Photoshop'ta çoklu resim boyutlandırma(Resize)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan muko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Zaman zaman web tasarım, slayt yada benzeri işlerle uğraştığımızda bize lazım olan çoklu resim boyutlandırmayı Photoshop kullanarak şu şekilde yapabiliriz.

İlk önce Photoshop programını açalım üst menüden "File>Open" diyerek boyutlandıracağımız resimlerden bir tanesini seçiyoruz.

78hwl132ob.png

Sonra "F9" tuşuna basarak yada "Windows>Actions"a basarak action araç kutusunu ekrana getiriyoruz.

Bu araç kutusunun altında bulunan "Create new action" butonuna basarak karşımıza çıkan ekranda "Name" yazan yere "Resize" yazıyoruz sonra Ok diyerek yeni bir action oluşturuyoruz.

pf9wvxq6ha.png

oluşturduğumuz action kayıt düğmesi basılı halde oluyor.
(Değilse basılı hale getiriyoruz)

m46xred6zo.png

Bu işlemlerden sonra menüden "image>image size" sekmesini açıyoruz ve açılan pencereden 500x500 olan resim boyutumuzu 250x250 yapıyoruz.
(Kendinize göre istediğiniz ölçüyü kullanabilirsiniz)

clu2y2zhyx.png

Boyutlandırma(Resize) işlemini yaptıktan sonra yaptığımız işlem, açtığımız actionun altına işlenmiş oluyor. Bu işlemden sonra kayıt halinde olan actionumuzu durduruyoruz

y4jk615i73.png

Durdurma işlemini yaptıktan sonra menüden "File>Automate>Patch" sekmesini tıklıyoruz.

zt7vzwx76q.png

Karşımıza çıkan penceredeki action bölümünden oluşturduğumuz action ismini seçiyoruz.

"Source=Folder" olarak seçiliyor ve "Choose" butonuna basarak toplu boyutlandırma yapacağımız resimlerin bulunduğu klasörü seçiyoruz.

Destination kısmını da Folder olarak seçiyoruz ve destinationun altındaki Choose butonuna basarak yeni boyutlandıracağımız resimlerin kaydedileceği klasörü seçiyoruz. Ok diyoruz.

5ibzj01jrz.png

Bu işlemden sonra resimler için uyarı pencereleri gelecek. o pencerelerden resimlerin kalitesini vs ayarlayarak kaydetme işlemlerinizi tamamlayın.

İlk başta karışık gibi görünen bu yöntemi uyguladıkça basit ve pratik olduğunu anlayacaksınız :)

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Çok teşekkür ederim.

Bu iş için XP'de Rigt Click Image Converter kullanıyordum.
Ama Win 7'de çalışmıyordu program. Photoshop ise lisanslı bir şekilde olan bir program bende.
Onu kullanmak gerçekten daha iyi olacak.

Tekrar teşekkür ederim.

Ve bu yöntem çok karışık değil. Pratik :)

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bu yöntemin anlatılmasının bir ihtiyaç olduğunu düşündüm ve hiç biryerde bununla ilgili paylaşım olmadığını görünce bir anlatım hazırlayayım dedim.

Photoshopu lisanslı kullanmak güzel bir histir eminim :)

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

Rena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Çok teşekkürler güzelmiş :)

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Actionlar photoshop da çok işlevseldir... İlk resim için biraz uğraşırsınız ama ondan sonrakiler için sadece bir iki tık yapmanız gerekir...

Sağol arkadaşım...

metin2008

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
aradığım bir özellikti. anlatım için teşşekkür ederim

yusco

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben de içtenlikle teşekkür ediyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşım teşekkür ederim güzel paylaşım ancak bi hatayı düzeltmek isterim. Actions resize oluşturmadan önce photoshop sayfasında açık bir fotoğraf bulunmalı. Yoksa her boyut küçültmede kayıt yapılırken açık fotoğraf açılacaktır. Önce fotoğrafı açın sonra actions tan yeni "Create new action" butonuna tıklayalım, iyi çalışmalar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhabalar action olayı iyi ama bu yaptığım action ı .exe olarak nasıl ayarlayabilrim. Birde benim 1000 e yakın resimi tek seferde yeniden boyutlandırmam gerek ama her resim sonrası benden onay isteyen bir pencere açılıyor bunu nasılotomatik yapabilrim.