Php de browser göre site tasarlamak..

Bu konuyu okuyanlar

talyum

Öğrenci
Javascript koduyla yönlendirme kullanabilirsin.

PHP:
<script type="text/javascript">

var tarayiciAdi=navigator.appName;

if (tarayiciAdi=="Microsoft Internet Explorer") {  window.location ="ie_sayfasi.php" }
</script>
google chrome'da tarayiciAdi="Netscape" yaz.
 

orcnd

Dekan
siteyi tasarlarken dikkat etmen gereken şeyler var. tüm browserlara uyum sağlaman gerekmiyor.

öncelik olarak internet explorer'a uyumlu yaparsan sorunun çoğunu çözmüş olursun. zaten chrome, firefox ve operada sorun yaşamazsın
 

serkay1578

Doçent
siteyi tasarlarken dikkat etmen gereken şeyler var. tüm browserlara uyum sağlaman gerekmiyor.

öncelik olarak internet explorer'a uyumlu yaparsan sorunun çoğunu çözmüş olursun. zaten chrome, firefox ve operada sorun yaşamazsın

Evet direk hepsinde uyumlu olması lazım,bu ie konusunda katılmıyorum bu nalet tarayıcıya yani ie ye ayrı bir css diğer hepsine ayrı bir css gerekiyor sadece ie ye göre yapsanız bile olmaz büyük ihtimal
 

orcnd

Dekan
Evet direk hepsinde uyumlu olması lazım,bu ie konusunda katılmıyorum bu nalet tarayıcıya yani ie ye ayrı bir css diğer hepsine ayrı bir css gerekiyor sadece ie ye göre yapsanız bile olmaz büyük ihtimal

eğer söz konusu internet explorer 7 ve sonrası ise çoğu kısımda ikinci bir css'e ihtiyaç olmuyor. bazı özel kısımlarda extra kod yazmak gerekebiliyor css'için ama yine tek css'de çözülebiliyor.

ama internet explorer 6'yada uyumlu olsun istiyorsan o zaman 6'ya özel css ve javascript dosyaları hazırlaman gerekir. ama günümüzde internet explorer 6 kullanan sayısı çok az.

internet explorer sürümleri arasında en çok kullanılan 8 sürümü. bu sürüm hem windows 7'nin varsayılan sürümü hemde windows xp'deki son internet explorer güncellemesi ve ne yazık ki internette en çok kullanılan browser sürümü.

şimdilik tasarımları öncelikle internet explorer 8'e sonra chrome'a sonrada firefox'a göre yapmakta fayda var.
 

erdemmin

Asistan
ne yapmak istiyorsun php ile onu soyleyebilirmisin ? arayüzde düzenlemeler yapacaksan css ile yapabilirsin html kodla browser versiyonuna göre css tanımlatabilirsin php 'e gerek yok
 

SDN Son Haberler

Son mesajlar

Üst