçili olanları veritabanına eklemek. döngü olduğu için sabit veri tutamıyorum galiba. bunu nasıl çözebiliriz?
checkbox listelettiğim kod:
Kod:
<?php
$bedenler_dizi=array(1=>"S", 2=>"M", 3=>"L", 4=>"XL", 5=>"XXL", 6=>"Tek Beden (One Size)");
?>
<?php
for($i=1; $i<=6; $i++){
$SQL = mysql_query("SELECT * FROM bedenler WHERE urun_id = '".$id."' and beden = '".$bedenler_dizi[$i]."'");
$row = mysql_fetch_array($SQL);
?>
<?php if($bedenler_dizi[$i]=="Tek Beden (One Size)") { echo "<br>";}?><?php echo $bedenler_dizi[$i];?><input type="checkbox" name="bedenlerimiz[]" value="$bedenler_dizi[$i]" id="checkbox" <?php if($row['beden']==$bedenler_dizi[$i]) {echo "checked";}?>>
<?php } ?>
güncelleme sayfasında ise şu kodu kullanıyorum ama mysql veritabanına '$bedenler_dizi[$i]' olarak ekleme yapıyor. S,M,L,XL,XXL bir türlü ekleyemedim
Kod:
$bdnlrmz= $_POST['bedenlerimiz'];
foreach($bdnlrmz as $bdnlrmz_key => $bdnlrmz_value){
$sql2 = mysql_query("INSERT INTO bedenler (urun_id, beden) VALUES ('$id','".$bdnlrmz_value."')");
mysql_query($sql2);
}
yardımlarınız içn teşekkürler